Kiekko-Vantaa | Mestis

30 kysymystä: Miro Mäkinen

21.09.2017

Tunnollinen kahden suunnan keskushyökkääjä Miro Mäkinen on voittanut urallaan jo Mestis-mestaruuden ja hopean. Nyt kokonaisvaltainen ja älykäs sentteri tavoittelee kasvattajaseurassaan tasaisen vahvaa kautta ja tietenkin mestaruutta. 

1. Moro, Miro! Runkosarjan alkuun on viikon verran. Kuinka paljon odotat jo merkityksellisiä pelejä?

– Aika paljon niitä jo odottaa. Pari kuukautta on tässä mennyt jo treenatessa ja harjoituspelien merkeissä. Mukava päästä pelaamaan pisteistä.

2. Kiekko-Vantaa voitti kuudesta harjoitusottelustaan viisi. Suomen Cupissa matka tyssäsi neljännesvälieriin. Miten harjoituskausi sujui joukkueelta ja henkilökohtaisesti?

– Ihan hyvä harjoituskausi meillä on takana. Oma peli parani koko ajan. Harjoituskaudelta löytyy aina parannettavaa joukkueena ja niitä asioita on ollut tässä aikaa hioa kuntoon.

3. Palataan hetkeksi vielä viime kauteen. Kuinka paljon viime kevään upea hopeakausi, mutta katkera finaalitappio jätti nälkää?

– Kyllä se jättää nälkää. Meillä on joukkue vaihtunut jonkin verran ja hyviä uusia pelaajia on tullut mukaan. Sitä kirkkainta mitalia lähdetään jahtaamaan.

4. Pelasit viime kaudella varsin isossa roolissa ja sait paljon erikoistilannevastuuta. Miten laittaisit yhteen viime kautta henkilökohtaisella tasolla? Entä millainen tilanne oli seurata kauden tärkeimpiä otteluita katsomon puolelta?

– Vähän ailahteleva kausi itseltä. Olin Jokereiden mukanakin ja se vähän sotki. Siellä oli hyviä pätkiä ja sitten vähän heikompiakin hetkiä. Harmittihan se loukkaantuminen aika paljon, kun ei päässyt itse kaukaloon ja pelaamaan finaaleja.

5. Debytoit viime kaudella Fanseat lähetyksissä kommentaattorina. Mitä tykkäsit siitä?

– Ihan hauskaa puuhaa se oli. Niihin peleihin latautui vähän samalla tavalla jopa kuin sillon kun itse pelaa. Mukava kokemus!

6. Millaisia tavoitteita sinulla on tulevalle kaudelle?

– Pyrin pelaamaan mahdollisimman tasaisen kauden. Harjoitusotteluissa taso vielä ailahteli liikaa. Jokaisen pelin pyrin pelaamaan mahdollisimman hyvin. Uskon, että sitä kautta tulostakin tulee.

7. Millainen joukkue Kiekko-Vantaalla on mielestäsi kasassa?

– Meillä on todella hyvä joukkue kasassa. Todella paljon taitoa tänä vuonna ja työnteon tärkeyttä on ajettu ryhmään vielä enemmän. Se on hyvä yhdistelmä.

8. Mitä sinulle merkitsisi voittaa Mestis-mestaruus kasvattajaseurassa?

– Olisihan se ihan huikea juttu ja varsinkin, kun täällä ei olla vielä sitä koskaan voitettu. Pikkupoikana olin täällä katsomassa finaaleja. Olisihan se mahtava voittaa mestaruus lohipaidassa.

9. Sinulla on vyöllä nyt Mestis-mestaruus Jukureista 2016 ja hopea Kiekko-Vantaasta 2017. Mitä menestyminen tässä sarjassa oikein vaatii?

– Laadukasta päivittäistä työtä. Kun tekee sovittuja asioita kunnolla, niin siitä se lähtee.

10. Teit ensimmäisen KHL-maalisi toisessa ottelussasi Dinamo Riikaa vastaan toissa kaudella. Muistatko vielä miten se syntyi, ja oliko tuo ikimuistoisin osumasi?

– Kyllä se varmaan oli ikimuistoisin maali tähän mennessä. Hävisin aloituksen, Atte (Mäkinen) kävi hakemassa kiekon pois ja syötti maalille. Vedin siitä suoraan syötöstä ja sinne se meni.

11. Millainen olisi unelmamaalisi?

– Suoraan syötöstä lämäri olisi aika hienoa. Viime vuosina ei ole hirveästi tullut lämäiltyä.

