Kiekko-Vantaa | Mestis

3.1. Kiekko-Vantaa - TUTO: Ennakko

02.01.2015

MESTIKSEN KUUMIN RIVALRY ON TÄÄLLÄ TAAS! - KIEKKO-VANTAA ISÄNNÖI TUTOA

Kiekko-Vantaan vuosi 2015 starttaa lauantaina mielenkiintoisella kotiottelulla TUTOa vastaan. Mestiksen kuumin taistelupari kohtaa toisensa jo seitsemännen kerran kuluvan kauden aikana. Odotettavissa on jälleen vauhdikas, laadukas, tunteikas ja viihdyttävä kiekkoilta Trio Areenalla.

Lohipaidat palasivat joulutauolta voitokkaasti, kun sarjakärki KooKoo kaatui upeasti vieraskaukalossa maalein 5-4. Samalla vantaalaiset katkaisivat neljän ottelun mittaisen tappioputkensa. Kiekko-Vantaan pitää kuitenkin pystyä haalimaan kevätkaudella enemmän pisteitä kotikaukalossa, sillä lohinutut ovat tällä hetkellä sarjan heikon kotijoukkue yhdessä LeKin kanssa.

-Haluamme jatkaa siitä mihin viime vuonna jäimme. Kotiotteluissa meidän pitää pystyä voittamaan enemmän, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Kiekko-Vantaan alkukaudesta tuhoisasti toiminut hyökkäyspelaaminen takkuili ennen joulutaukoa, mutta maalihanat avautuivat näyttävällä tavalla sarjan kuuminta mestarisuosikkia vastaan. Sarjassa kahdeksantena majailevat vantaalaiset ovat keskittyneet viime aikoina harjoituksissa paljon juuri hyökkäyspelaamisen sapluunaan. Alkukaudesta lohinuttujen tehot lepäsivät paljon parhaan pistemiehen Tomi Tuomiston ja häikäisevän mailataituri Iikka Kangasniemen harteilla, mutta nyt ratkaisupotentiaalia löytyy myös entistä laajemmalta rintamalta. Nuoren ja nälkäisen lohiryhmän puolustuspelaaminen puolestaan oli alkusyksystä varsin tahmeaa, mutta se on parantunut kauden edetessä huomattavasti.

-Puolustuspelaaminen on ehdottomasti avainasemassa. Hyökkäyspeliin olemme harjoiteelleet uusia kuvioita ja juonikkuutta, Kauppi totesi.

Viime kauden pronssijoukkue TUTO on Mestiksen tasaisessa sarjataulukossa sijalla viisi. Nimekkään turkulaisryhmän otteet ovat kuitenkin ailahdelleet syyskauden aikana paljon. TUTO palasi joulutauolta ennen vuodenvaihetta häviämällä LeKille kotikaukalossa 3-0. Päävalmentaja Ismo Lehkosen suojatit ovat voittaneet viidestä viimeisestä ottelustaan kaksi. TUTO on ollut tällä kaudella erittäin hyvä vierasjoukkue ja turkulaiset ovatkin voittaneet ennen lauantain kamppailua neljä vierasottelua putkeen.

TUTOn pelaajamateriaali on erittäin laadukas. Joukkueen puolustuspelaaminen on pysynyt läpi kauden melko tiivinä pakettina ja hyökkäyksessä, Mestiksen pistepörssin kärkinimen Tuukka Pulliaisen sekä kahdella edellisellä kaudella Mestiksen syöttöpörssin voittaneen Toni Jalon ympärille rakennetut ketjukoostumukset pystyvät tuloksentekoon. Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa kolmosvahtina toimiva Kaapo Kähkönen on pelannut upeaa kautta, lauantaina torjuntavastuuta vierasjoukkueen maalilla kantaa todennäköisesti Kimmo Meriläinen. Kiekko-Vantaan leirissä tiedostetaan myös TUTOn erittäin vaarallisen ykkösylivoiman ratkaisupotentiaali.

