Kiekko-Vantaa | Mestis

30 kysymystä: Kimi Leppävuori

28.06.2017

Peruspuolustajia ei usein otsikoissa näy, vaikka he ovat joukkueelle äärimmäisen tärkeitä omassa roolissaan. He hakevat kiekot kulmista hyökkääjien taklauksien alta, antavat helpon avaussyötön, blokkaavat laukauksia ja toimittavat kiekon tarpeen vaatiessa lasin kautta ulos alueelta.

Puolustaja Kimi Leppävuori aloittaa ensimmäisen kautensa Kiekko-Vantaan riveissä. Periksiantamaton taistelija tekee voittamisen eteen kaikkensa illasta toiseen.

1.  Moro, Kimi! Neljän viikon kesäharjoittelujakso tuli päätökseen juuri ennen juhannusta. Kuinka kovaa harjoituksissa oikein mentiin?

– Mentiin mielestäni kovaa. Oikein aktiivinen neljän viikon setti. Vähän erilaista treeniä: punttia, nopeusominaisuuksia, spinningiä, bodypumpia ja crossfitiä.

2. Nyt on käynnissä omatoiminen harjoittelujakso. Mitä kaikkea sinulla siihen kuuluu?

– Ensimmäinen viikko menee tyypillisesti lomaillessa ja sitten aletaan rakentamaan kuuden viikon treeniohjelmaa. Alkuun voimaa sekä nopeutta ja sitten ylläpidetään kuntoa ja viimeiset pari viikkoa mennään todella kovaa ennen kuin jäätreenit alkaa joukkueella.

3. Sinulla on todettu harvinainen sairaus, joka liittyy jalkojen tärähtelyyn. Et enää ikinä juokse. Onko koskaan ollut ikävä pitkiä juoksulenkkejä?

– Onhan niitä ikävä. Joka kerta kun muut menevät juoksemaan ja minä itsekseni poljen kuntopyörää, niin aina sitä haluisi olla mukana lenkillä. Aika käy välillä yksinäiseksi pyörän selässä, mutta onhan siihen tässä jo tottunut.

4. Miten olet korvannut kesäharjoittelussa juoksuosuudet?

– Rullaluistimet toimivat aika hyvin. Myös pyöräily on ollut hyvä ja valmennukselta on saanut aina hyvät ohjelmat siihen. Se ei koskaan ole ollut mikään ongelma.

5. Sinulla on riittänyt urallasi loukkaantumisia ja vastoinkäymisiä, mutta et ole antanut ikinä periksi. Kuinka kova jätkä on Kimi Leppävuori?

– Kyllä mä pidän itseäni aika kovana jätkänä. Se on aika pitkälti pääkopasta kiinni antaako loukkaantumisten häiritä uraa vai ei. Itse olen aina ottanut vammoista opiksi ja aina tullut vahvempana takaisin.

6. Luistelusta jalkasi pitävät. Kuinka kova halu on päästä taas jäälle harjoittelemaan ja pelaamaan?

– Tosi kova ikävä on jäälle. Pitkä aika siitä jo on kulunut, kun on viimeksi päässyt jäälle. Kausi loppui helmikuussa ja silloin viimeksi olin jäällä, joten kyllä sinne jo mieli tekisi. Se on kuitenkintämän homman juju.

7. Teit loppukeväästä Kiekko-Vantaan kanssa yksivuotisen sopimuksen. Millä mielin lohipaitaan?

– Erittäin mielelläni saavuin lohipaitaan. Olin kuullut kavereilta paljon hyvää seurasta. Jätkät joukkueessa ovat mahtavia tyyppejä ja koutsit vaikuttavat todella ammattimaisilta. Odotan innolla ensi kautta.

8. Edessäsi on uran ensimmäinen Mestis-kausi. Kuinka tuttu tuhansien tarinoiden sarja on sinulle?

– Olen kavereilta paljon kuullut Mestiksestä ja saanut vinkkejä pelaamiseen. Esimerkiksi Frank Gymerin kanssa olen jutellut sarjan tasosta ja mitä kannattaa tehdä, jotta täällä pärjää.

9. Miten kuvailisit itseäsi pelaajana?

– Olen nopea ja hyvä luistelija. Se on ollut minun vahvuuteni aina. Olen myös todella periksiantamaton ja aina annan kaikkeni viimeiseen asti siellä kentällä ennen kuin tulen vaihtoon.

10. Millaisia tavoitteita olet asettanut itsellesi tulevalle kaudelle?

– Tavoitteena on vahva ja ehjä kausi. Maksimaalinen kehitys on se ykkösjuttu mitä lähdetään hakemaan.

11. Kuinka mukavaa on päästä pelaamaan taas samassa joukkueessa Mäkisen kaksoisveljesten Aten ja Miron kanssa?

– Hehee…Se on aina mukavaa pelata Mäkisten kanssa samassa joukkueessa. Heidän kanssa on aina lentänyt hyvä läppä. Hyviä tyyppejä molemmat ja aina ollaan tultu juttuun.

