Raportti: 25.9. Kiekko-Vantaa - KeuPa HT

25.09.2015
Valtteri Heikkilän superilta toi kolme pistettä

Kiekko-Vantaa jätti Stanley Cup-voittaja Ville Niemisen luotsaaman KeuPa HT:n nollille Trio Areenalla. Lohipaidat marssivat kotikaukalossa voittoon kovan taistelun ja tiiviin joukkuepelin siivittämänä maalein 3–0.

Lohipaitojen maaleista vastasivat kaksi kertaa osunut Valtteri Heikkilä ja uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa tyhjään rysään laukonut puolustaja Lassi Raitanen. Kiekko-Vantaan maalissa Jani Kautto pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä ja merkkautti tilastoihin 24 torjuntaa.

–Vauhdikas matsi. Lähdettiin karvaamaan kovaa. Tiesimme, että heidän heikkoudet ovat puolustuspäässä, ensimmäistä kertaa urallaan kahden maalin iltaa Mestiksessä viettänyt Heikkilä kertoi.

Kolme minuuttia ennen varsin tasaisen ensimmäisen erän loppua Kiekko-Vantaa iski ottelun avausmaalin. Lohipaitojen tulikuuma nelosketju pelasi jälleen kerran hienon ottelun. Janne Öfverström pelasi vahvasti maalin takana ja syötti kiekon Valtteri Heikkilälle, jonka tarkka kuti painui etukulmasta sisään.

–Päätin kokeilla ja patjan yli se sitten lurpsahti. Vähän tuurilla se meni sisään, mutta hyvä että meni, Heikkilä tuumasi.

Loistavaa alkukautta pelaava 20-vuotias Heikkilä iski lohipaitojen 2–0-osuman toisessa erässä. Kultakypärä Julius Rantaeskola ajoi röyhkeästi maalille ja tehoketjun sentteri lapioi kauden kolmannen osumansa lähietäisyydeltä.

–Pääsin poimimaan marjat päältä, Heikkilä kuvaili toista osumaansa.

Kiekko-Vantaan alkukauden tehotrio on ollut Janne Öfverströmin (1+2), Valtteri Heikkilän (3+1) ja Julius Rantaeskolan (2+3) johtama nelosketju. Neljättä kauttaan lohipaidassa pelaava Heikkilä tietää syyn hurjaan pistetehtailuun.

–Suurin syy onnistumisiin on hyvä kentällinen. Ollaan löydetty hyvät kemiat ja kaikki tykkäävät tehdä paljon töitä. Siinä ei ole sen suurempia rooleja, vaan kaikki tykkäävät tehdä sitä samaa duunia. Palkinto hyvästä työstä tulee aina jollekin, Heikkilä kehui ketjukavereitaan.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu ensi viikolla Pohjois-Suomen kiertueella. Perjantaina lohipaidat kohtaavat Rovaniemellä sarjanousija Rokin ja lauantaina Kajaanissa vastaan asettuu viime kevään pronssijoukkue Hokki.

Teksti: Mikko Mannonen
Uutisotsikon kuva: Toni Jaconelli