7.3. Jukurit - Kiekko-Vantaa:Raportti

08.03.2015

Kiekko-Vantaan kausi päättyi tappioon - Jukurit runkosarjan voittoon!

Kiekko-Vantaan kausi päättyi tappioon lauantaina Mestiksen runkosarjan päätöskierroksella Mikkelissä. Kotijoukkue Jukurit oli jokaisella osaalueella parempi ja vei kamppailun murskalukemin 7-1.

Kiekko-Vantaa tuli kamppailuun hyvällä jalalla ja siirtyikin ottelussa 1-0-johtoon kapteeni Samuli Valviston osumalla. Tämän jälkeen kuitenkin kotijoukkue Jukurit otti ottelun hallinnan ja meni menojaan. Lohipaidoille sattui ensimmäisessä erässä murheellinen musta hetki, jonka aikana isännät iskivät kaksi maalia kymmenen sekunnin sisällä. Ensin Timo Hiltunen napautti läpiajosta kiekon maaliin ja hetkeä myöhemmin Joonas Kalliola vei Jukurit johtoon niin ikään läpiajosta.

Toinen erä oli täysin Jukurien hallintaa ja isännät pitivät ajoittain melkoista sirkusta lohipaitojen alueella. Kiekko-Vantaan tolppien välissä Jani Kautto otti muutamia erinomaisia pelastuksia, mutta se ei tänään riittänyt. Jukurien duunarilaituri Nestori Lähde sivalsi suorasta hyökkäyksestä tilanteeksi 3-1 ja hetkeä myöhemmin Pentti Nöyränen veivasi rystylaukauksellaan tilanteeksi jo 4-1.

Kiekko-Vantaa sai erän loppua kohti hyökkäyspeliään parempaan suuntaan. Parhaat paikat lohipaidoista avautuivat taiturimaiselle Teemu Mieloselle ja takatolpalle nousseelle puolustaja Sami Mikkoselle, mutta ruuti oli märkää ja Jukurien tähtiveskari Ronan Quemener venyi kiekkojen tielle.

Kolmas erä oli enemmän tai vähemmän pelailua. Jukurit leikitteli päätöserässä loppulukemiksi 7-1. Runkosarjan voittanut mikkeliläisryhmä onnistui laajalla rintamalla, sillä lopuista maaleista vastasivat komeiden veivausten jälkeen kiekon verkkoon iskenyt Riku Pitkänen, läpiajosta kliinisesti viimeistellyt Roope Hämäläinen ja upean syöttökuvion päätteeksi limpun verkkoon laukonut pelintekijä Mika Kujanpää.

Sarjajumboksi jäänyt Kiekko-Vantaa kiittää kannattajiaan ja yhteistyökumppaneita kaudesta 2014-15!