Kiekko-Vantaa | Mestis

K-Vantaa pistejahtiin kotipubissa: Työn kautta maalit tulee

25.02.2016

Kiekko-Vantaa saa Tikkurilan perjantai-illan huumaan vieraakseen sarjakakkosen Kajaanin Hokin. Vastakkain ovat kaksi äärimmäisen taitavaa ja vauhdikkaasti pelaavaa joukkuetta, joten odotettavissa on tasokas kiekkonäytelmä sopivilla mausteilla höystettynä. 

–Hokki on hyvä mittari meille. Lähdemme rohkeasti hakemaan voittoa. Hokki on yksi sarjan parhaista joukkueista: kurinalainen ja kovaa taisteleva ryhmä. Oman tekemisen kautta lähdemme hakemaan pisteitä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kuudentena majailevan Kiekko-Vantaan esitykset ovat vuodenvaihteen jälkeen ailahdellut. Vantaalaiset ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelusta ainoastaan yhden. Lohipaitojen pelissä on ollut paljon hyviä asioita ja se on usein hallinnut kamppailuja.

–Ihan hyvä suoritus ei keväällä enää riitä. Hieman meillä on ollut käsijarru päällä, eikä ole saatu kaikkea irti. Nyt pitää saada kaikki likoon ja jokainen pelaaja täysillä mukaan, Mälkiä sanoo. 

Keskiviikkona lohipaidat jäivät kotikaukalossa tyhjin käsin, kun kuntopuntarin kärkijoukkue KeuPa HT haki kolme pistettä maalein 0–3. Vantaalaisilla on ollut suuria ongelmia viime aikoina viimeistelyn kanssa. Viidessä edellisessä ottelussa Kiekko-Vantaa on tehnyt vain kuusi maalia.

–Töitä pitää tehdä enemmän ja sitä kautta kiekot menevät kyllä maaliin. Jääkiekko on yleensä aika rehellinen peli: saat sen minkä ansaitset. Maalien eteen pitää olla valmis maksamaan hintaa, Mälkiä pohtii.

Sarjan kolmanneksi parhaan kotijoukkueen Kiekko-Vantaan pudotuspelipaikka näyttää melko varmalta, mutta edessä on vielä neljä tärkeää ottelua runkosarjassa. Haaveet kotiedusta murskaantuivat käytännössä keskiviikon tappion myötä. Taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumana ja erot ovat pienet, sillä sijat 5–8 mahtuvat viiden pisteen sisälle toisistaan. 

Trio Areenalle perjantaina vieraaksi saapuva Hokki taistelee runkosarjan lopulla tiukasti sijoista 2–3. Kajaanilaisten hurjan alkukauden jälkeen pistetahti on hiipunut selvästi. Viidestä edellisestä ottelusta se on voittanut kolme, mutta kymmenstä viimeisimmästä ottelusta se on kerännyt peräti seitsemän voittoa. 

Sarjan toiseksi paras kotijoukkue Hokki ei ole vakuuttanut viime aikoina vieraskaukalossa. Kajaanilaiset ovat nimittäin voittaneet viidestä edellisestä vierasottelustaan vain yhden. Linnapaidat ovat saaneet harjoitella ja ladata akkuja alkuviikon, sillä se pelasi edellisen ottelunsa lauantaina, kun se kaatoi kotijäällä päätöserän osumilla  JYP-Akatemian maalein 2–0.

Seurahistorian toistaiseksi ainutta Mestis-mestaruutta keväällä 2007 juhlinut Hokki on tälläkin kaudella materiaaliltaan yksi sarjan laadukkaimmista joukkueista. Kajaanilaisten suurimmat tähdet ovat paras pistemies Niklas Näppi, slovakkitaituri Michal Kristof, erinomaisen alkukauden pelannut Markus Piispanen ja pakkien pistepörssin nelonen Risto Mattila

Kiekko-Vantaa ja Hokki ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Kajaanilaiset ovat voittaneet kaikki kamppailut ja napanneet kaikki yhdeksän pistettä. Hokki on ainut joukkue tällä kaudella, jota lohipaidat eivät ole onnistuneet voittamaan. Viime kauden pronssijoukkue Hokki on ollut vantaalaisille vaikea vastustaja, sillä Kiekko-Vantaa on voittanut viimeksi kajaanilaiset Tikkurilassa 13.joulukuuta 2013. 

Kurssiaan käntämään lähtevän Kiekko-Vantaan kokoonpanoon on luvassa pieniä muutoksia. Kapteeni Toni Leinonen on toipunut pelikuntoon ja on kokoonpanossa perjantaina. Myös keskushyökkääjä Valtteri Heikkilä palaa huilivuoron jälkeen takaisin kaukaloon. HIFK-lainoista mukana lohipaitojen vahvuudessa ovat pelintekijä Panu Mieho ja puolustajalupaus Miro Karjalainen. Tolppien välissä jatkaa Lassi Yrjölä

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat varmuudella hyökkääjät Nico Aaltonen, Teemu Väisänen ja Simo Konttinen. Maalivahti Jani Kautto on Jokereiden mukana pudotuspelireissulla Nizhni Novgorodissa.

Kiekko-Vantaan ja Hokin kauden viimeinen keskinäinen kohtaaminen starttaa perjantaina Trio Areenalla klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon! Hiihtoloman kunniaksi lapset (0-15v) ilmaiseksi matsiin!

Kapteeni Leinosen ja puolustaja Jimi Kurosen kommentit pelipäivän aamujäiltä:

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 26.2. klo 12:25)

Mestis