Kiekko-Vantaa | Mestis

Mestis-ennakko: Jukurit ja Hermes

07.09.2015
 Jukurit – vain mestaruus kelpaa

Hallitseva Mestis-mestari Mikkelin Jukurit lähtee kauteen suurimpana ennakkosuosikkina. Joukkueen pelaajabudjetti on pienentynyt, koska Mikkelissä säästellään tulevia vuosia varten. Siitä huolimatta Jukurien pelaajamateriaali on kiistatta sarjan paras. Mikkeliläisten miehistössä on kuitenkin tapahtunut paljon vaihtuvuutta, mutta ainakaan harjoituskaudella se ei ole näkynyt mitenkään joukkueessa, vaan Jukurit on päihittänyt liigajoukkueitakin.

Päävalmentajana viimeistä kautta toimiva Antti Pennanen on sarjan parhaimpia valmentajia ja saa varmasti joukkueestaan jälleen kaiken potentiaalin irti viimeistään keväällä tosipelien käynnistyessä.

Maalivahtiosasto on mennyt täysin uusiksi. Kaksi edellistä kautta Ruotsissa viettänyt Mika Norja on sarjan parhaita maalivahteja ja Jyväskylästä saapunut Juhana Aho on kelpo tuuraaja.

Joukkueen puolustus on kiistatta sarjan paras. Kokenut paluumuuttaja Marko Kauppinen ja viime kaudella puolustajien pistepörssin voittanut Teemu Suhonen tuovat kiekollista osaamista jo ennalta laadukkaaseen pakistoon.

Jukurien hyökkäysosasto on ylivoimaisesti sarjan paras ja levein. Viime kauden komeetta Oula Palve on Mestiksen paras keskushyökkääjä ja hyökkäyspelin sielu. Vikkeläkinttuinen snaipperi Roope Ranta ja taitava laitahyökkääjä Joonas Sammalmaa tuovat lisää maalintekovoimaa. 

Jokereista lainasopimuksella saapunut tulevaisuuden lupaus Frank Gymer on äärimmäisen kova pelimies. Huipputaitava, yllätyksellisiinkin ratkaisuihin pystyvä Teemu Turunen väläytteli jo viime kaudella ja nyt edessä on lopullinen läpimurto sarjan eliittiin. Kiekko-Vantaata seuraaville tuttu Teemu Henritius on erinomainen kahden suunnan pelaaja Mestikseen.

Yhteenveto:  Mestaruuden uusiminen ei ole koskaan helppoa, mutta Jukureita ei pysäytä tällä kaudella mikään. Mestariluotsi Antti Pennanen ei jatka joukkueessa enää ensi kaudella, mutta sekään ei tuskin vaikuta tähän hetkeen millään tavalla. Kalevankankaalla juhlitaan jälleen Mestis-mestaruutta.

Arvio: 1-3

Seuraa heitä: Marko Kauppinen, Frank Gymer, Oula Palve, Teemu Turunen, Roope Ranta.
 

Hermes – perinteikkään seuran paluu

Suomi-sarjasta yhdeksän vuoden tauon jälkeen takaisin Mestikseen noussut Kokkolan Hermes tuo varmasti sarjaan lisää mielenkiintoa. Toisen kautensa kokkolalaisten penkin takana aloittava Antti Karhulalla riittää haasteita valjastaa joukkueensa yhtä kovaan lentoon kuin viime kaudella Suomi-sarjassa. Hermes on kuitenkin vahvistunut laadukkailla ja kokeneilla Mestis-pelaajilla, joten pudotuspelipaikka ei olisi sille mikään ihme.

Hermeksen maalivahtiosasto on kunnossa. Liigakaukaloistakin tuttu Joonas Kuusela on kokenut ja pätevä veräjänvartija Mestikseen. SaiPassa Liigassakin torjunut Richard Ullberg on kelpo haastaja. 

Perinteikkään kiekkoseuran puolustus on kunnossa, sillä joukkue on haalinut viime kauden runkopuolustajien tueksi Mestiksessä jo kokeneita pelimiehiä. Tuore hankinta Ossi Ikonen, Miika Franssila ja Nico Lehto ovat joukkueen luottopuolustajat. Sport-laina Jesse Väkelä on lupaava puolustaja, jolle on tarjolla suurta ruutua Hermeksessä.

Hermeksen hyökkäysosasto on mielenkiintoinen yhdistelmä kokemusta ja nuoruuden nälkää. Uudet hankinnat Teemu Huttu, Niklas Appelgren, Jussi Nättinen ja Mestis-mestari Jesse Juntheikki ovat jo rutinoituneita Mestis-pelaajia. Suomi-sarjan pistepörssin voittaneelta Ville Rajalalta ja loistavan kauden Hermeksessä pelanneelta Janne Kivilahdelta voidaan odottaa läpimurtoa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kiekollisessa roolissa. Nuorten lupausten Tuomas Koskisen ja Sport-laina Felix Westermarckin nimet kannattaa merkitä muistiin.

Yhteenveto: Hermes taistelee ehdottomasti pudotuspelipaikasta. Kokkolalaiset ovat tervetullut paluumuuttaja Mestikseen monella tapaa. Pelaajabudjetti on luonnollisesti rajallinen, mutta miehistö on siitä huolimatta mielenkiintoinen kokonaisuus.

Arvio: 6-10

Seuraa heitä: Jesse Väkelä, Nico Lehto, Janne Kivilahti, Ville Rajala, Felix Westermarck

Teksti: Mikko Mannonen

Mestis-ennakko osa 1 video:

Mestis