Kiekko-Vantaa taipui päätöserässä

10.08.2016

Lohidebytantti Niklas Anderssonin kommentit pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa taisteli kaksi erää upeasti ja laittoi KHL-kauteen valmistautuvan Jokerit ahtaalle.

Kiekko-Vantaa koki kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan niukan 3–4-tappion Jokereita vastaan keskiviikkoillan vauhdikkaassa ja jännittävässä kiekkonäytelmässä Trio Areenalla.

Vantaalaiset olivat lähellä ensimmäistä voittoaan Jokereista, sillä esimerkiksi vuonna 2013 helsinkiläiset olivat harjoitusottelussa parempia maalein 5–0 ja elokuussa 2012 lohipaidat hävisivät lukemin 3–0.

Lohipaidat pelasivat kaksi erää äärimmäisen hyvin ja isännät laittoivat Jokerit koville. Nälkäinen ja luisteluvoimainen Kiekko-Vantaa iski toisessa erässä kolme maalia ja laittoi kuusinkertaiselle Suomen mestarille luun kurkkuun.

Kiekko-Vantaan paidassa debyyttinsä tekivät taitava laitahyökkääjä Niklas Andersson, juonikas pelintekijä Joona Harjama ja puolustuksessa varmaotteisesti luutinut Paavo Ylipaino (0+1).

Maalittomassa, mutta kovavauhtisessa ensimmäisessä erässä molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa. Jokereiden keskushyökkääjä Petteri Wirtanen laittoi kiekon tyhjänä ammottavasta maalista ohi ja lohipaidassa pirteän ensiesiintymisensä tehnyt Andersson laukoi tolppaan.

Tehot 1+1 iskenyt Julius Rantaeskola nakutti terävällä rannekudilla kiekon ylänurkkaan ja vei Kiekko-Vantaan 1–0-johtoon toisessa erässä. Puolustaja Valtteri Lemmetty lisäsi johdon kahteen maaliin yllätettyään viivakudillaan Jokereiden maalilla torjuneen Ryan Zapolskin. Lohipaitojen kolmas maali syntyi ylivoimalla, kun hurjassa iskussa ollut Rantaeskola löysi takatolpalta niin ikään kahden tehopisteen iltaa viettäneen Pekka Niemimaan, joka puttasi limpun verkon perukoille ja huudatti kotiyleisöä.

Kolme harjoitusottelua tällä viikolla neljään päivään pelaava Jokerit löysi lisäbuustia päätöserään. Vierasjoukkueen kokoonpanossa nähtiin kahdeksan A-nuorten pelaajaa, mutta se ei tahtia haitannut.

Jokerit onnistui kolmannessa erässä kahdesti ylivoimalla. Ensin Roope Talaja kavensi tilanteeksi 3–1 ja reilu minuutti myöhemmin Pekka Jormakka tarjoili alivoimaneliön läpi Tommi Huhtalalle tuhannen taalan paikan, josta laitahyökkääjä ei epäonnistunut. Pitkän loukkaantumisen jälkeen takaisin pelikuntoon toipunut Huhtala vastasi myös vieraiden tasoitusosumasta Jormakan upeasta esityöstä.

Ottelun voittomaali syntyi dramaattisten vaiheiden jälkeen. Ensin lohipaidat pitivät klinikkaa Jokereiden päädyssä ja taiturimainen laitahyökkääjä Joel Lehtinen kilautti tolppaan. Hetkeä myöhemmin helsinkiläiset värkkäsivät 4–3-osuman vastahyökkäyksen päätteksi reilu minuutti ennen päätössummeria. K-Vantaan kasvatti Miro Mäkinen laukoi ja vantaalaisten maalilla torjuneen Jani Kauton torjunnasta kimmonneen kiekon sivalsi rysään Patrik Mallenius.

Kiekko-Vantaan valmistautuminen syyskuussa alkavaan Mestis-kauteen jatkuu lauantaina kotiottelulla pietarilaista SKA Nevaa vastaan.