14.2. Kiekko-Vantaa - JYP-Akatemia: Ennakko

13.02.2015

ONNISTUUKO KIEKKO-VANTAA VIHDOIN SAAMAAN JYP-AKATEMIAN PÄÄNAHAN?

Viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa palaa lauantaina pitkän tauon jälkeen kotiluolaan, jossa vastaan asettuu syksyn suurin yllättäjä JYP-Akatemia. Lohipaidat ovat voittaneet tällä kaudella kaikki muut joukkueet vähintään kerran, mutta JYP-Akatemian päänahkaa vantaalaiset eivät ole vielä napanneet. Lauantaina vantaalaisilla on loistava sauma kääntää kurssiaan, korjata murheellista kotitilastoaan, katkaista kuuden ottelun mittainen tappioputki ja ottaa JYP-Akatemian päänahka ensimmäistä kertaa kuluvan kauden aikana.

Kiekko-Vantaan vuosi on ollut toistaiseksi erittäin vaikea, sillä lohipaidat ovat voittaneet vuodenvaihteen jälkeen ainoastaan kerran ja viimeinen pudotuspelipaikka on nyt viiden pisteen päässä. Kuuden ottelun mittaisessa tappioputkessa kotikaukaloon palaava Kiekko-Vantaa taisteli ryhdikkäästi keskiviikkona KeuPan vieraana, mutta kaatui lopulta saappaat jalassa maalein 4-2. Joukkueen taisteluilme oli erittäin hyvää myös perjantaina Heinolassa Peliittojen vieraana, mutta tahmea viimeistely koitui lopulta vantaalaisten kohtaloksi sarjajumbon viedessä pisteet maalein 4-2. Lohipaitojen pitää kääntää kurssinsa nopeasti, mikäli se mielii pudotuspelijunan kyytiin vielä mukaan.

Kiekko-Vantaa on Mestiksen huonoin kotijoukkue, se on onnitunut keräämään kotiluolassaan ainoastaan 22 pistettä. Lohipaidat ovat hävinneet kuusi edellistä kotiotteluaan ja viimeisimmästä kotivoitosta on kulunut jo reilut kaksi kuukautta.

Kiekko-Vantaan materiaali on tällä hetkellä melko kapea, sillä lähiaikojen pelaajaliikenteen myötä maisemaa ovat vaihtaneet muun muassa Iikka Kangasniemi, Aleksi Rutanen, Jani Honkanen, Jere Laine, Juha Tarkkanen ja Toni Leinonen. Tilannetta ei myöskään helpota lohinuttujen parhaan pistemiehen Tomi Tuomiston ikävät sairastelut ja kokeneen Jesse Juntheikin valitettava loukkaantuminen. Vantaalaisten on löydettävä uusia ratkisijoita äkkiä, sillä runkosarjaa on jäljellä enää yhdeksän ottelun verran. Kapteenin C-kirjainta tällä hetkellä kantavan Samuli Valviston ympärille on rakennettu potentiaalinen tehoketju ja Timi Lahtisen, Micke-Max Åstenin sekä Henri Tammisen yhteispeli on toiminut mukavasti tällä viikolla.

Syksyn superyllättäjä JYP-Akatemia on sarjassa viidentenä ja taistelee kiihkeästi yhdessä TUTO Hockeyn sekä Kajaanin Hokin kanssa kotiedusta pudotuspeleihin. Jyväskyläläisten kausi on ollut toistaiseksi erittäin tasaista suorittamista ja varsinkin vieraskaukalossa joukkue on napsinut pisteitä kovalla tahdilla, mutta juuri tällä hetkellä kokeneen valmentajavelho Jukka Ahvenjärven suojatit elävät hieman vaikeampaa vaihetta. JYP-Akatemia lähtee nimittäin lauantai-illan kiekkospektaakkeliin kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Tällä viikolla se kärsi keskiviikkona 4-2-tappion vieraskaukalossa SaPKolle ja perjantaina Jukurit haki Jyväskylästä kolme pistettä 3-1-lukemin. Syytä huoleen hurrikaanipaidoilla ei kuitenkaan ole, sillä joukkueen peliesityksissä on ollut paljon hyvää.

