Ennakko: TUTO - Kiekko-Vantaa

27.08.2015

KIEKKO-VANTAA TESTAA TUTON KESÄKUNNON

Otteluennakko: 

Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina viime kevään välieräjoukkueen TUTOn vieraaksi Turkuun. 

Lohipaidoilla on takana kaksi harjoitusottelua. Vantaalaiset kaatoivat 12.elokuuta Suomi-sarjajoukkue KJT:n Aleksi Järvisen, Simo Konttisen ja Janne Öfverströmin maaleilla 3–1. Viime viikon keskiviikkona Kiekko-Vantaa taipui Joensuussa Jokipojille jalkapallolukemin 1–0, vaikka lohipaidat hallitsivat ottelua ja loivat runsaasti maalipaikkoja. 

Perjantaina Kiekko-Vantaan vastus kovenee, sillä kolmella edellisellä kaudella välierissä esiintynyt TUTO kuuluu jälleen ennakkosuosikkien joukkoon. Turkulaiset ovat pelanneet kolme harjoitusottelua. Valkeakoskella TUTO taipui viime kauden KHL:n sensaatiojoukkue Sibir Novosibirskille voittomaalilaukauskilpailussa 4–3. Turkulaiset kaatoivat 14.elokuuta LeKin Lempäälässä loppulukemin 4–1. Viime perjantaina TUTO kukisti toistamiseen LeKin maalein 5–2.

Kiekko-Vantaan puolustaja Sami Mikkonen odottaa kämmenet syyhyten kauden kolmatta harjoitusottelua.

–Innolla odotetaan. Viime kaudella monta ottelua heitä vastaan. Muistissa on hyvin vieläkin se meidän 6–0-voitto Turusta viime kaudelta. Nyt on tietenkin uusi kausi ja uudet kujeet. Tämä on meille ensimmäinen todellinen mittari, Mikkonen kertoo.

Järvenpään Haukkojen kasvatti viimeisteli uransa ensimmäisen Mestis maalinsa viime kaudella juuri TUTOn verkkoon 1.marraskuuta Trio Areenalla. Sulavasti liikkuva kiekollinen puolustaja on esiintynyt pirteästi kahdessa aikaisemmassa harjoitusottelussa, mutta työmaata riittää vielä.

–Vähän on ollut vaikeaa vielä ja sellainen selkärangasta pelaaminen on ollut haasteellista. Nyt kun on saanut olla kuukauden verran jäällä, niin kyllä se siitä lähtee taas kulkemaan, Mikkonen sanoo.

Mikkonen pelasi kahdessa edellisessä harjoitusottelussa pakkiparina yhdessa Arttu Savalojan kanssa. TUTOa vastaan toisen kautensa lohipaidassa aloittava puolustaja luutii Valtteri Parikan pakkiparina.

–Artun kanssa roolit olivat selvillä. Ihan hyvin meillä sujui, Mikkonen toteaa.

Kiekko-Vantaan maalissa aloittaa perjantaina Jani Kautto. Laitahyökkääjät Simo Konttinen ja Teemu Väisänen palaavat pelaavaan kokoonpanoon. Huilivuorossa ovat Joel Lehtinen, Ville Heikkinen ja Lasse Uusivirta.

Ilman sopimusta olevista pelaajista laitahyökkääjä Janne Öfverström sekä puolustajat Lassi Raitanen ja Robin Saari ovat edelleen lohipaitojen mukana. Sen sijaan viime kaudella lohinutussa pelannut keskushyökkääjä Samuli Valvisto ei jatka Kiekko-Vantaassa.

Kiekko-Vantaan ja TUTOn välinen harjoitusottelu starttaa Marli Areenalla kello 18.30. Lohipaitojen osalta sarjakausi käynnistyy 16.syyskuuta kotiottelulla juuri TUTOa vastaan.

Simo Mälkiän kommentit otteluun valmistautumisesta ja joukkueen tämän hetkisestä tilanteesta: