21.1. Peliitat - Kiekko-Vantaa: Ennakko

20.01.2015

KIEKKO-VANTAA MATKUSTAA KATKAISEMAAN TAPPIOPUTKEAAN HEINOLAAN

Kiekko-Vantaan ottelut runkosarjassa jatkuvat keskiviikkona äärimmäisen tärkeällä vierasottelulla Heinolan Peliittoja vastaan. Kiekko-Vantaan tähtäimessä on ollut syksystä saakka pudotuspelipaikka ja lohipaidat ovat tällä hetkellä maalieron turvin viimeisellä pudotuspelipaikalla kahdeksantena.

-Tämä on meille tietyllä tavalla jo playoff-ottelu. Meille jokainen matsi loppukauden osalta on tärkeä ja se on hyvä asia, että panosta riittää, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi sanoi.

Tosin vantaalaiset lähtevät keskiviikon kamppailuun peräti seitsemän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Edes tuuri sekä kiekkojumalat eivät ole olleet lohipaitojen puolella viime aikoina, sillä nuori joukkue on tehnyt kovasti töitä illasta toiseen. Tappioputkesta huolimatta Kiekko-Vantaan pukuhuoneessa vallitsee hyvä tunnelma ja joukkuehenki on erinomainen pelaajakarusellista huolimatta.

-Joukkueesta aistii pelaamisen riemun. Harjoituksissa on ollut kova vauhti koko ajan päällä. Vaikka tappioita on tullut viime aikoina, niin joukkueessa on todella hyvä fiilis ja sellainen tekemisen meininki. Työn kautta ja positiivisuudella tuloksia tulee varmasti, Kauppi kertoi.

Lohipaitojen hyökkäyspelaaminen on toiminut läpi kauden esimerkiksi kultakypärä Tomi Tuomiston ja Iikka Kangasniemen johdolla. Maalinteon kanssa on kuitenkin ollut viime aikoina aavistuksen tahmeampaa. Puolustuspelin sapluuna on toiminut hyvin, mutta vastustaja on rokottanut kovalla kädellä henkilökohtaisten virheiden seurauksena. Hyökkäyspäähän vahvistusta lohiparvi on saanut luottosentteri Severi Sillanpään muodossa ja puolustukseen saapui puolestaan toinen jokerilaina Niko Peltola.

Sarjajumbo Heinolan Peliitat lähtee keskiviikon kamppailuun täysin erilaisista lähtökohdista, sillä Lauri Merikiven luotsaama ryhmä on petrannut huomattavasti ja joukkue lähtee kamppailemaan voitosta napattuaan pisteitä kolmesti edellisestä viidestä ottelusta. Piristyneiden peliesitysten myötä Peliitat on kuronut eron viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävään Kiekko-Vantaaseen kolmeen pisteeseen. Keskiviikkona taistellaan siis todella tärkeistä sarjapisteistä.

Peliittojen kausi on ollut vaikea, mutta joukkueesta löytyy paljon hyviä nuoria potentiaalisia tulevaisuuden nimiä. Viime kaudella HPK:n A-nuorissa pisteitä kovaan tahtiin iskeneet Joona Monto ja Anton Ollikainen pelaavat läpimurtokauttaan. Kokenut kapteeni Ville-Matti Koponen puolestaan johtaa vaarallista ykkösketjua, josta löytyy myös maaliahne laituri Miika Heikkilä. Slovakkitaituri Michal Kristofin loukkaantuminen on näkynyt tietenkin joukkueen hyökkäyspelissä, mutta tulivoimaa löytyy silti tarpeeksi. Puolustuspäässä sen sijaan pakkien pistepörssin kolmonen Christian Silfver on vakuuttanut yhdessä kokeen Ville-Veikko Väkeväisen kanssa. Tolppien välissä Antti Rautiola on parhaimmillaan erinomainen maalivahti Mestis-tasolle.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet runkosarjassa neljä kertaa ja kaikki keskinäiset kamppailut ovat olleet erittäin tasaisia. Molemmat joukkueet ovat poistuneet jäältä voittajana kaksi kertaa.

-Peliitat on laadukas joukkue. Meillä ei ole tippaakaan varaa ylimielisyyteen. Vieraspelissä alussa täytyy olla erityisen tarkkana ja heidän mahdollinen alkurynnistys pitää kestää. Meidän pitää luottaa siihen omaan pelitapaan ja tehdä töitä ahkerasti, Kauppi totesi.

Kiekko-Vantaan sairaslista on tyhjentynyt mukavasti, sillä tällä hetkellä loukkaantumisen vuoksi sivussa on ainoastaan hyökkääjä Julius Rantaeskola. Lohipaitojen kokoonpanoon nousee todennäköisesti ainakin hyvän ottelun BeWe Tuuskin riveissä sunnuntaina pelannut laitahyökkääjä Moses Mustonen. Lopulliset ketjukoostumukset ja aloittava maalivahti julkaistaan pelipäivänä.

Kiekko-Vantaan ja Peliittojen kauden viides keskinäinen kamppailu alkaa keskiviikkona Heinolan Versowood Areenalla kello 18.30. Kiekkohuumaan pääset mukaan Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä: https://online.elisaviihde.fi/mestis

Seuraa häntä

#44 Aleksi Järvinen

21-vuotias Jäähongan kasvatti Aleksi Järvinen on ollut yksi tämän kauden parhaista Kiekko-Vantaan hyökkääjistä  Maaliahne ja taitava laitahyökkääjä on lohipaitojen toiseksi paras maalintekijä kahdeksalla osumallaan. Liukasliikkeinen ja hyvällä pelisilmällä varustettu Järvinen saa paljon vastuuta tasakentällisin, ylivoimalla sekä alivoimalla ja hyökkäyspäässä hän pystyy rakentamaan peliä ja viimeistelemään kliinisesti. Nuorten sarjoissa pisterohmuna tunnettu Järvinen pelaa loistavaa debyyttikauttaan Mestiksessä.

Jatkuuko kolmen ottelun mittaisessa maaliputkessa ja neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa olevan Järvisen pistetehtailu keskiviikkona Peliittojen kustannuksella?

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP3

1) Tomi Tuomisto 9+18=27

2) Iikka Kangasniemi 3+23

3) Artem Iossafov 7+13=20

Peliittojen pistepörssi, TOP 3

1) Miika Heikkilä 13+12=25

2) Christian Silfver 9+16=25

3) Ville-Matti Koponen 3+20=23

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 21.1. klo 12:50)

81 Jesse Juntheikki - 8 Tomi Tuomisto - 27 Henri Tamminen
44 Aleksi Järvinen - 52 Samuli Valvisto - 18 Jere Laine
29 Aleksi Rutanen - 16 Severi Sillanpää - 4 Iikka Kangasniemi
26 Moses Mustonen - 23 Janne Juutinen - 21 Joel Lehtinen

22 Niko Peltola - 9 Jere Sneck
14 Santeri Saari - 25 Juuso Salmi
15 Jani Honkanen - 5 Robin Saari
57 Iiro Mäntylä

3 Jani Kautto (AM)
30 Noora Räty