Jokerit hyvä mittari lohipaidoille

09.08.2016

Puolustaja Lasse Uusivirran ennakkokommentit Jokerit-matsiin:

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa pelaa kauden ensimmäiset harjoitusottelunsa tällä viikolla Trio Areenalla. Keskiviikkona vieraaksi saapuu KHL-joukkue Helsingin Jokerit ja lauantaina vastaan asettuu pietarilainen SKA Neva. 

– Ensimmäinen peli on aina mielenkiintoinen. Olemme harjoitelleet nyt puolitoista viikkoa jäällä ja ehditty käymään jo joitakin viisikkoasioitakin yhdessä läpi. Vahvasti lähdetään niiden harjoiteltujen asioiden kautta pelaamaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaa pelasi pääosin A-nuorista koostuvalla joukkueella lauantaina ikäluokkansa hallitsevaa maailmanmestaria Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan. Pikkuleijonat hakivat Tikkurilasta voiton vauhdikkaan kiekkonäytelmän jälkeen maalein 3–2.

KHL-kauteen valmistautuva Jokerit on lohipaidoille hyvä mittari heti uuden kauden alkuun. Jukka Jalosen luotsaama helsinkiläisryhmä on pelannut jo kaksi harjoitusottelua: viime viikon torstaina Jokerit kaatoi Mestis-miehistö RoKin 4–0 ja maanantai-iltana Trio Areenalla Sibir Novosibirsk vei voiton rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 1–0.

– Tässä vaiheessa ei ole suurta merkitystä sillä, että ketä vastaan pelataan. Jokerit on meille tietenkin hyvä haaste. Aika näyttää sitten millaisella kokoonpanolla he meitä vastaan lähtevät pelaamaan, Mälkiä sanoi.

Kaksi harjoitusottelua tällä viikolla pelaava Kiekko-Vantaa on valmis haastamaan kuusinkertaisen Suomen mestarin omilla vahvuuksillaan. Luisteluvoimainen ja taitava joukkue on keskittynyt viime aikoina karvaus -ja ohjauspelaamiseen. 

– Tärkein asia on se, että peli-ilme on taisteleva ja yritteliäs. Harjoiteltujen asioiden pitiäisi alkaa näkymään pikkuhiljaa. Tämä on pelaajille hieno peli ja toivon, että he laittavat kaiken likoon heti, Mälkiä toteaa.

Lohipaitojen kokoonpanossa nähdään kaikki 12 sopimuksen omaavaa hyökkääjää ja yhteensä kahdeksan puolustajaa. Kiekko-Vantaan tolppien välissä aloittaa Jokeri-laina, viime kauden luottovahti Jani Kautto. Kolme pelaajaa tekee debyyttinsä lohinutussa: juonikas sentteri Joona Harjama, SaPKosta siirtynyt monipuolinen puolustaja Paavo Ylipaino ja taitava laitahyökkääjä Niklas Andersson.

Puolustukseen nousee Kiekko-Vantaan A-nuorten SM-sarjajoukkueen puolustaja Emil Leppänen, joka oli toissa kaudella mukana vantaalaisten kokoonpanossa kahdessa Mestis-ottelussa. Huilivuorossa on ainoastaan koeajan kautta pelipaikkaa hakeva Tuukka Totro.

Lohipaitojen kentälliset alkavat hiljalleen muotoutua. Joukkueen rakennusprosessi on sujunut mainiosti ja jokaiselle pelipaikalle löytyy osaamista. Nälkäinen ja nuori Kiekko-Vantaa pelaa ennen sarjakauden alkua yhdeksän harjoitusottelua ja leireilee ensi viikolla Etelä-Koreassa, joten valmennuksella on aikaa pelaajien testaamiseen runsaasti.

– Kun joukkuetta alettiin rakentamaan, niin tottakai ketjutasolla on mietitty millaisia pelaajia tarvitaan. Ketjut eivät ole tietenkään tässä vaiheessa kautta mitenkään kiveen hakattuja. Tässä on hyvä määrä treenipelejä, joten tullaan varmasti kokeilemaan kaikenlaista. Perussapluunaa ja tutkapareja on mietitty viime kauden pohjalta, Mälkiä valottaa.

Kiekko-Vantaan kokoonpano:

57 Toni Leinonen – 13 Pekka Niemimaa – 67 Julius Rantaeskola
9 Niklas Andersson –  29 Joona Harjama – 21 Joel Lehtinen
14 Simo Konttinen – 54 Joonas Hyttinen – 28 Teemu Väisänen
55 Ville Heikkinen – 65 Teemu Mielonen – 32 Eljas Suoknuuti

33 Lassi Raitanen – 23 Paavo Ylipaino
24 Lasse Uusivirta – 44 Nico Nurmikanta
78 Iiro Sulin – 4 Arttu Savaloja
43 Valtteri Lemmetty - 5 Emil Leppänen

37 Jani Kautto (74 Aaro Peltonen)

Joel Lehtinen videohaastattelussa:

KIEKKO-VANTAA - JOKERIT 10.8. Klo 18:30

LIPUT: 10€ aikuiset, 5 € lapset alle 16 v. ja erityisryhmät (eläkeläiset, varusmiehet, siviilipalvelus, työttömät, invalidit, opiskelijat).
Lipunmyynti aukeaa klo 17:30.

Maksuvälineet:

- Käteinen

- Edenred virikeseteli

- Smartum kulttuuriseteli

Pankki-tai luottokortit eivät käy maksuvälineenä lipunmyynnissä hallilla.