24.1. Kiekko-Vantaa - Jukurit: Ennakko

23.01.2015

KIEKKO-VANTAA ISÄNNÖI JUKUREITA PUDOTUSPELIMEININGILLÄ

Kiekko-Vantaa katkaisi keskiviikkona Heinolassa seitsemän ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla Peliitat tulikuuman hyökkääjälupauksen, Aleksi Järvisen osumilla. Lauantaina lohipaitojen vastustaja kovenee huomattavasti, kun vastaan asettuu Tikkurilan Trio Areenalla Mikkelin Jukurit.

Kiekko-Vantaan hyökkäyspelaaminen on ollut läpi kauden varsin mallikasta, mutta maalinteon kanssa on ollut  viime aikoina suuria ongelmia. Syyskaudella joukkueen tehot lepäsivät kultakypärä Tomi Tuomiston ja Iikka Kangasniemen harteilla, mutta nyt lohiryhmästä on alkanut löytyä ratkaisupotentiaalia myös laajemmalta rintamalta. Hyvänä esimerkkinä toimii 21-vuotias laitahyökkääjä Aleksi Järvinen, joka on tällä hetkellä viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa sekä onnistunut tekemään maalin neljässä edellisessä kamppailussa. Puolustuspelaaminen on sen sijaan parantunut huomattavasti alkukaudesta, mutta henkilökohtaisia virheitä on sattunut nuorelle lohiryhmälle liikaa ja sitä kautta vastustaja on rokottanut kovalla kädellä.

Kiekko-Vantaa on pystynyt kaatamaan sarjankärkijoukkueita ja vieraskaukalossa pelit ovat sujuneet, mutta kotikentällä on ollut todella vaikeaa tuloksellisesti. Lohipaidat ovat viimeksi voittaneet kotonaan 3.joulukuuta, kun LeKi kaatui jalkapallolukemin 1-0. Viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävälle Kiekko-Vantaalle kaikki jäljellä olevat kamppailut ovat erittäin tärkeitä. Kahteen seuraavaan taistoon joukkue lähtee pudotuspelimeiningillä.

-Me lähdemme lauantaina Jukureita vastaan ja ensi keskiviikkona KooKoota vastaan pelaamaan tietynlaisella pudotuspelimeiningillä. Nämä kaksi ottelua eivät ole meille vain tavallisia runkosarjaotteluita vaan haluamme valmistautua pudotuspeleihin pelaamalla sen tyylistä kiekkoa. Peli tulee olemaan nopeampaa ja yksittäisissä tilanteissa pelaajilla pitää olla antennit päällä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Toissa kauden Mestis-mestari Mikkelin Jukurit on pelannut todella tasaisen hyvän kauden. Viime keväänä jukuripaidat hopealle luotsanneen Antti Pennasen joukkue on sarjassa toisena, mutta KooKoon hallussa oleva runkosarjan kärkipaikka alkaa olla karannut jo liian kauaks mikkeliläisiltä. Joukkueen materiaali on ehdottomasti sarjan parhaimmistoa ja varsinkin pisterohmujen Anthony Guttigin ja Oula Palveen ympärille muodostetut kentälliset ovat pelottavan vaarallisia hyökkäyspäässä.

Puolustuksesta Jukureilta löytyy niin kokoa kuin taitoakin riittävästi. Maalinsuulla puolestaan Ranskan maajoukkuemaalivahti Ronan Quemener on ottanut selvän ykköstorjujan viitan. Jukurit lähtee lauantai-illan trilleriin varmasti nälkäisenä: mikkeliläiset voittivat keskiviikkona kotonaan TUTOn maalein 2-0, mutta perjantaina KeuPa HT oli tyly isäntä voittamalla Mestiksen kestomenestyjän maalein 4-1.

