Kiekko-Vantaa | Mestis

Neljä jatkosopimusta

16.05.2016

Kiekko-Vantaa kiinnitti neljä tärkeää pelaajaa ensi kauden kattavilla jatkosopimuksilla. 

Lohipaidassa jatkavat Nico Nurmikanta, Arttu Savaloja, Teemu Mielonen ja Teemu Väisänen.

–Hieno homma, että saimme nämä lahjakkaat pelaajat kiinnitettyä. Kaikilla neljällä pelaajalla on hyvä suunta uralla eteenpäin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Espoon Jäähongan kasvatti Nico Nurmikannalle, 22, tuleva kausi on jo kolmas lohipaidassa. Keväällä 2014 A-nuorten SM-kultaa Blueissa voittanut taitava kiekollinen puolustaja on pelannut Kiekko-Vantaan riveissä Mestistä 67 runkosarjaottelun verran. Viime kaudella Nurmikanta oli yksi vantaalaisten alakerran avainpelaajista ja nakutti 44 ottelussa tehot 4+13.

– Nurmikanta on kiekollisesti puolustajien kärkitasoa Mestiksessä. Sillä osa-alueella hän on hyvin lähellä liigaportteja. Kehitettävää rittää vielä puolustuspelaamisessa ja siihen pitää saada kovuutta sekä ilkeyttä, Mälkiä arvioi.

Puolustaja Arttu Savaloja, 21, on kuulunut kahdella edellisellä kaudella Kiekko-Vantaan edustusjoukkueen rinkiin ja Mestis-otteluita on kertynyt yhteensä 13. Vuosaaren Viikinkien kiekkokoulussa jääkiekkoilun aloittanut oikealta laukova puolustaja pelasi viime kaudella lohipaidassa seitsemän ottelua ilman tehopisteitä. A-nuorten SM-liigassa Savaloja tahkosi päättyneellä kaudella 27 ottelua, joissa keräsi kahdeksan tehopistettä (2+6). 

–Savaloja jäi viime kaudella pieneen rooliin Mestiksessä, mutta sai arvokasta peliaikaa A-nuorissa. Hän oli kuitenkin koko kauden meidän mukana ja harjoitteli hyvin. Artulla on kaikki mahdollisuudet napata vakiopaikka kokoonpanosta syksyllä, Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaan omalla kasvatilla Teemu Mielosella, 21, on kokemusta lohipaidasta Mestiksessä jo kolmelta edelliseltä kaudelta. B-nuorten Suomen mestaruuden 2012 Jokereissa voittanut taitava ja liukasliikkeinen hyökkääjä on pelannut yhteensä 73 Mestiksen runkosarjaottelua. Viime kaudella Mielonen iski K-Vantaassa 38 ottelussa tehot 5+6 ja pudotuspeleissä juonikas hyökkääjä saalisti kuudessa kamppailussa tehot 1+2.

– Mielosen alkukausi oli vaikea ja osittain varmasti myös siksi, että harjoittelu koveni. Hän on tehnyt uhrauksia ja paljon töitä. Loppukaudesta ne alkoivat näkymään ja luistin alkoi liikkumaan ihan eri tavalla. Pudotuspeleissä ”Mile” oli iso ja tärkeä palanen joukkueessa, Mälkiä kuvailee

22-vuotias Kiekko-Vantaan oma kasvatti Teemu Väisänen, 22, teki Mestis-debyyttinsä jo toissa kaudella. Viime kaudella vikkelä laituri tahkosi lohipaidassa Mestiksessä 20 ottelua tehoilla 1+4 ja pudotuspeleissä vastuuta tuli kuudessa ottelussa. B-nuorten SM-kultaa keväällä 2012 juhlinut Väisänen on pelannut yhteensä 23 Mestiksen runkosarjaottelua vantaalaisseurassa. 

– Väisänen pelasi melko tasaisen kauden, hän on luotettava pelaaja ja tekee fiksuja ratkaisuja kentällä. Pelityyliltään ”Väiski” on arvokas pelaaja, koska hän pystyy pelaamaan niin ykkösketjussa kuin nelosketjussakin. Seuraava askel hänellä on saada röyhkeyttä ja tehoja hyökkäyspäähän, sillä kykyjä tuloksen tekoon on olemassa. Harjoituksissa hienoja maaleja ja komeita suorituksia ollaan nähty, mutta nyt ne pitää vain saada siirrettyä myös peleihin, Mälkiä pohtii.


Nico Nurmikanta, Arttu Savaloja, Teemu Mielonen ja Teemu Väisänen jatkavat lohipaidassa myös kaudella 2016-2017.

Kiekko-Vantaan sopimustilanne:

Puolustajat:

Nico Nurmikanta (2017)

Lassi Raitanen (2017)

Arttu Savaloja (2017)

Lasse Uusivirta (2017)

Hyökkääjät:

Niklas Andersson (2017)

Joel Lehtinen (2017)

Teemu Mielonen (2017)

Pekka Niemimaa (2017)

Julius Rantaeskola (2017)

Teemu Väisänen (2017)

Mestis