24.9. KeuPa HT - Kiekko-Vantaa: otteluennakko

23.09.2014

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona vierasottelulla sarjanousija KeuPa HT:ta vastaan.

Lohipaitojen kausi lähti käyntiin erinomaisesti, sillä joukkue voitti kolme ensimmäistä ottelua. Lauantaina Kiekko-Vantaa koki kauden ensimmäisen tappionsa, kun Mikkelin Jukurit haki kolme pistettä Tikkurilasta maalein 6-2.

Maaliverkko on lohipaitojen peleissä heilunut tiuhaan tahtiin molemmissa päissä. Vantaalaisten hyökkäyspelaaminen on toiminut erinomaisesti ja varsinkin Tomi Tuomiston johtama ykkösnyrkki on ollut tehokas, mutta sen sijaan kahdessa edellisessä ottelussa omiin on mennyt yhteensä 10 maalia.

-Meidän täytyy tiivistää puolustuspelaamistamme. Hyökkäysten rytmittäminen on myös yksi merkittävä asia, jolla saamme viisikkopelimme tiiviimmäksi. Luotamme omaan peliimme, se on tuonut meille kolme voittoa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Sarjanousija KeuPa HT:n alkukausi on ollut odotetun tuskainen. Sarjataulukossa toiseksi viimeisenä oleva joukkue on pelannut viisi ottelua, joissa se on kerännyt ainoastaan yhden pisteen.

Lauantaina keuruulaiset taistelivat kuitenkin hienosti, ja pitivät mestarisuosikki TuToa pinteessä, mutta lopulta turkulaiset voittivat kamppailun voittomaalilaukauskilpailussa 3-2.

-Ottelun alkuun pitää kiinnittää huomiota ja meidän pitää olla valmiina pelaamaan heti, kun kiekko tippuu jäähän. KeuPaa ei saa aliarvioida, sen heidän hyvä peli TuToakin vastaan osoittaa, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaalle keskiviikkoillan tulikuuma kamppailu on seurahistorian ensimmäinen Mestis-ottelu Keuruulla KeuPa HT:ta vastaan. Lehtijuttujen mukaan lohipaitoja odottaa erittäin kylmä jäähalli. Vantaalaisten valmennusryhmä pakkaakin mukaan todennäköisesti pitkät kalsarit.

-Valmennus ei ainakaan myönnä, että laitetaan pitkät kalsarit päälle, kun peli alkaa. Sehän ei pääkaupunkiseudulta lähteneelle valmentajalle sopisi, Kauppi vitsaili.

Kiekko-Vantaan tolppien välissä nähdään todennäköisesti Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi kaudella 2008-09 valittu HIFK-laina Antti Ore.

Bluesin lainapelaajista lohipaitojen mukana ovat ainakin Victor Westermark, Timi Lahtinen ja mailataituri Iikka Kangasniemi.

Uutena kasvona Kiekko-Vantaassa nähdään keskiviikkona Bluesin mielenkiintoinen ja maaliahne laitahyökkääjä Antonin Honejsek. Viime kaudella Tshekin mestaruuden voittanut 23-vuotias laituri on pelannut tällä kaudella Liigassa 2 ottelua, joissa on tehnyt yhden osuman.

Tulikuuma taistelu sarjapisteistä alkaa Keuruun jäähallissa kello 18.30. Ottelun näet myös Mestis TV:ltä ja Elisa Viihteen kautta.

81 Micke Åsten - 8 Tomi Tuomisto - 17 Artem Iossafov

4 Iikka Kangasniemi - 26 Samuli Valvisto - 18 Antonin Honejsek
44 Aleksi Järvinen - 16 Miro Mäkinen - 22 Moses Mustonen
11 Timi Lahtinen - 14 Julius Rantaeskola - 27 Atte Mäkinen

9 Jere Sneck - 21 Julius Nyqvist
25 Juha Tarkkanen - 52 Victor Westermarck
5 Robin Saari - 24 Oskari Hämäläinen
23 Casimir Jürgens

3 Antti Ore (AM)
32 Joona Partanen

Aleksi Järvinen nousee kokoonpanoon Bewe TuusKissa esitettyjen hyvien otteiden jälkeen.
Antti Ore (HIFK) ja Antonin Honejsek (Blues) pelaavat ensimmäisen Mestis-ottelunsa lohipaidassa. 23-vuotiaalle Honejsekille ottelu on ylipäätään ensimmäinen Mestiksessä.

Poissa kokoonpanosta:
Loukkaantumisten/sairastelun vuoksi: Jesse Juntheikki, Iiro Mäntylä, Jarmo Jokila ja Jere Pulkkinen.
Bewe TuusKin mukana: Valtteri Heikkilä, Sami Mikkonen, Joel Närhi ja Noora Räty.
Kiekko-Vantaan A-nuorten mukana: Teemu Mielonen ja Simo Konttinen.

Kokoonpano lisätty uutiseen 24.9. klo 11:15