Kiekko-Vantaan tapaan myös JYP-Akatemia on menettänyt keväällä tähtipelaajiaan, sillä paras pistemies Joonas Sammalmaa siirtyi loppukaudeksi TPS:n riveihin ja luottopuolustaja Juuso Pulli sekä keskushyökkääjä Henri Kanninen ovat vakiinuttaneet paikkansa JYPin liiajoukkueen puolelta. Hurrikaanipaidoilta löytyy kuitenkin ratkaisupotentiaalia laajalta rintamalta, mutta varsinkin viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa ennen perjantain Jukurit-kamppailua olleen tehosentteri Topi Nättisen johtama ykkösketju on saatava lohipaitojen toimesta kuriin.

Kiekko-Vantaa lähtee kamppailuun todennäköisesti lähes samalla kokoonpanolla, jolla se on pelannut tämän viikon kaksi aikaisempaa ottelua. Lohipaitojen lopulliset ketjukoostumukset ja aloittava maalivahti julkaistaan pelipäivänä. Vantaalaisten kokoonpanosta ovat sivussa Tuomiston sekä Juntheikin lisäksi ainakin puolustaja Iiro Mäntylä ja hyökkääjä Julius Rantaeskola.

Tulikuuma kamppailu sarjapisteistä alkaa Tikkurilan Trio Areenalla kello 17.00. Kiekkohuumaan pääset mukaan myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.

Ystävänpäivän kunniaksi Fazer tarjoaa sadalle ensimmäiselle peliin saapuvalle ystävänpäivän pariskunnalle suklaalevyn! Trio Areenan ovet aukeavat klo 16.00.

Seuraa häntä

#27 Henri Tamminen

21-vuotias Espoon Jäähongan kasvatti Henri Tamminen on noussut ryminällä Kiekko-Vantaan avainpelaajien joukkoon. Maaliahne snaipperi on päässyt pelaamaan tällä kaudella myös 12 liigaottelua HIFK:n riveissä. Oikealta laukovan Tammisen laukaus on erinomainen, liike on sulavaa ja taitoa löytyy, joten tätä herraa kannattaa seurata. Bluesissa B-nuorten Suomen mestaruuden vuonna 2011 voittanut laitahyökkääjä on ollut ehdottomasti yksi lohipaitojen pirteimmistä hyökkääjistä viime aikoina ja kultakypärää kantava Tamminen onkin muodostanut tällä viikolla toimivan ketjun yhdessä Micke-Max Åstenin sekä Timi Lahtisen kanssa. Sivaltaako Tamminen kauden 11. osumansa lauantaina JYP-Akatemian kustannuksella?

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP 3

1) Tomi Tuomisto 9+18=27

2) Iikka Kangasniemi 3+23=26

3) Artem Iossafov 7+15=22

JYP-Akatemian pistepörssi, TOP 3

1) Joonas Sammalmaa 15+21=36

2) Samu Markkula 12+21=33

3) Valtteri Hotakainen 12+17=29

Teksti: Mikko Mannonen

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 14.2. klo 10:40)

44 Aleksi Järvinen - 26 Samuli Valvisto - 18 Edgar Lukjanov
19 Timi Lahtinen - 81 Micke Åsten - 46 Henri Tamminen
28 Teemu Mielonen - 23 Janne Juutinen - 21 Joel Lehtinen
22 Perttu Lesch - 16 Valtteri Heikkilä - 52 Moses Mustonen

9 Jere Sneck - 93 Jere Seppälä
4 Juuso Salmi - 25 Julius Nyqvist
11 Nico Nurmikanta - 24 Oskari Hämäläinen
5 Robin Saari

3 Jani Kautto (AM)
32 Joona Partanen