Kiekko-Vantaa jäi tyhjin käsin Keuruulla

05.03.2016

Viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa koki Keuruulla karvaan tappion. Mestiksen kuumimpiin joukkueisiin tällä hetkellä kuuluva KeuPa HT oli tyly isäntä kuumassa kiekkonäytelmässä ja vei kolme pistettä maalein 6–2 (1–0, 3–0, 2–2).

Kiekko-Vantaan kohtaloksi osoittautui lauantaina heikko toinen erä. Keuruulaiset räppäsivät peräti kolme maalia kaiken kaikkiaan 16 kertaa torjuneen Jani Kauton selän taakse.

–Saatiin hyvä lähtö otteluun, mutta ei tässä voi voittaa jääkiekko-ottelua jos pelataan vain 40 minuuttia. Se toinen erä oli meiltä ihan hirveä. Ei ansaittu tänään yhtään enempää, avauserässä kertaalleen ylärimaan kilauttanut Kiekko-Vantaan kapteeni Toni Leinonen kertoi.

Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat kolmannessa erässä onnistuneet, puolustaja Valtteri Parikka ja juhlaottelussa tehot 1+1 saalistanut kultakypärä Joel Lehtinen. Mestiksen tulokkaiden pistepörssin kakkonen Nico Friman keräsi kaksi syöttöpistettä. 

–Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä vieraskaukalossa, mutta maalit jäi tekemättä ja yksi meni omiin. Toisen erän suoritukseen ei löydy sanoja. Kolmannessa erässä pelattiin taas jääkiekkoa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä sanoi.

KeuPa HT:lta maaliverkkoa heiluttivat Joona Peränen, Jesse Pelamo, Lukko-laina Toni Suuronen, Ranskan maajoukkuehyökkääjä Valentin Claireaux, tehot 1+1 iskenyt Matias Kiiskinen ja tyhjään maaliin loppulukemat 6–2 viimeistellyt puolustaja Keni Karalahti. Mestiksen tulokkaiden pistepörssiä johtava keskushyökkääjä Eetu Koivistoinen merkkautti kaksi syöttöpistettä. 

Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä pirteästi esiintyneelle Kiekko-Vantaalle tappio oli neljäs peräkkäinen. Lohipaitojen pudostuspelipaikka on kuitenkin edelleen täysin omissa käsissä. Yhdeksäntenä majaileva Peliitat on pelannut yhden ottelun vähemmän ja se on viiden pisteen päässä vantaalaisista. 

–Grande finale edessä viikon päästä. Tämä on nyt paras yhdestä, Mälkiä kommentoi.

Kiekko-Vantaa kohtaa runkosarjan viimeisessä ottelussa Mestiksen päätöskierroksella vieraskaukalossa nimenomaan Heinolan Peliitat.