Kiekko-Vantaa | Mestis

Mestis-ennakko osa 5: Kiekko-Vantaa ja KooKoo

10.09.2014

Mestis-ennakon viides ja viimeinen osa

Kiekko-Vantaa - nuori ja nälkäinen

Faktat:

Perustettu: 1994
Jäähalli: Trio Areena (2 004)
Saavutukset Mestiksessä: yksi hopea
Viime kaudella: Eteni puolivälieriin. Runkosarjan kahdeksas.

Kiekko-Vantaa lähtee tavoittelemaan viime kauden tapaan pudotuspelipaikkaa, nuorella ja nälkäisellä joukkueella. Seura on onnistunut kasvattamaan kovan luokan kiekkoilijoita niin Liigaan kuin aina NHL:ään asti. Lisää nuoria ja mielenkiintoisia tulevaisuuden lupauksia on tulossa jälleen.

Keväällä 2003 Mestiksen parhaaksi valmentajaksi valittu Jami Kauppi otti kesken viime kauden lohipaidat haltuunsa, ja luotsasi joukkueen aina pudotuspeleihin asti, mutta matka katkesi runkosarjan voittaneen TuTon käsittelyssä tulikuumassa puolivälieräsarjassa.

Kauppi on loistava valmentaja, ja juuri sopiva henkilö kehittämään nuorista pelaajista kovan luokan pelimiehiä korkeimpia sarjatasoja ajatellen. Kokeneen luotsin opissa muun muassa Ilari Filppula nousi Mestiksessä aivan uudelle tasolle ja seuraavalla kaudella mailataituri vakiinnutti paikkansa jo liigakaukaloissa.

Kiekko-Vantaan vahvuudet ovat tälläkin kaudella pelinopeudessa ja kiekollisessa pelissä. Lohipaidat menettivät Tapparaan siirtyneen luottoveskarin Aaro Peltosen, jonka suuria saappaita täyttävät tulevalla kaudella nuori Joona Partanen, maailman paras naismaalivahti Noora Räty ja KHL-Jokerien kolmosvahti Jani Kautto.

Kiekko-Vantaan puolustusmateriaali on todella kapea ja nuori, mutta ennakkoluulottomuutta ja kokoa sen sijaan löytyy. Puolustuksen johtohahmo on Jokereista lainalla pelaava, vasta 20-vuotias Jere Sneck. Kiekollinen ykköspakki kuitenkin uupuu, sillä tehopuolustaja Otso Rantakari siirtyi Espoo Bluesin riveihin.

Kiekko-Vantaan hyökkäys on nopeajalkainen ja tulivoimainen, vaikka joukkue menettikin kovan luokan tekijöitä. Tuttuun tapaan suurimman pistevastuun kantaa taikuri Artem Iossafov. Hänelle pitää kuitenkin löytää uusi tutkapari, sillä tehokas ykkössentteri Aleksi Rekonen siirtyi Liigaan nousseen Sportin joukkueeseen.

Ykkössentterin viittaa onkin siis tarjolla nuorille pelureille, kuten harjoituspeleissä säväyttäneelle Teemu Mieloselle. Kokemusta joukkueen hyökkäyspelaamiseen tuovat vanha tuttu Jarmo Jokila ja HCK:n raunioilta saapuva keskushyökkääjä Tomi Tuomisto.

Seura teki kesän aikana merkittävän yhteistyösopimuksen Espoo Bluesin kanssa. Vuonna 2003 toistaiseksi ainoan Mestis-mitalinsa voittanut Kiekko-Vantaa saa sopimuksen myötä jalkeille mielenkiintoisen ja parhaimmillaan todella iskukykyisen ryhmän.

Arvio: Runkosarjan sijat 5-8. Mikäli nuoret pelaajat pystyvät paikkaamaan merkittävien lähtijöiden jättämät aukot, voi tulos olla erittäin positiivinen.

Seuraa heitä: Noora Räty (maalivahti), Artem Iossafov (laitahyökkääjä), Teemu Mielonen (keskushyökkääjä), Miro Mäkinen (keskushyökkääjä), Atte Mäkinen (laitahyökkääjä)

KooKoo  - vain mestaruus kelpaa

KooKoo faktat:

Perustettu: 1965
Jäähalli: Kouvolan jäähalli (6 000)
Saavutukset Mestiksessä: yksi mestaruus, kaksi hopeaa ja kolme pronssia.
Viime kaudella: Mestari. Runkosarjan kolmas.

Hallitseva Mestis-mestari KooKoo on selvä ennakkosuosikki myös tulevalla kaudella. Joukkueen esitykset ovat olleet harjoituspeleissä erinomaisia ja esitykset ovat näyttäneet jopa yllättävän valmiilta, sillä Liigaan noussut Vaasan Sportkin kaatui kesän mittelöissä.

Mestari-luotsi Juha Juujärven korvannut Petri Mattila saa käsiinsä kesän aikana merkittävästi vahvistuneen joukkueen. KooKoon pelipaidan pukevat päälleen paluun tekevä maaliahne laituri Olli Julkunen, HPK:sta saapunut laitahyökkääjä Teemu Rinkinen, taitava sekä juonikas keskushyökkääjä Juuso Rajala ja romuluinen Antti Kangasmäki.

Puolustukseen saapuivat liigakokemustakin omaavat Lauri Kärmeniemi sekä Esa Lehikoinen. Tolppien välissä kokeneen mestarivahdin, Mikko Rämön haastaa kanadalaisvahti Frederic Cloutier. Lisäksi Petri Mattila toi perässään Kajaanin Hokista luottohyökkääjänsä Mika Koiviston ja Arttu Heikkisen. Ainoastaan Mestiksen puolustajien pistepörssin kakkosen Jesse Jyrkkiön menetys on iso lovi varsinkin ylivoimapelaamista ajatellen.

KooKoo pelaa vielä ainakin tulevan kauden Mestiksessä, jossa sille kelpaa vain ja ainoastaan mestaruuden uusiminen. Kouvolaisten materiaali on ylivoimainen verrattuna muihin ja seuran talous on hyvässä kuosissa.

Arvio: Sijat 1-3. Kiistaton mestarisuosikki. Materiaali on erittäin kova. Ainoastaan Jukurit ja TuTo pystyvät realistisesti haastamaan KooKoon.

Seuraa heitä: Mikko Rämö (maalivahti), Lauri Kärmeniemi (puolustaja), Juuso Rajala (keskushyökkääjä), Jan-Mikael Juutilainen (hyökkääjä), Olli Julkunen (laitahyökkääjä).

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Timo Niemi

Mestis