Kiekko-Vantaa | Mestis

Pudotuspelikevät on täällä: Päästään iskemään altavastaajana

15.03.2016

Päävalmentajan kommentit ennen pudotuspelejä:

Mestiksen pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona täydellä tohinalla. Runkosarjan ennätyspisteillä voittaneen Mikkelin Jukureiden ja kahdeksanneksi sijoittuneen Kiekko-Vantaan välinen puolivälieräsarja starttaa Kalevankankaan jäähallissa. 

Pelaajille pudotuspelit ovat jääkiekkoilijan parasta aikaa. Se huokuu tällä hetkellä koko lohiryhmästä. 

–Tätä on odotettu pitkään ja saatiin vielä Jukurit vastaan, joka sytyttää varmasti. Odotetaan keskiviikkoa kuin kuuta nousevaa, Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Julius Rantaeskola kertoo.

Luvassa kahden alkuperäisen Mestis-joukkueen hurja taistelu välierapaikasta, eikä tunteita tai tuoksuja tule tästä paras seitsemästä sarjasta puuttumaan.

–Tiukka sarja on varmasti tulossa ja varmasti pelikin on ihan erilaista kuin runkosarjassa. Pääsemme iskemään altavastaaja-asemasta. Me tiedämme sen, että pystymme pelaamaan heitä vastaan hyvin ja voittamaan, läpimurtonsa Mestiksessä tehnyt 22-vuotias Rantaeskola sanoo.

Runkosarjassa joukkueet iskivät yhteen neljä kertaa ja voitot menivät tasan 2–2. Tikkurilan Trio Areena oli ainut paikka, jossa Jukurit ei onnistunut runkosarjan aikana voittamaan. 

Kiekko-Vantaan rekordit pudotuspeleistä eivät ole hääppöiset. Lohipaidat ovat olleet Mestiksessä 12 kertaa pudotuspeleissä ja vain kerran se on edennyt puolivälieristä jatkoon, kun kaudella 2002–03 vantaalaiset jäivät hopealle finaalisarjassa nimenomaan Jukureita vastaan.

Kiekko-Vantaa on pelannut kaiken kaikkiaan Mestis-historiassa neljä kertaa pudotuspeleissä Jukureita vastaan, eikä lohipaidat ole vielä kertaakaan onnistunut kellistämään Mikkelin kiekkoylpeyttä kevään tosipeleissä. Lohipaidat sijoittuivat jo seitsemännen kerran Mestiksen runkosarjassa kahdeksanneksi. 

Kiekko-Vantaan alkukausi oli erinomainen ja vantaalaiset taistelivat pitkään jopa kotiedusta pudotuspeleihin. Runkosarjan loppupuolisko sujui kuitenkin lohipaidoilta mollivoittoisesti ja se tippui lopulta kahdeksanneksi. 

–Runkosarjan otteluilla ei tässä kohtaa ole enää oikeastaan mitään väliä. Peli muuttuu nyt niin paljon verrattuna runkosarjaotteluihin, tehot 11+11 runkosarjassa saalistanut Rantaeskola toteaa.

Jukurit sai tahmean alkukauden jälkeen pelinsä sellaisiin uomiin, ettei sille tuntunut löytyvän missään vaiheessa pysäyttäjää. Antti Pennasen luotsaama ryhmä on yksi kaikkien aikojen Mestis-joukkueista ja se laittoikin sarjan piste-ennätyksen uusiksi runkosarjassa.

Lisäksi sarjan paras keskushyökkääjä Oula Palve sivusi TUTO-ikoni Tero Forsellin piste-ennätystä voittaen tällä kaudella sekä pistepörssin että maalipörssin tehoilla 32+39=71.

–Kova jengi vastassa ja meille hieno haaste. Jukurit on kovaa töitä tekevä ryhmä ja sieltä löytyy paljon yksilötaitoa. Heillä on pelissä jokainen osa-alue viimeisen päälle kunnossa, Rantaeskola pohtii.

K-Vantaan parhaat pistemiehet:

1) Joel Lehtinen 14+18=32 (oma piste-ennätys)

2) Nico Friman 14+15=29 (tulokkaiden pistepörssin kakkonen)

3) Jere Laine 14+13=27 (oma piste-ennätys)

4) Aleksi Järvinen 9+17=26 (oma piste-ennätys)

5) Jullius Rantaeskola 11+11=22 (oma piste-ennätys)

Jukureiden parhaat pistemiehet:

1) Oula Palve 32+39=71 (Mestiksen pistepörssin ykkönen ja maalikuningas)

2) Roope Ranta 23+38=61 (pistepörssin kakkonen)

3) Teemu Henritius 17+37=54 (pistepörssin kolmonen)

4) Joonas Sammalmaa 18+27=45 (pistepörssin kutonen)

5) Teemu Suhonen 8+32=40 (pakkien pistepörssin ykkönen)

Ennakkolipunmyynti kotiotteluihin on jo hyvässä vauhdissa! Liput itsellesi pääset lunastamaan klikkaamalla TÄSTÄ. 

Kokoonpano puolivälieräsarjan ensimmäiseen otteluun: (Lisätty otteluennakkoon 16.3. klo 12:00)

Mestis