12. Millaisia muistoja jäi alle 18-vuotiaiden MM-kotikisoista 2014, jossa pelasit samassa ketjussa yhdessä Atte Mäkisen ja Antti Kauppisen kanssa?

– Hauska reissu, vaikka kisat päättyivätkin tuloksellisesti huonosti meidän osalta. Hyviä pelimiehiä meillä oli joukkueessa.

13. Paras ketju jossa pelannut?

– Viime kaudella Aten ja Milen (Teemu Mielosen) kanssa kulki tosi hyvin. C-nuorissa Jokereissa Aten ja minun kanssa pelasi Joel Kiviranta. Se oli todella hyvä ketju ja teimme paljon maaleja.

14. Mustaa vai valkoista erkkaa?

– Mustaa. Joskus sitä olen vaihdellut, mutta kyllä musta on parempi.

15. Kuka on tämän hetken paras jääkiekkoilija?

Sidney Crosby. Olen seurannut sitä kauan. Se on kokonaisvaltaisin jääkiekkoilija maailmassa. Crosby on myös loistava johtaja.

16. Millaisia esikuvia sinulla oli nuorempana?

– NHL-pelaajia olen paljon seurannut. Sidney Crosbya ja Alexander Ovechkinia on tullut seurattua tarkasti.

17. Miten vietät vapaa-aikaasi?

– Kavereiden tai tyttöystävän kanssa vietän paljon aikaa. Himassa tulee katsottua leffoja ja pelattua pleikkaria.

18. Miten eroat kaksoisveljestäsi Atesta persoonana? Entä kaukalossa?

– Olen ollut aina vähän rauhallisempi kuin Atte. Kaukalossa on oikeastaan sama homma. Atte on enemmän sellainen taistelija. Itse pyrin pelaamaan fiksusti, enkä kaahaa niin paljon.

19. Millaista musiikkia kuuntelet?

– Ihan kaikkea. Suomiräppiä tulee kuunneltua ehkä eniten.

20. Mikä on lempisarjasi?

– Narcosin kolmas tuotantokausi oli todella hyvä.

21. Kenellä väsyneimmät koppijutut?

Viljami Wacklinin jutut alkaa väsyttää jo. Ne on ihan hyviä, muttei ihan joka aamu niitä jaksaisi.

22. Miten vietät aikaasi bussireissuilla?

– Yleensä luen jotain kirjaa ja katson leffoja sekä sarjoja. Vieruskaverin kanssa tulee juteltuakin.

23. Maali vai syöttöpiste?

– Maali.

24. Millaisia muistoja sinulla on Jokereiden B-juniorivuosilta, jolloin voitit Suomen mestaruuden kolmesti?

– Kaikki oli aika huikeita kokemuksia ja hyviä joukkueita. Ikimuistoisin oli niistä minun toinen mestaruuteni, jolloin pelasin koko kauden B-nuorten SM-sarjassa.

25. Tuleeko paljon sellaisia tilanteita vastaan, jossa sinua luullaan Ateksi ja toisinpäin?

– On niitä tullut paljon, mutta mitään isoa väärinkäsitystä ei ole koskaan sattunut. Mitään kepposiakaan ei olla koskaan tehty asialla.

26. Lempiruoka?

– Tortillat. Niitä tulee varmaan sen kerran kuussa syötyä.

27. Mitä muuta urheilua seuraat?

– En oikeastaan seuraa juuri muuta urheilua. Katson paljon jääkiekkoa ja pelaajien ratkaisujakin tulee seurailtua vähän tarkemmalla silmällä.

28. Ikävin vieraskaukalo pelata?

– Rovaniemellä on aika paha pelata. Vaikka sinne mentäisiin päivää ennen, niin siellä ei silti ole oikein kulkenut ainakaan itsellä.

29. Millaisen kiekkokasvatuksen Kiekko-Vantaa tarjosi?

– Todella hyvän. Meillä oli todella hyvä joukkue. Oli mukava pelata ja hyvät puitteetkin.

30. Millaisia terveisiä faneille?

– Samanlaista kannustusta mitä muutamana edellisenäkin kaudella on ollut. Hyvä meininki on ollut hallissa. Tervetuloa katsomaan pelejä!


Kuva: Toni Jaconelli

Juttusarjan aiemmat osat:
Joonas Hyttinen
Sakari Turtiainen
Julius Rantaeskola
Juho Rautanen
Kimi Leppävuori
Roope Niskanen

Mestis