Kiekko-Vantaa kaatui saappaat jalassa

03.03.2018

Kiekko-Vantaa koki 3–4-tappion runkosarjan viimeisessä kotiottelussa, kun hallitseva Mestis-mestari Savonlinnan Pallokerho haki täydet pisteet Trio Areenalta hurjan taistelun jälkeen.

Viime kevään finalistit iskivät yhteen Trio Areenalla. Lauantai-illan huumassa nähtiin vauhdikas ja viihdyttävä kiekkonäytelmä, josta ei tunnetta ja tapahtumia puuttunut.

Kiekko-Vantaa pelasi vahvan kamppailun kotikaukalossa ja hallitsi tapahtumia varsinkin tasakentällisin. Lohipaidoilta hylättiin ottelussa yksi maali videotarkistuksen jälkeen ja SaPKon kolmatta maalia edelsi räikeä paitsio. 

Kiekko-Vantaa siirtyi 1–0-johtoon puolustaja Otto-Eemeli Linken tarkalla viivalaukauksella ylänurkkaan. SaPKo iski kaksi seuraavaa osumaa, kun taitava sentteri Joona Monto löi laatan kahdella tarkalla kudilla verkkoon. 

Kiekko-Vantaa jatkoi hyvää tekemistään toisessa erässä. Lohipaitojen tasoituksen tinttasi vahvan painostuksen jälkeen Toni Leinonen, joka saalisti tehot 1+1 ja sai tililleen 100 tehopisteen rajapyykin Mestiksessä. Vahvan esityön osumaan teki Jussi Pelto-Arvo ja kaksi syöttöpistettä saalistanut sentterilupaus Erik Embrich.

SaPKo iski 2–3-johto-osuman kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä, jota edelsi selvä paitsio. Sitä ei kuitenkaan linjatuomarit huomanneet ja pässipaitojen kultakypärä Niklas Salo iski limpun verkkoon Kasper Elon tarjoilusta.

Kolmannessa erässä mentiin täysillä ja molemmissa päissä tapahtui. Kiekko-Vantaa hallitsi kolmattakin erää ja loi paremmat maalipaikat. Jälleen lohipaidat kokivat tietyllä tapaa vääryyttä, sillä videotarkistuksen jälkeen Juuso Perttilän tasoitusosuma hylättiin potkumaalina. Katsomoon tilanne ei potkumaalilta suinkaan näyttänyt. 

SaPKo iski vähän sen jälkeen 2–4-maalin, kun tulokkaiden pistepörssiä johtava Matias Lainio tinttasi kiekon verkkoon vantaalaisten puolustuksen hetkellisestä nukahduksesta. 

Kiekko-Vantaa taisteli hienosti lopussa ja peli oli yhtä päätyä. Lohipaidat iskivät kavennuksen ilman maalivahtia. Silmiä hivelevän syötön osumaan tarjoili faniryhmä Ruutanoiden toimesta kauden parhaaksi pelaajaksi valittu Perttilä. Taikuri Janne Kivilahti sai laittaa limpun lähes tyhjään rysään maagisen passin jälkeen.

SaPKo kesti lohipaitojen loppurytistyksen, kun se sai kokeilla tasoitusmaalin tekemistä ylivoiman kautta. Pisteet matkaisivat tällä kertaa Savonlinnaan.

Kiekko-Vantaan taistelu kotiedusta huipentuu keskiviikkona runkosarjan päätöskierroksella Espoo Unitedin vieraana. Lohipaidat ovat joko neljäs tai viides – se kohtaa puolivälierissä TUTO Hockeyn tai Jokipojat.

Kiekko-Vantaa–SaPKo 3–4 (1–2, 1–1, 1–1)

5.20 1–0 Otto-Eemeli Linke (Toni Leinonen, Erik Embrich)

6.59 1–1 Joona Monto (Kalle Saramäki)

9.12 1–2 Joona Monto (Rasmus Hämäläinen, Matias Lainio)

34.42 2–2 Toni Leinonen (Jussi Pelto-Arvo, Erik Embrich)

38.53 2–3 Niklas Salo (Kasper Elo, Elmeri Laamanen)

53.37 2–4 Matias Lainio (Matias Pulli, Mikko Lahtela)

58.12 3–4 Janne Kivilahti (Juuso Perttilä, Joonas Hyttinen) IM

Torjunnat:

Jani Kautto, K-Vantaa 9+5+4=18 

Joonas Toivonen, SaPKo 10+9+10=29