Kiekko-Vantaa pitkästä aikaa kotikaukalossa

17.02.2017

Niklas Andersson ennakkohaastattelussa:

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina kotikaukalossa JYP-Akatemian. Trio Areenalla pelataan reilun kahden viikon tauon jälkeen taas isoista pisteistä. 

– Päästään pelaamaan pitkästä aikaan kotona. Lähdetään raapimaan pisteitä kasaan ja jatkamaan siitä, mihin keskiviikkona jäätiin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Reilun kahden viikon tauon jälkeen kotipubiin palaava sarjanelonen Kiekko-Vantaa ja viimeisistä pudotuspelipaikoista taisteleva JYP-Akatemia ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kolme kertaa. Hurrikaanipaidat ovat voittaneet niistä kaksi. 

Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa lohipaidat veivät voiton Jyväskylässä maalein 2–3 tiukan taistelun jälkeen. Ottelun voittomaalin tinttasi viime hetkillä taikuri Frank Gymer.

Kaikki ottelut ovat päättyneet maalin erolla suuntaan tai toiseen, joten jälleen kerran voidaan odottaa tiukkaa, tasaista ja kuuma kamppailua arvokkaista sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa palasi maajoukkuetauolta pirteästi, kun se haki keskiviikkona kypsän ja tasapainoisen esityksen jälkeen täyden pistepotin Kokkolasta. Kaksi maalia iskeneen Julius Rantaeskolan johdolla lohipaidat kaatoi Hermeksen lukemin 1–3.

– Keskustan puolustaminen oli hyvää. Paljon on vielä parannettavaa ja niitä katseltiin videolta. Hyökkäyspeliin pitää saada lisää suoraviivaisuutta, Mälkiä sanoo.

Vantaalaiset ovat sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue. Kahdestatoista edellisestä kotipelistä lohipaidat ovat voittaneet kymmenen. 

Iloista hyökkäyspeliä ja tiivistä puolustuspeliä esittävältä Kiekko-Vantaalta löytyy tulivoimaa kaikista neljästä kentällisestä. Joukkueen tehotriona on häärännyt läpi kauden, kultakypärä Toni Leinosen, luottosentteri Pekka Niemimaan ja maalipyssy Julius Rantaeskolan muodostama LNR-kentällinen.

JYP-Akatemia palaa maajoukkuetauolta perjantaina, kun se kohtaa kotikaukalossa Keski-Suomen hegemoniaottelussa KeuPa HT:n. Ennen viikonlopun otteluita hurrikaanipaidat majailevat sarjataulukossa kymmenentenä ja nuori joukkue on napannut kymmenestä edellisestä ottelusta ainoastaan kaksi voittoa.

Arvostetun konkariluotsi Jukka Ahvenjärven johtama lauma taistelee tiukasti viimeisistä pudotuspelipaikoista ja toisaalta myös sarjapaikan suorasta säilyttämisestä. JYP-Akatemialla on matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan oikeuttavaan kahdeksanteen sijaan vain kolme pistettä.

– Mitään ei tässä sarjassa saa ilmaiseksi ja kova peli on taas tulossa. JYP-Akatemia on hyvin liikkuva, yritteliä ja kamppailuvalmis joukkue. Niissä asioissa täytyy pystyä vastaamaan, Mälkiä toteaa.

Siirtorajan umpeutumisen myötä hurrikaanipaitojen osa liiga-avut ovat palanneet edustusjoukkueen mukaan. Se avaa uusille vastuunkantajille tilaisuuksia nousta parrasvaloihin.

Kiekko-Vantaan ja JYP-Akatemian viimeinen kohtaaminen runkosarjassa käynnistyy Trio Areenalla lauantaina klo 17:00.
50 ensimmäistä ovelta pääsylipun ostanutta saa vapaalipun Flamingo Spa-kylpylään. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon!

Loukkaantumiset:

Valtteri Lemmetty (Kausi ohi)

Patrik Moisio (Sivussa toistaiseksi)

K-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Toni Leinonen 10+28=38

2) Julius Rantaeskola 24+12=36

3) Pekka Niemimaa 12+19=31

4) Teemu Mielonen 5+19=24

5) Atte Mäkinen 10+11=21

JYP-Akatemian sisäinen pistepörssi:

1) Riku Pitkänen 9+20=29

2) Arttu Likola 14+14=28

3) Waltteri Lehtonen 11+16=27

4) Taavi Tiala 7+12=19

5) Joel Sund 10+7=17

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia kohdanneet Mestis-historiassa 29 kertaa. Voitot ovat JYP-Akatemialle 22–7. Peräti 18 kertaa ottelu on päättynyt yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen.

2) Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Julius Rantaeskola on viiden ottelun mittaisessa maali- ja pisteputkessa. Viidessä edellisessä ottelussa Mestiksen maalipörssin kakkonen on latonut kahdeksan  osumaa.

3) Kiekko-Vantaan kapteeni Toni Leinonen on viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Viiteen edelliseen otteluun kultakypärä on kerännyt tehot 1+7. 

4) Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa. Voitot menivät tasan 2–2 ja keskinäisten otteluiden tehokkain oli JYP-Akatemian Arttu Likola. 

5) Kiekko-Vantaa on sarjan neljänneksi tehokkain ylivoimajoukkue (34 yv-osumaa). Toni Leinonen on sarjan viidenneksi tehokkain ylivoimapelaaja ja Julius Rantaeskola sarjan kuudeneksi tehokkain pelaaja ylivoimalla. 

6) JYP-Akatemia on sarjan viidenneksi paras ylivoimajoukkue ennen viikonlopun otteluitaan (34 ylivoimaosumaa). Waltteri Lehtonen on sarjan kymmenenneksi tehokkain pelaaja ylivoimalla.

Seuraa heitä:

#9 Niklas Andersson, Kiekko-Vantaa

Viime kaudella 54 tehopistettä nuorten SM-liigassa nakuttanut laitahyökkääjä on parantanut peliään kauden edetessä. Jalka liikkuu ja kiekko pysyy lavassa. Juonikas pelaaja hyökkäyspäässä.

#12 Anton Stråka, JYP-Akatemia

Ensimmäistä kauttaan Mestistä pelaava nuori sentteri on väläytellyt taitojaan kuluvan kauden aikana. Ulottuva ja raamikas keskushyökkääjä pelaa hyvin kahteen suuntaan.