-Jukurit on erittäin laadukas joukkue. Meidän pitää olla maltillisia ja kiekkoja ei saa menettää. Heillä on todella hyvä ylivoima ja sen kanssa meidän pitää olla tarkkana. Jäähyboksista pitää pysyä poissa, vaikka otammekin tunnetta mukaan roppa kaupalla lauantain kamppailuun, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaa ja Jukurit ovat kohdanneet tällä kaudella aiemmin neljä kertaa, joista vantaalaiset ovat voittaneet yhden ottelun. Jukurit on voittanut kaksi edellistä ottelua ja pitänyt Kiekko-Vantaan nollilla. Lohipaidat ovat onnistuneet tekemään viimeksi maalin mikkeliläisiä vastaan 132 minuuttia ja 12 sekuntia sitten.

Lohipaitojen kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia. Tolppien välissä jatkaa mainiosti koko kauden torjunut Jani Kautto. Jokereista mukana ovat Kauton lisäksi luottosentteri Severi Sillanpää, Niko Peltola ja Santeri Saari. Bluesista lohipaitojen avuksi tulevat todennäköisesti ainakin Artem Iossafov, Aleksi Rutanen, Timi Lahtinen, Jere Seppälä ja Victor Westermarck. HIFK:n laina-avuista mukana nähdään Henri Tamminen, Janne Juutinen ja Mestiksen Erik Karlsson eli Juha Tarkkanen. Kiekko-Vantaan kokoonpanosta on sivussa loukkaantumisen vuoksi ainoastaan hyökkääjä Julius Rantaeskola.

Kiekko-Vantaan ja Mikkelin Jukurien kauden viides keskinäinen kamppailu arvokkaista sarjapisteistä alkaa lauantaina Tikkurilan Trio Areenalla kello 17. Kiekkohuumaan voit virittäytyä myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä: https://online.elisaviihde.fi/mestis

Seuraa häntä

#22 Niko Peltola

Jokereiden KHL-puolustaja tekee kotidebyyttinsä Kiekko-Vantaan paidassa lauantaina. 24-vuotias Niko Peltola on tunnollinen ja luotettava kiekollinen pakki, joka hoitaa myös ruutunsa puolustuspäässä erinomaisesti. Peltola pelasi todella hyvän alkukauden Vaasan Sportissa ja näytti pysyvänsä myös KHL:n vaatimassa pelitempossa mukana. Kiekko-Vantaassa Peltolalle on luvassa paljon vastuuta ja varsinkin ylivoimassa hän on todella käyttökelpoinen ase viivalla painavan laukauksensa ja pelisilmänsä ansiosta. Ilveksessä, Jokereissa ja Sportissa Liigaa tahkonnut puolustaja tuo kaivattua varmuutta ja jämäkkyyttä vantaalaisten takalinjoille. Iskeekö Niko Peltola ensimmäisen maalinsa lohinutussa kotidebyytissään?

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP 3

1) Tomi Tuomisto 9+18=27

2) Iikka Kangasniemi 3+23=26

3) Artem Iossafov 7+13=20

Jukurien pistepörssi, TOP 3

1) Anthony Guttig 11+26=37

2) Oula Palve 11+22=33

3) Niko Laakkonen 14+15=29

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 24.1. klo 10:50)
Muokattu klo 12:45: Tuomisto ja Sneck sivuun sairastumisen vuoksi. Tilalle Teemu Mielonen ja Robin Saari.
Edit. 15:00 Myös Niko Peltola ja Santeri Saari pois kokoonpanosta. Iiro Mäntylä kokoonpanoon.

81 Jesse Juntheikki - 28 Teemu Mielonen - 17 Artem Iossafov
29 Aleksi Rutanen - 16 Severi Sillanpää - 4 Iikka Kangasniemi
44 Aleksi Järvinen - 26 Samuli Valvisto - 18 Jere Laine
21 Timi Lahtinen - 23 Janne Juutinen - 46 Henri Tamminen

15 Jani Honkanen - 5 Robin Saari
93 Jere Seppälä - 57 Victor Westermarck
25 Juha Tarkkanen - 22 Iiro Mäntylä

3 Jani Kautto (AM)
32 Joona Partanen

Teksti: Mikko Mannonen