-TUTO on todella tuttu vastustaja. Tiedämme miten he pelaavat. Heillä on todella hyvä ylivoima Pulliaisen ja Jalon johdolla. Meidän pitää ehdottomasti pysyä pois boksista, Kauppi sanoi.

Viime kevään puolivälieräpari Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella ennen lauantain mittelö kuusi kertaa, joten vastustajan vahvuudet ja heikkoudet ovat molempien ryhmien tiedossa. TUTO on voittanut kuudesta ottelusta neljä ja lohiparvi on ottanut turkulaisten päänahan kahdesti kuluvan kauden aikana.

Kiekko-Vantaa lähtee lauantai-illan spektaakkeliin todennäköisesti melko samankaltaisella kokoonpanolla, jolla se pelasi sunnuntaina KooKoota vastaan. Lohipaitojen kaksi ensimmäistä ketjua, harjoitusotteluissa loistaneen Teemu Mielosen ja Samuli Valviston ympärille rakennetut ketjut pysyvät alustavien tietojen mukaan samana. Kiekko-Vantaan tolppien välissä jatkaa huippuvireessä oleva Jani Kautto. Lopulliset ketjukoostumukset julkaistaan pelipäivänä.

Lohipaitojen kokoonpanosta ovat sivussa varmuudella ainakin puolustaja Jere Sneck, mykoplasmasta kärsivä Tomi Tuomisto ja pitkäaikaispotilas Jesse Juntheikki.

Tulikuuma taistelu pistepotista alkaa Tikkurilan Trio Areenalla kello 17.00. Kiekkohuumaan pääset mukaan myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.

Seuraa häntä

#28 Teemu Mielonen

Harjoitusotteluissa häikäissyt Kiekko-Vantaan oma kasvatti Teemu Mielonen otti mykoplasmasta toipuvan Tomi Tuomiston paikan ykkösketjun keskellä ja kantoi isot saappaat erinomaisesti sunnuntaina sarjakärki KooKoota vastaan. Tämän kauden piti olla juonikkaalle sentterille läpimurtokausi Mestiksessä, mutta armeija pilasi lähes koko syyskauden.

Nyt Mielonen on kuitenkin suorittanut isänmaanvelvollisuutensa ja päässyt keskittymään taas täysillä jääkiekkoon. Jokereissa B-nuorten Suomen mestaruuden keväällä 2012 voittanut sentteri on iskenyt tällä kaudella yhdeksässä ottelussa tehot 0+4. Marraskuussa 20 vuotta täyttänyt hyökkääjä rytmittää ketjunsa peliä erinomaisesti ja pystyy luomaan mainiolla pelisilmällään maalipaikkoja ketjukavereilleen. Nähdäänkö Mielosen uran ensimmäinen Mestis-maali lauantaina TUTOa vastaan?

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP 3

1) Tomi Tuomisto 9+17=26

2) Iikka Kangasniemi 3+21=24

3) Juha Tarkkanen 5+11=16

TUTO Hockeyn pistepörssi, TOP 3

1) Tuukka Pulliainen 11+31=42

2) Timo Pärssinen 15+16=31

3) Aki Keinänen 13+18=31

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 3.1. klo 11:35)

​29 Aleksi Rutanen - 81 Valtteri Heikkilä - 17 Artem Iossafov
21 Joel Lehtinen - 28 Teemu Mielonen - 4 Iikka Kangasniemi
22 Perttu Lesch - 23 Janne Juutinen - 46 Henri Tamminen
44 Aleksi Järvinen - 26 Samuli Valvisto - 18 Jere Laine

25 Juha Tarkkanen - 24 Oskari Hämäläinen
15 Jani Honkanen - 5 Robin Saari
93 Jere Seppälä - 57 Iiro Mäntylä
16 Sebastian Moberg

3 Jani Kautto (AM)
32 Joona Partanen 

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Hanne-Mari Halme

Mestis