Kiekko-Vantaa kaivoi kauden avausvoiton

17.09.2016

Päävalmentaja Simo Mälkiän kommentit matsista:

Kiekko-Vantaan haki KeuPa HT:n vieraana arvokkaan kauden avausvoiton. Lohipaidat esiintyivät vieraskaukalossa aktiivisesti ja päätöserän tehokkuus maalipaikoissa ratkaisevilla hetkillä toi kolme pistettä maalein 2–3.

Sarjakauden perjantaina 2–1-jatkoaikatappiolla kotikaukalossa RoKia vastaan aloittanut Kiekko-Vantaa jatkoi aktiivista ja luisteluvoimaista tekemistä vieraskaukalossa.

Lohipaidat rakensivat läpi kamppailun runsaasti laadukkaita maalipaikkoja. Viimeistely oli kahden erän verran tahmeaa, mutta päätöserän onnistumiset toivat hyvän lopputuloksen.

– Todella hyvä peli meiltä. Epäonninen startti ei vaikuttanut fokukseen. Pystyimme olemaan pelin päällä koko ottelun ajan. Tuloksenteon kanssa on vielä tekemistä. Olin kuitenkin tyytyväinen siihen, että jaksoimme tehdä töitä ja olla kärsivällisiä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Voitolla ja tappiolla kautensa aloittanut KeuPa HT sai otteluun salama-alun, kun puolustaja Roni Sevänen (1+1) laukoi isännät johtoon vain 29 sekunnin pelin jälkeen. Lukko-lainan kuti painui takakulmaan ohi Kiekko-Vantaan maalia vartioineen Jani Kauton.

Kiekko-Vantaa tuli avauserän loppupuoliskolla tasoihin kovan työnteon kautta. Vahvan ottelun pelannut Teemu Mielosen johtama kentällinen onnistui. Mielonen ja kaksi syöttöpistettä kerännyt Joonas Hyttinen pelasivat limpun hyökkäysalueella viivaan, josta A-nuorista kokoonpanoon nostettu puolustaja Emil Leppänen tykitti 1–1-tasoituksen. Osuma oli uransa neljättä Mestis-ottelua pelanneelle pakkilupaukselle uran ensimmäinen.

Nälkäinen Kiekko-Vantaa määräsi tahdin myös ottelun toisessa erässä. Esimerkiksi taitavan keskushyökkääjän Joona Harjaman, viime kauden parhaan pistemiehen Joel Lehtisen ja näyttävästi peliä pyörittäneen Frank Gymerin kentällinen sai useaan otteeseen karusellin keuruulaisten päätyyn. Vauhdikas toinen erä oli kuitenkin maaliton.

– Tuolla määrällä maalipaikkoja pitää ruveta tekemään enemmän maaleja. Se on ihan selvä asia, Mälkiä sanoi.

Lohipaidat saivat palkinnon heti kolmannen erän alussa, kun puolustaja Iiro Sulin täräytti viivalta limpun ohi KeuPa HT:n tolppien välissä 22 kiekkoa pysäyttäneen Petri Pitkäsen. Syöttöpisteet ulottuvan puolustajan kauden avausosumaan keräsivät Nico Nurmikanta ja eilen 300. Mestiksen runkosarjaottelun pelannut Joonas Hyttinen.

Viime kaudella neljän parhaan joukkoon edennyt KeuPa HT tuli ottelussa tasoihin ylivoimalla varsin kyseenalaisen jäähyn seurauksena. JYP-Akatemiasta Keuruulle siirtynyt laitahyökkääjä Samuel Salonen laukoi, Jani Kautto torjui eteensä ja lopulta laitahyökkääjä Aaro Vidgren kumautti paluukiekon reppuun.

Kiekko-Vantaan tolppien välissä 26 kertaa kiekon eteen venynyt Jani Kautto otti ratkaisuhetkillä useita tärkeitä torjuntoja ja antoi lohipaidoille mahdollisuuden voittaa.

Ottelun voittomaali syntyi näyttävästi kymmenen minuuttia ennen päätössummeria: tehopuolustaja Nico Nurmikanta käänsi viivan päällä kiekon poikittain maalinälkäisen laitahyökkääjän Julius Rantaeskolan lapaan b-pisteiden väliin. Viime kaudella läpimurtonsa Mestiksessä tehnyt Rantaeskola ei erehtynyt vaan iski kiekon tarkasti pussin pohjalle ja nosti kädet ilmaan maalin merkiksi.

– Tänään oli jo pykälän verran enemmän järkeä ja malttia tekemisessä mukana, Mälkiä totesi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona kauden ensimmäisellä paikalliskamppailulla Espoo Unitedin vieraana. Seuraavan kerran lohipaidat pelaavat kotiyleisön edessä ensi perjantaina. Silloin vastaan asettuu Savonlinnan Pallokerho.