Kiekko-Vantaa | Mestis

Ennakko: 3.10. Hokki - Kiekko-Vantaa

03.10.2015

Kiekko-Vantaan Pohjois-Suomen vieraskiertueen viimeinen pysäkki on lauantaina Kajaanissa. Mestiksessä toisensa majailevat lohipaidat haastavat kärkikamppailussa sarjakärki Hokin.

Kiekko-Vantaa on aloittanut kauden lupaavasti. Lohipaidat ovat voittaneet viidestä ottelustaan neljä ja se porskuttaa tällä hetkellä kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Vantaalaiset nappasivat vieraskiertueen avausottelustaan täydet kolme pistettä kaatamalla Rovaniemellä sarjanousija RoKin loppulukemin 3–5. Maalien makuun pääsivät Valtteri Parikka, Aleksi Järvinen, Tomi Tuomisto, Moses Mustonen ja kultakypärä Julius Rantaeskola

Lohipaitojen hyökkäyspelaaminen on ollut tehokasta ja joukkueessa on tällä hetkellä neljä tuloksentekoon kykenevää kentällistä. Vantaalaiset ovat tehneet sarjassa eniten maaleja ja onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Kiekko-Vantaan puolustuspelaaminen on ollut tiivistä ja joukkue on päästänyt vähiten maaleja. Suurta roolia onnistuneessa alkukaudessa on näytellyt maalivahtikaksikko Jani Kautto ja Lassi Yrjölä.

–Hokki on meille tietenkin iso haaste. Heillä on hyvä materiaali ja Kajaani on yksi vaikeimmista paikoista vierasjoukkueelle. Kaikki laitetaan likoon lauantaina, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Viime kauden pronssijoukkue Hokki on saanut syksyyn lentävän lähdön. Kajaanilaiset ovat voittaneet kauden kaikki viisi otteluaan. Hokin materiaali on kiistatta yksi sarjan kovimmista. Joukkueen alkukauden syömähammas on ollut Niklas Näpin, Miska Humalojan ja kultakypärä Markus Piispasen muodostama tehotrio. Tulivoimaa löytyy kuitenkin myös taustaltakin, sillä muun muassa tshekkihyökkääjä Radim Valchar, slovakkitaituri Michal Kristof ja lupaava Kärppä-laina Aku Kestilä ovat kovia tekijöitä tähän sarjaan. Myös joukkueen maalivahti ja -puolustuspelaaminen ovat kunnossa.

Hokki voitti keskiviikkona kotikaukalossaan KeuPa HT:n maalein 2–1. Perjantaina Jari Laukkasen luotsaama miehistö sai levätä, joten se pääsee lauantain kärkikamppailuun hyvin levänneenä.

–Hokkia vastaan pitää pystyä puolustamaan paremmin kuin RoKia vastaan. Hokki hyökkää rohkeasti viidellä miehellä, joten hereillä ja valmiina pitää olla. He karvaavat aggresiivisesti, joten meidän pitää päästä paineen alta nopeasti pois. Tuskin heitä vastaan voi mitään viivelähtöjä virkkailla, Mälkiä pohtii.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei tule suuria muutoksia. Tolppien väliin luistelee lauantaina Mestiksen torjuntatilaston kakkonen, Jani Kautto. Pelaavaan kokoonpanoon nousee ensimmäistä Mestis-maaliaan metsästävä laitahyökkääjä Simo Konttinen. Loukkaantumisen vuoksi sivussa on ainoastaan Nico Friman, joka palaa tositoimiin todennäköisesti jo ensi viikolla.

Kiekko-Vantaan ja Hokin kauden ensimmäinen keskinäinen kamppailu starttaa lauantaina Kajaanin jäähallissa klo 17.00. 

Pelin näet myös Ravintola Old Storyssa (Tikkuraitti 17). Old Story Facebookissa: www.facebook.com/OldStoryTikkurila

 

Mestis