12. Miten viime kausi Jokereiden A-nuorissa sujui henkilökohtaisesti?

– Viime kausi oli iso pettymys. Joukkueena oli paljon isommat odotukset. Meillä oli hyvä jengi kasassa, mutta homma ei missään vaiheessa lähtenyt rullaamaan kunnolla.

13. Arvostetaanko peruspuolustajia mielestäsi tarpeeksi?

– Riippuu tietenkin aina valmentajista. Koen, että minua on aina arvostettu. Jos teet kovasti hommia ja oikeita asioita, niin kyllä se aina huomataan.

14. Kuka on paras pakkipari, jonka kanssa olet pelannut?

– Nyt on muuten todella paha kysymys. Olen pelannut monien todella hyvien puolustajien kanssa. Päällimäisenä tulee kyllä mieleen Juho Rautanen. Hänen kanssaan peli kulki todella hyvin, kun pelattiin A-nuorissa yhdessä toissa kaudella.

15. Olet kolminkertainen B-nuorten Suomen mestari Jokereista. Mikä mestaruuksista on jäänyt päällimäisenä mieleen? Mikä niistä on ikimuistoisin sinulle?

– Kaikki ovat omalla tavallaan ikimuistoisia, eikä mikään nouse ylitse muiden. Kaikki ne olivat hienoja joukkueita ja tarinoita.

16. Löytyykö sinulta jotain esikuvia tai pelaajia, joita olet seurannut erityisen tarkasti ja hakenut vaikeutteita omaan pelaamiseesi?

– En mä vaikutteita ole ottanut, mutta tosi paljon tulee NHL-puolustajia seurattua. Sieltä päälimmäisenä mieleen tulee Erik Karlsson. Se on huikea pelimies ja sitä dominointia on mahtava katsoa.

17. Mitä muuta urheilua seuraat kuin vain jääkiekkoa?

– Tyttöystävä harrastaa koripalloa, joten sitä kautta tulee sitä seurattua. Jalkapalloa tulee katsottua telkkarista, mutta se ei ole mitään intohimoista fanitusta. Vapaaottelua tykkään myös seurata.

18. Kumpi voittaa elokuun megaottelussa, nyrkkeilytähti Floyd Mayweather vai UFC-stara Conor McGregor?

– Mä luotan McGregoriin, vaikka astutaankin nyrkkeilykehään. Se on vaan kovempi jätkä.

19. Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?

– Rentoutumisen parissa se menee. Kavereiden kanssa vietän paljon aikaa. Muuten vapaa-aika menee kotona lepäillessä.

20. Olet ylioppilas Mäkelänrinteen lukiosta. Miten menestyit koulussa?

– Koulut meni miten meni. Ainakin ne meni läpi.

21. Mustaa vai valkoista erkkaa lapaan?

– Valkoista. Tykkään käyttää valkoista erkkaa, koska sitten erottaa kiekonkin paremmin siellä jäällä.

22. Toissa kaudella voititte Jokereiden kanssa nuorten SM-liigan runkosarjan, mutta tipuitte pudotuspeleissä heti puolivälierissä HPK:lle otteluvoitoin 2–0. Mitä ihmettä oikein tapahtui?

– Se oli jokaisen pelaajan omasta pääkopasta kiinni. Olisi voitu olla aktiivisempia ja valmistautua niihin peleihin paremmin, eikä vain olettaa voittavamme.

23. Mikä olisi mieluisin lomakohde, jossa haluaisit joskus käydä?

– Kyllä mä varmaan johonkin Malediiveille lähtisin mieluiten. Ainakin Bora Boralta kun on jotain kuvia nähnyt, niin se näyttää makealta paikalta. Sinne täytyy joskus päästä.

24. Kuinka paljon vietät aikaa sosiaalisessa mediassa?

– Tyttöystävä on juuri nyt jenkeissä, niin sen kanssa on paljon tullut someteltua. Muuten en juuri siellä aikaani vietä.

25. Mikä on sinulle mieluisin kotityö?

– Jaahas…kyllä se on varmaan oman huoneen siivous. Siitä täytyy pittä huolta ja se tekee olosta kotoisemman.

26. Mikä on bravuriruokasi keittiössä?

– Sanoisin, että mun bravuri on kanasalatti. Siitä tulee aina hyvä setti.

27. Puhdas avojään pommi vai tyylipuhdas lonkkataklaus?

– Puhdas avojään pommi. Ehdottomasti.

28. Millaista musiikkia kuuntelet?

– Ihan laidasta laitaan. Metalli ei välttämättä uppoa, mutta klassinen rokki on ehkä eniten se mun juttu. Koppimusiikki on tietenkin aina hyvää.

29. Milloin aloitit jääkiekon ja missä joukkueessa?

– En muista missä kiekkokoulussa kävin, mutta ensimmäinen seura oli Viikingit. Mun broidi pelasi siellä ja olisinkohan ollut joku 5–6-vuotias.

30. Millaisia terveisiä haluisit lähettää Kiekko-Vantaan faneille?

– Tehdään ensi kaudesta yhdessä hyvä. Pitäkää ääntä mökissä.

Juttusarjan aiemmat osat:

30 kysymystä: Roope Niskanen
 

Mestis