Kiekko-Vantaa | Mestis

Haarukassa yhdeksäs peräkkäinen kotivoitto

12.01.2017

Hyökkääjä Teemu Mielonen haastattelussa:

Sarjakutonen Kiekko-Vantaa kohtaa vuoden ensimmäisessä kotiottelussa perjantaina Kajaanin Hokin. Lohipaitojen haarukassa on kolme sarjapistettä ja yhdeksäs peräkkäinen kotivoitto. 

Odotettavissa on tulikuuma kamppailu sarjapisteistä kahden taitavan ja luisteluvoimaisen joukkueen välillä. 

– Lähdetään tekemään itse siitä hienoa kiekkoiltaa omalla tekemisellä. Valmistautuminen on tärkeässä roolissa: jokaisen pelaajan täytyy olla valmiina, kun kiekko tippuu jäähän. Meidän täytyy tehdä enemmän töitä kuin vastustaja, silloin olemme vahvoilla, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kahdeksan peräkkäistä kotivoittoa napannut vantaalaisorkesteri on sarjan toiseksi paras kotijoukkue. Trio Areenalla lohipaidat ovat esittäneet tehokasta sekä luovaa hyökkäyspeliä, puolustanut tiiviisti ja pelannut laadukkaasti joukkueena.

– Kotikaukalossa olemme olleet tiivimpi, nälkäisempi ja yhtenäisempi joukkue, Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaa koki edellisessä ottelussaan, viime lauantaina sarjakärki SaPKon vieraana tappion maalein 7–2. Viisi edellistä vierasotteluaan hävinneillä vantaalaisilla onkin nyt edessään kasvojen pesun paikka.

Lohipaitojen tehoketjuna on läpi kauden häärännyt kultakypärä Toni Leinosen (8+20), luottosentteri Pekka Niemimaan (11+15) ja maalipyssy Julius Rantaeskolan (15+11) muodostama LNR-kentällinen. Ratkaisuvoimaa vantaalaisilta löytyy kuitenkin kaikista neljästä koostumuksesta.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon on luvassa vain pieniä viilauksia. Maalivahti Jani Kautto ja laitahyökkääjä Atte Mäkinen ovat Jokereiden mukana vieraskiertueella. Vantaalaisten terveystilanne on hyvä, sillä sivussa on loukkaantumisen vuoksi ainoastaan Lasse Uusivirta. Sairastumisen vuoksi viime viikolla sivussa ollut laitahyökkääjä Niklas Andersson palaa pelaavaan ryhmään.

Vantaalaisten tolppien välissä aloittaa alustavien tietojen mukaan Aaro Peltonen. Yhteistyöseura Jokereiden sopimuspelaajista mukana ovat: kahden suunnan sentteri Miro Mäkinen, juonikas mailataituri Frank Gymer ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoista kotiin palannut puolustajalupaus Juho Rautanen.

Kärkipäähän ennen kauden alkua povattu Kajaanin Hokki löytyy sarjataulukosta vasta sijalta 11. Linnapaidoilla on matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan viisi pistettä. Tahmean alkukauden pelannut Hokki on kiistatta sarjasijoitustaan parempi joukkue. 

Viime aikoina Hokki on kuitenkin parantanut pelaamistaan tulosten valossa. Se on voittanut kymmenestä edellisestä ottelustaan viisi ja jäänyt kokonaan ilman pisteitä kolmesti. 

Keskiviikon kierroksella viime kauden hopeajoukkue Hokki koki kotikaukalossaan tappion Pohjois-Suomen derbyssä sarjajumbo RoKille lukemin 1–5.

Kajaanilaisilta löytyy laadukas pelaajamateriaali. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat muun muassa: maalivahtiduo Sami Väliharju sekä Tuukka Smura, tähtipuolustaja Risto Mattila, loukkaantumisista kärsinyt Niklas Näppi, 10 maalia latonut Joni Piipponen, pelintekijä Markus Korkiakoski, juonikas hyökkääjälupaus Tino Metsävainio ja viime kevään Mestis-mestari Timo Hiltunen

– Hokilla on kovaa töitä tekevä ja hyvin liikkuva joukkue. He puolustavat tiiviisti viidellä pelaajalla ja hyökkäävät rohkeasti koko viisikon voimin, Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaa on voittanut kauden molemmat keskinäiset kohtaamiset. Lokakuussa lohipaidat kaatoivat Hokin Tikkurilan kiihkeässä perjantai-illassa Atte Mäkisen jatkoaikamaalilla 3–2. Marraskuussa vantaalaiset hakivat täyden pistepotin Kajaanista jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 1–2.

Kiekko-Vantaan ja Hokin kauden kolmas keskinäinen kamppailu starttaa Trio Areenalla perjantaina klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon!

Loukkaantumisraportti:

Lasse Uusivirta, keskivartalovamma (paluu alustavasti noin kahden viikon kuluttua)

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan Teemu Mielonen lähtee otteluun kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

2) Kiekko-Vantaa on sarjan neljänneksi tehokkain ylivoimajoukkue 28 osumalla. Niistä peräti 20 se on tehnyt kotikaukalossa (toiseksi eniten ylivoimamaaleja kotiareenalla).

3) Kiekko-Vantaa on voittanut viimeksi Hokin varsinaisen peliajan jälkeen kotikaukalossa 4.10.2013 (6–4). 

4) Joukkueet kohtasivat viime kaudella neljä kertaa. Hokki voitti kaikki keskinäiset kamppailut. Keskinäisten otteluiden tehokkain oli kajaanilaisten ykköstykki Niklas Näppi (5+2)

5) Kiekko-Vantaan Toni Leinonen on päässyt tehopisteiden makuun kahdeksassa edellisessä kotiottelussa. Lohipaidat ovat juhlineet voittoa niissä kaikissa. 

Seuraa heitä:

#11 Teemu Mielonen, K-Vantaa

Uransa parasta kautta pelaava Mielonen sai juuri ennen joulutaukoa 100 Mestis-ottelua täyteen. Taitava ja vikkeläjalkainen hyökkääjä on muodostanut viime otteluissa toimivan kentällisen yhdessä Joonas Hyttisen ja Frank Gymerin kanssa. Kiekko-Vantaan oma kasvatti on nakuttanut 30 ottelussa tehot 4+13. Itseluottamusta löytyy ja se näkyy pelissä. Pystyy kiekon kanssa yllätyksellisiin ja luoviin ratkaisuihin. 

#12 Joni Piipponen, Hokki

Toista kauttaan Hokissa pelaava laitahyökkääjä on iskenyt tällä kaudella 10 maalia ja on joukkueensa paras maalintekijä. Monipuolinen pelaaja: hyvät hyökkäyspään taidot, jalka liikkuu ja taistellen voittaa kaksinkamppailuita. Kurra-kasvatti oli viime kaudella Mestiksen tulokkaiden pistepörssin vitonen. Toimi Kiekko-Vantaan C-nuorten SM-sarjajoukkueen kapteenina kaudella 2009–10. 

Mestis