20.2. Kiekko-Vantaa - KeuPa HT: Ennakko

19.02.2015

KIEKKO-VANTAALLA LÄHES PAKKOVOITON PAIKKA PERJANTAINA

Viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa isännöi perjantaina Trio Areenalla sarjanousija KeuPa HT:ta. Lohipaidoilla on matkaa pudotuspeleihin viisi pistettä, joten vantaalaiset ovat lähes pakkovoiton edessä perjantaina, kun vastaan asettuu tällä hetkellä juuri viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävä KeuPa HT.

Kiekko-Vantaan alkuvuosi on ollut toistaiseksi erittäin vaikea, sillä lohipaidat ovat voittaneet vuodenvaihteen jälkeen ainoastaan kerran. Kahdeksan ottelun tappioputkessa kamppailuun lähetävä vantaalaisryhmä aloitti viikon tappiollisesti hävittyään kotikaukalossaan LeKille maalein 4-1. Viime aikoina joukkueen taisteluilme on ollut erittäin hyvällä tasolla, mutta viimeistelyn tahmeus ja henkilökohtaiset virheet ovat romuttaneet haaveet pisteistä. Kiekko-Vantaa on Mestiksen huonoin kotijoukkue, se on onnitunut keräämään kotiluolassaan ainoastaan 22 pistettä. Lohipaidat ovat hävinneet kahdeksan edellistä kotiotteluaan ja viimeisimmästä kotivoitosta onkin kulunut jo reilut kaksi kuukautta.

-Meillä on mahdollisuus pudotuspeleihin ja teemme sen eteen kaikkemme. Olemme pelanneet jo pitkään niin sanottuja "pudotuspelejä". Sarja on erittäin tasainen ja kaikki on meidän osalta edelleen mahdollista, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Lohipaidoilla on nyt viimeinen aika kääntää kurssi, mikäli se mielii pudotuspelijunan kyytiin vielä mukaan. Kiekko-Vantaan materiaali on tällä hetkellä melko kapea, sillä kevään siirtomarkkinoilla maisemaa ovat vaihtaneet muun muassa Iikka Kangasniemi, Aleksi Rutanen, Jani Honkanen, Jere Laine, Juha Tarkkanen, Toni Leinonen ja joukkueen paras pistemies Tomi Tuomisto. Uusien ratkaisijoiden on astuttava esiin viimeistään nyt.

Sarjanousija KeuPa HT on näyttänyt kaikille epäilijöille kuuluvansa Mestikseen, ja nyt joukkue taistelee heti ensimmäisellä kaudellaan Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pudotuspelipaikasta kynsin hampain. KeuPa HT on ollut läpi kauden erittäin vahva kotijoukkue ja se on pystynyt kaatamaan kotikaukalossa sarjan kärkinippuja tasaiseen tahtiin. Vierraskaukalossa se on puolestaan kerännyt toiseksi vähiten pisteitä, mutta viimeksi KeuPa HT haki historian ensimmäisen voittonsa Vantaalta voitettuaan lohinutut voittomaalilaukauskilpailun jälkeen Teemu Hutun ratkaisosumalla 3-2.

Keuruun kiekkoylpeys on napsinut pisteitä ihan mukavalla tahdilla vuodenvaihteen jälkeen, mutta perjantai-illan trilleriin joukkue lähtee kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. KeuPa HT vahvistui siirtorajan kynnyksellä todella taitavalla ja kokeneella laitahyökkääjällä Tomi Mustosella, joka napauttikin heti ensimmäisessä ottelussaan uudessa seurassaan pikkumustan reppuun.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa. Keuruulaiset ovat voittaneet kolme kertaa ja lohipaidat ovat puolestaan poistuneet jäältä täyden pistepotin kera kahdesti. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet erittäin maalirikkaita, vauhdikkaita, viihdyttäviä ja tunteikkaita vääntöjä.

-Joukkue tietää miten pitää pelata, joten ei tässä tarvitse kuin saada heidät huomenna hurmostilaan. Jokaisen pitää ylittää itsensä. Kovaa taistelua ja kiekkoa verkkoon, niin hyvä tulee, Kauppi totesi.

Lohipaitojen kokoonpanoon ei suuria muutoksia tule. HIFK:n tulevaisuuden lupaus Kevin Lankinen liukuu tolppien väliin ja armeijasta viikonloppulomille päässyt Sami Mikkonen tulee puolustukseen.

Kiekko-Vantaan ja KeuPa HT:n tulikuuma taistelu äärimmäisen tärkeistä sarjapisteistä starttaa Trio Areenalla perjantaina kello 18.30. Kiekkohuumaan pääset mukaan Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.

Seuraa häntä

#11 Nico Nurmikanta

Viime keväänä Bluesin A-nuorissa Suomen mestaruuden voittanut 20-vuotias kiekollinen puolustaja Nico Nurmikanta on tullut ryminällä Mestis-tasolle ja vakuttanut loppukaudesta Kiekko-Vantaan takalinjoilla erinomaisilla otteillaan. Hyvin liikkuva puolustaja tukee hyökkäyksiä mielellään ja on vahva kaksinkamppailuissa. Nurmikanta uurasti keskiviikkona LeKiä vastaan hurjat 31.42 minuuttia ja laukoi kertaalleen tolppaan. HJK-kasvatti on suuressa roolissa myös perjantaina KeuPa HT:ta vastaan.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Toni Jaconelli

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 20.2. klo 11:15)

44 Aleksi Järvinen - 26 Samuli Valvisto - 18 Edgar Lukjanov
28 Teemu Mielonen - 23 Janne Juutinen  - 21 Joel Lehtinen
22 Perttu Lesch - 16 Valtteri Heikkilä - 52 Moses Mustonen
29 Jonas Elola - 25 Joel Närhi - 17 Teemu Väisänen

11 Nico Nurmikanta - 4 Arttu Savaloja
  5 Robin Saari - 24 Oskari Hämäläinen
14 Iiro Mäntylä - 9 Sami Mikkonen

31 Kevin Lankinen (AM)
32 Joona Partanen