Kiekko-Vantaa | Mestis

Ennakko: Kiekko-Vantaa - Peliitat

10.09.2015

Kiekko-Vantaa kohtaa viimeisessä harjoitusottelussa ennen 16.syyskuuta käynnistyvää Mestis-kautta Trio Areenalla Heinolan Peliitat.

Lohipaidat ovat pelanneet viisi harjoitusottelua, joista tuloksena kolme voittoa ja kaksi tappiota. Kiekko-Vantaan peliesitykset ovat olleet lupaavia, ja keskiviikkona vantaalaiset kaatoivatkin yhden kovimmista mestarisuosikeista TUTOn kotikaukalossa Janne Juutisen ja Jere Laineen maaleilla 2–1.

Viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Peliitat ovat pelanneet seitsemän harjoitusottelua, joista se on voittanut ainoastaan yhden. Tiistaina heinolalaiset pelasivat kuitenkin parhaan harjoitusottelunsa ja laittoivat liigajoukkue Pelicansin tiukille. Peliitat kaatui saappaat jalassa vasta jatkoajan jälkeen loppulukemin 3–2. 

Yksi harjoitusotteluissa vahvasti esiintyneistä pelaajiasta on TUTOa vastaan komean rankkarimaalin taituroinut laitahyökkääjä Moses Mustonen. Toista kauttaan lohipaidassa pelaava laitahyökkääjä korostaa viimeisen harjoitusottelun merkitystä.

–Se on kenraaliharjoitus, joka pitää vetää ihan täysillä ja toteuttaa asioita, joita olemme harjoitelleet. Sarja-avaus tulee nopeasti vastaan, joten hyvä kenraaliharjoitus on tärkeä saada, Mustonen kertoo.

HJK-kasvatti kiekkoili kaksi kautta juuri Heinolan Peliitoissa ennen siirtoaan Kiekko-Vantaaseen, joten harjoitusotteluissa yhden syöttöpisteen kerännyt 24-vuotias Mustonen tietää millainen vastustaja torstai-iltana vastaan asettuu.

–Taisteleva ja raatava joukkue on vastassa, Mustonen valottaa.

Mustonen on pelannut kahdessa edellisessä harjoitusottelussa samassa ketjussa yhdessä Pekka Niemimaan ja Joel Lehtisen kanssa. Hyökkäystrion yhteispeli on sujunut mainiosti.

–Lisko (Lehtinen) on taitava pelaaja ja Peksi (Niemimaa) varmistelee. Kentällisessä on hyvä tasapaino. Kaksi hyvää ja kokenutta pelaajaa vierellä, joten siinä on todella mukavaa pelata, Mustonen kehuu.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ottavat yhteen torstaina Trio Areenalla kello 18.30. Liput ovelta 5 euroa. Tervetuloa!

Kamppailun voit myös seurata fanseatin verkkosivuilta osoitteesta fanseat.com

Kiekko-Vantaan kokoonpano:

57 Toni Leinonen - 28 Tomi Tuomisto - 11 Jere Laine
52 Moses Mustonen - 8 Pekka Niemimaa - 21 Joel Lehtinen
44 Aleksi Järvinen - 26 Panu Mieho - 27 Ville Heikkinen
14 Julius Rantaeskola - 23 Janne Juutinen - 46 Janne Öfverström
16 Simo Konttinen

5 Sami Mikkonen - 4 Eemeli Heikkinen
22 Lasse Uusivirta - 24 Sebastian Moberg
15 Lassi Raitanen - 19 Jimi Kuronen
25 Henry Roihu

31 Lassi Yrjölä (AM)
30 Santeri Lipiäinen

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Toni Jaconelli

Mestis