Kiekko-Vantaa | Mestis

Ennakko: 23.10. Kiekko-Vantaa - Hokki

22.10.2015

Päävalmentaja Simo Mälkiän haastattelussa laitetaan keskiviikon SaPKo-peli nippuun ja ennakoidaan perjantain kärkikamppailua:

 

Voittojen tielle keskiviikkona Savonlinnassa palannut Kiekko-Vantaa isännöi perjantaina Trio Areenalla sarjakärki Kajaanin Hokkia. Luvassa on varmasti jännittävä, kiihkeä sekä herkullinen kärkikamppailu ja kiekkoilta Vantaalla. 

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa on aloittanut kauden erittäin vahvasti ja lupaavasti. Varsinkin kotikaukalossa lohipaidat ovat esiintyneet mainiosti, sillä viidestä kotiottelusta kasassa on neljä voittoa.

Kiekko-Vantaa hävisi kovakuntoiselle Hokille Kajaanissa lokakuun alussa, joten perjantaina on revanssin paikka. SaPKoa vastaan tehot 1+1 iskenyt keskushyökkääjä Teemu Mielonen tietää, että perjantaina edessä on astetta kovempi haaste.

–Jonkinnäköinen takaisinmaksun paikka meillä on nyt. Lähdetään hakemaan kotipubista jälleen voittoa, mutta mitään emme saa ilmaiseksi, Mielonen kertoo.

Juonikas ja taitava pelintekijä on ollut viime aikoina kovassa iskussa ja muodostanut toimivan kentällisen maalinälkäisten laitahyökkääjien Aleksi Järvisen ja Nico Frimanin kanssa.

–Viimeiset ottelut ovat olleet parempia. Alku oli itselle vaikeampi, vaikka joukkueena pelasimmekin hyvin siinä. Nimenomaan joukkueena olemme pelanneet oikeastaan koko ajan hyvin, Kiekko-Vantaan oma kasvatti sanoo.

Lohipaidat aloittivat kolmen ottelun viikon komealla vierasvoitolla SaPKosta jatkoajan jälkeen maalein 5–6. Taitavat laitahyökkääjät Joel Lehtinen ja Aleksi Järvinen viettivät kolmen pisteen iltaa. Mielonen puolestaan avasi Kiekko-Vantaan maalihanat kauden ensimmäisellä osumallaan.

–Totta kai oli tärkeä saada se kauden avausmaali tehtyä ja apina pois selästä. Hieno voitto ja taistelu joukkueelta. Missään vaiheessa usko ei loppunut omaan tekemiseen ja sitä kautta se voitto tuli sieltä, Mielonen muistelee.

Viime kauden pronssijoukkue Kajaanin Hokin startti on ollut jopa sensaatiomaisen hyvä. Perinteikäs Mestis-seura voitti peräti kahdeksan ensimmäistä otteluaan putkeen. Nyt Hokilla on viidestä viimeisestä ottelustaan kolme voittoa ja kaksi tappiota. Keskiviikkona kajaanilaiset kokivat kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun Jokipojat haki voiton jatkoajan jälkeen loppulukemin 3–4. 

Kevään 2007 Mestis-mestarin Hokin materiaali on tälläkin kaudella äärimmäisen laadukas. Joukkueen tehotriona on häärinyt alkukaudesta Niklas Näpin, Miska Humalojan ja Kärppiin lainalle lähteneen Markus Piispasen muodostama hyökkäyskentällinen. Taustatukea antavat Michal Kristofin, Radim Valcharin ja Kärppä-laina Aku Kestilän kaltaiset taiturit. Kapteeni Mikael Seppälä, Risto Mattila ja Roni Viirlas ovat puolustuksen tukipilarit. 

–Pitää keskittyä siihen omaan peliin ja tekemiseen. Jos pelaaminen on hyvää, niin meiltä löytyy varmasti lääkkeet voittoon mitä joukkuetta vastaan tahansa, Mielonen toteaa.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei tule suuria muutoksia, sillä todennäköisesti ainut vaihdos tapahtuu tolppien välissä. Lohipaitojen maalissa aloittaa Hokkia vastaan Lassi Yrjölä.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat edelleen hyökkääjät Julius Rantaeskola, Janne Öfverström, Ville Heikkinen sekä puolustajat Lassi Raitanen ja Arttu Savaloja. Liigadebyytissään maalinteossa onnistunut keskushyökkääjä Tomi Tuomisto jatkaa tämän viikon loppuun saakka HIFK:n mukana. Maalivahti Jani Kautto on Jokereiden mukana neljän ottelun mittaisella vieraskiertueella Venäjällä. 

Kiekko-Vantaan ja Kajaanin Hokin kauden toinen keskinäinen kohtaaminen starttaa Tikkurilan Trio Areenalla perjantaina kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat kärkikamppailun voittoon!

Videohaastattelussa puolustajat Nico Nurmikanta ja Lasse Uusivirta:

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 23.10. klo 11:50)

Mestis