Kiekko-Vantaa | Mestis

Puolivälieräsarja ensimmäistä kertaa katkolla

19.03.2017

Kiekko-Vantaan ja Jokipoikien välinen tulikuuma puolivälieräsarja jatkuu maanantaina Joensuussa. Lohipaitojen tähtäimessä on neljäs ja ratkaiseva kiinnitys välieräpaikkaan.

Luisteluvoimainen ja taitava Kiekko-Vantaa johtaa kiihkeää pudotuspelisarjaa voitoin 3–0. Puolivälieräsarja on ensimmäistä kertaa katkolla lohipaidoille maanantaina Mehtimäen jäähallissa.

– Hyvät palautumiset ja tankkaukset ovat tärkeässä roolissa, kun pelataan joka toinen päivä. Täysi latinki vaan päälle, niin hyvä tulee, Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Pekka Niemimaa kertoo.

Nälkäiset lohipaidat kaatoivat lauantaina Jokipojat vakuuttavan peliesityksen jälkeen kotikaukalossaan maalein 5–1. Vantaalaisten osumista vastasivat: maalipyssy Julius Rantaeskola, näppäräkätinen keskushyökkääjä Teemu Mielonen, juonikas pelintekijä Joona Harjama, tehot 1+1 saalistanut Joel Lehtinen ja Joonas Hyttinen.

– Tasaisen kovia vääntöjä nämä ovat olleet. Fyysistä peliä paljon, Niemimaa sanoo.

Jälleen kerran ne kuuluisat pienet asiat ratkaisevat. Maalivahtipeli, erikoistilannepelaaminen, hetkessä eläminen ja kamppailuvalmius ovat merkittävässä roolissa. Joensuun isossa kaukalossa myös liikkuminen ja kiekossa pysyminen korostuvat.

Viimeksi vantaalaiset hakivat vieraskaukalosta ison ryöstön Rantaeskolan ja Mestiksen pudotuspelien pistepörssin kakkosen Atte Mäkisen osumilla lukemin 3–4. Puolivälieräavauksen Kiekko-Vantaa voitti puolestaan Trio Areenalla viime keskiviikkona maalein 3–1. Maaliverkkoa heiluttivat tuolloin: Mäkinen, Lehtinen ja taikuri Frank Gymer.

Kevät on jääkiekkoilijan parasta aikaa. Aurinko paistaa hiljalleen ulkona, jokaisella pienelläkin asialla pelin sisällä on suuri merkitys ja vain voitot ratkaisevat. Tyylipisteillä ei ole väliä. Keinot raapia voittoja on löydettävä joka ilta, eikä mitään saa koskaan ilmaiseksi. Mustelmia annetaan ja otetaan. Katkenneet raajat kerätään sitten pelien päätyttyä.

– Kyllä näistä peleistä vaan nauttii todella paljon, vantaalaisten kokeneimpiin pudotuspelipelaajiin lukeutuva Niemimaa hehkuttaa.

Kiekko-Vantaan ja Jokipoikien puolivälieräsarjan neljäs kamppailu starttaa Joensuussa maanantai-iltana klo 18.30. 

Playoffs 2017:

15.3 Kiekko-Vantaa–Jokipojat 3–1

17.3 Jokipojat–Kiekko-Vantaa 3–4

18.3 Kiekko-Vantaa–Jokipojat 5–1

Puolivälieräsarjan pistepörssi:

1) Atte Mäkinen 3+3=6

2) Julius Rantaeskola 3+1=4

3) Lasse Uusivirta 0+4=4

4) Joel Lehtinen 2+1=3

5) Frank Gymer 1+2=3

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat ottaneet yhteen Mestis-historiassa kerran aikaisemmin pudotuspeleissä. Kaudella 2009–10, jolloin Jokipojat voitti mestaruuden joukkueet kohtasivat puolivälieräsarjassa. Tuolloin ärjypaidat etenivät jatkoon otteluvoitoin 3–0.

2) Kiekko-Vantaa on Mestis-historiassa vain kerran edennyt pudotuspeleissä puolivälieristä eteenpäin. Kausi oli 2002–03, jolloin lohipaidat voittivat Mestis-hopeaa. Lohipaidat ovat 14. kertaa sarjan pudotuspeleissä.

3) Jokipojat on mukana Mestiksen pudotuspeleissä kymmenettä kertaa. Ärjypaidat ovat edenneet viisi kertaa puolivälieristä eteenpäin ja kolmesti se on pelannut finaaleissa. Jokipoikien paras saavutus on 2010 keväällä tullut mestaruus.

4) Runkosarjassa joukkueet kohtasivat neljä kertaa voitot menivät tasan 2–2 ja vierasjoukkue oli aina valttia. 

5) Kiekko-Vantaan Atte Mäkinen ja Frank Gymer lähtevät kolmen ottelun mittaisissa pisteputkissa iltaan. 

Mestis