7.3. Jukurit - Kiekko-Vantaa: Ennakko

07.03.2015

VIELÄ KERRAN, LOHI! - KIEKKO-VANTAAN RUNKOSARJA HUIPENTUU JUKURIEN VIERAANA

Viimeistä viedään! Kiekko-Vantaan kausi huipentuu runkosarjan viimeiseen kamppailuun lauantaina, kun lohipaidat matkustavat sarjakärki Mikkelin Jukurien vieraaksi.

Viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa oleva Kiekko-Vantaa on taistellut viime aikoina hyvin, mutta nuorella joukkueella on ollut suuria vaikeuksia maalinteon kanssa. Viidessä edellisessä ottelussa lohipaidat ovat onnistuneet tekemään ainoastaan viisi maalia. Vantaalaisten taisteluilme on ollut jo pidemmän aikaa erinomaisella tasolla vaikeista hetkistä huolimatta. Sarjajumboksi jäävä lohiryhmä lähtee haastamaan lauantaina vieraskaukalossa Jukureita tosissaan - edessä on jälleen jokaiselle nuorille pelaajille yksi erinomainen näyttöpaikka.

-Aika vapautuneesti saamme lähteä Jukureita vastaan pelaamaan. Ei tarvitse pelaajien liikaa puristaa mailaa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Sarjakärki Mikkelin Jukurit taistelee runkosarjan voitosta yhdessä suurimman mestarisuosikin Kouvolan KooKoon kanssa. Taistelu runkosarjan voitosta huipentuu juuri päätöskierroksella, joten jukuripaidoilla riittää panosta edelleen. Jukurit on kovassa iskussa, sillä joukkue on voittanut kymmenestä edellisestä ottelustaan kahdeksan.

Toissa kauden mestarijoukkue on pelannut vahavan kauden ja tulee varmasti taistelemaan kirkkaimmista mitaleista kevään edetessä. Mikkelin Jukurien materiaali on erittäin laadukas ja joukkueessa vallitsee positiivinen kilpailutilanne pelipaikoista. Joukkueen ykköstähtenä ovat häärineet vuorollaan muun muassa Mestiksen nollapeliennätystä hamuava Ranskan maajoukkuevahti Ronan Quemener, pistelinko Miikka Männikkö, tehohyökkääjä Anthony Guttig ja Mestiksen pistepörssin voitosta yhdessä KooKoon Juuso Rajalan kanssa taisteleva kuluvan kauden komeetta Oula Palve.

Kiekko-Vantaa ja Jukurit ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa viisi kertaa. Mikkeliläiset ovat poistuneet jäältä voittajina neljästi ja lohipaidat puolestaan vain kerran.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei tule suuria muutoksia. Tolppien väliin todennäköisesti palaa mainion kauden lohipaitojen maalilla torjunut Jani Kautto. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat varmuudella hyökkääjät Julius Rantaeskola ja pitkäaikaispotilas Jesse Juntheikki.  (Edit. Janne Juutinen pois kymppitilin täyttymisen vuoksi.)

Kiekko-Vantaan ja Jukurien kauden viimeinen runkosarjakamppailu alkaa Kalevankankaan jäähallissa kello 17. Runkosarjan ratkaisuhetket näet Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.

#11 Nico Nurmikanta

Viime kaudella Bluesin A-nuorissa SM-kultaa voittanut Nico Nurmikanta  on ottanut lohipaitojen alakerrassa liiderin roolin ja pelaa isoja minuutteja. Lahjakas kiekollinen puolustaja on lunastanut paikkansa ykkösketjun takana ja pelannut vahvasti molempiin suuntiin. Tästä pelaajasta kuullaan vielä paljon hyvää, joten nimi kannattaa painaa viimeistään nyt mieleen.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Toni Jaconelli

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 7.3. klo 12:30)

44 Aleksi Järvinen - 52 Samuli Valvisto -18 Edgar Lukjanov
21 Joel Lehtinen - 25 Valtteri Heikkilä - 29 Jonas Elola
22 Mikka Huotari - 28 Teemu Mielonen - 26 Moses Mustonen
15 Santtu Sulander - 16 Joel Närhi - 14 Saku Piha

11 Nico Nurmikanta - 57 Iiro Mäntylä
9 Sami Mikkonen - 24 Oskari Hämäläinen
5 Robin Saari

3 Jani Kautto (AM)
30 Noora Räty