28.12. KooKoo - Kiekko-Vantaa: Ennakko

27.12.2014

Otteluennakko:

Nälkäinen Kiekko-Vantaa haastaa sarjakärki KooKoon

Kiekko-Vantaa palaa joulutauolta tositoimiin sunnuntaina vierasottelussa, jossa vastaan asettuu sarjakärki KooKoo. Lohipaidoille ansaittu joulutauko tuli kreivin aikaan, sillä syyskausi päättyi neljään perättäiseen tappioon. Nyt nuori lohiparvi on saanut rauhassa ladata akkuja ja hioa kuvioita kuntoon.

Mestiksen tasaisessa sarjataulukossa kahdeksantena olevan Kiekko-Vantaan syyskausi oli melkoista vuoristorataa. Nuori ja potentiaalinen lohiryhmä on pystynyt kaatamaan sarjan kärkijoukkueita. Toisaalta vantaalaisten peliesitykset ovat ailahdelleet liikaa ja varsinkin kotiotteluista tulokset ovat jääneet laihoiksi, sillä lohipaidat ovat kevätkaudelle lähdettäessä sarjan huonoin kotijoukkue yhdessä LeKin kanssa. Joltain osin lohipaitojen ailahtelevat peliesitykset johtuvat varmasti melkoisesta pelaajakarusellista ja joukkueen kokoonpano onkin mennyt aivan uusiksi lähes jokaiseen otteluun.

Kiekko-Vantaan hyökkäyspelaaminen oli alkukaudesta erinomaista, mutta viime aikoina tehottomuus on vaivannut joukkuetta. Puolustuspelaaminen oli puolestaan alkukaudella lohipaidoille akilleen kantapää, mutta viisikkopelaaminen on tiivistynyt ja selkeytynyt kevättä kohti siirryttäessä. Nuoresta lohiryhmästä on noussut kauden aikana monta läpimurtopelaajaa, kuten esimerkiksi kapteeni Tomi Tuomisto, mailataituri Iikka Kangasniemi, Henri Tamminen ja Jere Sneck.

-Maalit eivät tule itsestään. Meidän pitää pystyä luomaan maalipaikkoja itse ja mennä rohkeasti maalille. Varsinkin kiekottomana pitää pelata paremmin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Sarjan kärjessä porskuttava KooKoo on pelannut varsin tasaisesti illasta toiseen. Liigaan ensi kaudeksi nousevan kouvolalaisryhmän materiaali on ollut odotetun vahva ja hyökkäyspäässä niin maestro Juuso Rajalan kuin Aki Kangasmäen ympärille rakennetut tehotriot ovat pystyneet tuloksen tekoon. KooKoo on tehnyt sarjassa eniten maaleja, mutta hallitsevan mestarin puolustuspelaaminen on toiminut erinomaisesti. KooKoo lähtee kuitenkin sunnuntain otteluun hieman alavireisenä, sillä sarjan suurin mestarisuosikki on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan vantaalaisten tapaan vain yhden.

-KooKoo on erittäin kova kotijoukkue. Rajalan ketju on varmasti Mestiksen paras kentällinen ja meidän pitää olla tarkkana heidän kanssaan, Kauppi kommentoi.

Kiekko-Vantaan miehistössä jyllää tällä hetkellä jonkin sortin flunssa-aalto, sillä sairastumisen vuoksi sivussa ovat varmuudella ainakin Julius Rantaeskola, Noora Räty ja joukkueen paras pistemies Tomi Tuomisto. Lisäksi loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustaja Jere Sneck sekä hyökkääjät Moses Mustonen ja Jesse Juntheikki.

-Joulutauolla lepäsimme kunnolla ja treenasimme maltillisesti. Flunssa-aalto joukkueessa on paha, mutta pelihalut ryhmässä ovat varmasti kovat, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoa vahvistavat sunnuntaina Blues-lainoista ainakin Artem Iossafov, Aleksi Rutanen ja Victor Westermarck. HIFK:sta puolestaan lohiparvea vahvistavat alustavien tietojen mukaan Juha Tarkkanen, Julius Nyqvist, Juuso Salmi, Sebastian Moberg, Henri Tamminen ja Toni Leinonen. Lohipaitojen ketjukoostumukset ja aloittava maalivahti julkaistaan pelipäivänä.

Kiekko-Vantaan vuoden 2014 viimeinen ottelu alkaa Kouvolan jäähallissa sunnuntaina kello 17.00. Kiekkohuumaan pääset mukaan Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä. Ravintola Pingviini (Kielotie 20) näyttää ottelun screeniltä!

Seuraa häntä

#29 Aleksi Rutanen

Viime kaudella TUTOssa upean kauden pelannut laitahyökkääjä Aleksi Rutanen on ollut viime aikoina lohipaitojen näjyvimpiä hahmoja. 20-vuotias laituri kärsi alkukaudella loukkaantumisesta, mikä näkyi liikkeessä. Toissa kaudella Bluesissa A-nuorten SM-liigan herrasmiespelaajaksi valittu Rutanen on päässyt pikkuhiljaa paremmin pelitempoon mukaan ja työteliäs kahden suunnan hyökkääjä tekee uutta tulemista kohti liigakaukaloita. Kuluvalla kaudella lohinutussa 15 otteluun tehot 2+3 iskenyttä EKS-kasvattia ollaan verrattu jopa Stanley Cupin Dallas Starsissa voittaneeseen Jere Lehtiseen - eikä turhaan. Blues-laituri tekee kovasti töitä kahteen suuntaan ja pystyy hyökkäyspäässä tehoihin.

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP 3

1) Tomi Tuomisto 9+17=26

2) Iikka Kangasniemi 3+20=23

3) Artem Iossafov 5+10=15

KooKoon pistepörssi, TOP 3

1) Juuso Rajala 9+23=32

2) Aki Kangasniemi 10+20=30

3) Joona Karevaara 13+13=26

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 28.12. klo 11:30)

​21 Joel Lehtinen - 22 Teemu Mielonen - 4 Iikka Kangasniemi
44 Aleksi Järvinen - 52 Samuli Valvisto - 18 Jere Laine
26 Toni Leinonen - 23 Janne Juutinen - 27 Henri Tamminen
29 Aleksi Rutanen - 28 Valtteri Heikkilä - 9 Artem Iossafov (A)

25 Juha Tarkkanen - 57 Victor Westermarck
15 Jani Honkanen (C) - 81 Juuso Salmi
11 Sebastian Moberg - 16 Julius Nyqvist
5 Robin Saari (A)

3 Jani Kautto (AM)
32 Joona Partanen