Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa isännöi sarjanousijaa

16.11.2017

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa hamuaa paluuta takaisin voittojen tielle perjantaina kotikaukalossa, kun lohipaidat isännöivät nousijajoukkue Imatran Ketterää. 

Vahvan alkukauden pelannut Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena. Lohipaidat ovat keränneet 16 ottelusta 33 pistettä. Vantaalaiset ovat päästäneet vähiten maaleja koko sarjassa.

Keskiviikkona luisteluvoimainen, taitava ja yritteliäs Kiekko-Vantaa koki 5–2-tappion LeKin vieraana. Vantaalaisten maaleista ottelussa vastasivat Jussi Pelto-Arvo ja Emil Leppänen.

Viime kevään finalisti on sarjan paras vierasjoukkue. Sen sijaan kotikaukalossa lohipaitojen peli on parantunut koko ajan ja nyt alla onkin kaksi perättäistä kotivoittoa. 

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa huimaa kautta pelaava taitava laitahyökkääjä Juuso Perttilä, joka johtaa Mestiksen pistepörssiä. Tulivoimaa lohipaidoilta löytyy kuitenkin laajalta rintamalta.

– Meidän täytyy parantaa omaa peliä paljon keskiviikosta. Ketterä on hyvin luisteleva ja paineistava joukkue. Meidän tulee pelata viisaasti, jotta voimme taistella pisteistä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

 Imatran Ketterä pelaa ensimmäistä Mestis-kautta. Perinteikäs seura esiintyi edellisen kerran Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kaudella 1996–97. 

Viime kaudella Suomi-sarjan näytöstyyliin voittanut Ketterä pelasi varsin lupaavan harjoituskauden, mutta runkosarjassa otteet ovat ailahdelleet. Kajaanin Hokin konkurssin myötä sarjaporrasta ylemmäs noussut joukkue on sarjassa yhdeksäntenä 19 pisteellä.

Ketterä on pelannut huomattavasti paremmin tuloksellisesti kotikaukalossa. Kuudesta kotipelistään Maso Lehtosen luotsaama ryhmä on voittanut neljä. Sen sijaan yhdeksästä vieraspelistä on kertynyt mukaan yksi voitto ja yhteensä kuusi pistettä. 

Ketterän Mestis-historian pisin kolmen ottelun voittoputki katkesi keskiviikkona, kun Jokipojat kaatoi Mehtimäellä Vuoksen soturit maalein 4–1.

Ketterän kultakypärää kantaa keskushyökkääjä Tomi Iso-Mustajärvi, joka on kuluneen kauden aikana päässyt näyttämään taitonsa myös liigakaukaloissa. 

– Haluamme olla kotikaukalossa joukkue, joka määrää peliä kiekolla ja liikkeellä, Arvonen linjaa.

Kiekko-Vantaa–Ketterä perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. 

Loukkaantuneet:

Nico Nurmikanta

Pekka Niemimaa

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 9+11=20

2) Janne Kivilahti 8+6=14

3) Joona Harjama 2+10=12

Ketterän sisäinen pistepörssi:

1) Tomi Iso-Mustajärvi 11+7=18

2) Joona Jääskeläinen 8+7=15

3) Santeri Vuoti 5+10=15

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan hyökkääjä Joona Harjama lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

2) Lohipaitojen taiturimainen hyökkääjä Juuso Perttilä johtaa Mestiksen pistepörssiä.

3) Kiekko-Vantaa on päästänyt sarjassa vähiten maaleja. 

Seuraa heitä:

#52 Miro Mäkinen, K-Vantaa

Sulavasti liikkuva keskushyökkääjä pelaa vahvasti ja tunnollisesti kahteen suuntaan. Älykäs sentteri rytmittää peliä taidokkaasti keskikaistalla. Tekee illasta toiseen joukkueen eteen ison työmäärän. Suoraviivaisuutta löytyy, mutta myös sopivasti juonikkuuttakin on takataskussa.

#48 Joona Jääskeläinen, Ketterä

Nopea ja tehokas laituri on aloittanut kauden loistavasti. Tärkeä palanen joukkueen hyökkäyspelissä ja ylivoimalla. Laukoo oikealta napakasti ja tarkasti. Hyvät hyökkäyspään ominaisuudet. Neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa iltaan.

Mestis