14.11. Kiekko-Vantaa-JYP-Akatemia: Raportti

14.11.2014

Otteluraportti:

Kiekko-Vantaa koki perjantaina karvaan tappion kotijäällään JYP-Akatemialle maalein 1-4. Ottelun ratkaisuksi muodostui Micke-Max Åstenin kyseenalainen pelirangaistus päätöserässä, jonka aikana hurrikaanipaidat mättivät lopullisen ratkaisun.

JYP-Akatemian pelätty ykköstrio Samu Markkula-Valtteri Hotakainen-Joonas Sammalmaa oli jälleen lohipaitojen kiusana ja värkkäsi peräti kolme maalia. Vauhdikkaan ja viihdyttävän kamppailun avausosuma nähtiin ensimmäisen erän alussa, kun JYP-Akatemian maaliahne laitahyökkääjä Joonas Sammalmaa napautti ylivoimalla kultakypärä Samu Markkulan laukoman irtokiekon ohi Noora Rädyn.

JYP-Akatemia lisäsi tasaisessa avauserässä johtonsa jo kahteen maaliin erän loppuhetkillä, kun hurrikaanipaitojen ykköstrio iski jälleen. Tällä kertaa Sammalmaa tarjoili maalintakaa kiekon maalille, josta kultakypärä Markkulalla oli helppo työ iskeä kiekko verkon perukoille.

Kiekko-Vantaa oli toisessa erässä hallitsevampi osapuoli ja lohipaidat saivat luotua aktiivisella liikkeellään monta hyvää maalipaikkaa. JYP-Akatemian tolppien välissä vasta 17-vuotias Veini Vehviläinen oli erinomainen ja otti muutaman huikean torjunnan. Myös onni oli nuoren maalivahdin puolella, sillä tolpat kilisivät muutamaan kertaan Vehviläisen takana. Ensin Joel Lehtinen ohjasi kiekon tolppaan taikuri Iikka Kangasniemen juonikkaasta syötöstä ja hetkeä myöhemmin Micke-Max Åstenin napakka kuti kilahti maalirautoihin.

Kiekko-Vantaan kova työnteko palkittiin toisen erän lopussa, kun erittäin pirteästi esiintynyt Peter Tiivola raivasi tiensä läpiajoon ja taituroi kiekon ohi Vehviläisen.

-Pelitempo oli tänään hyvää ja tämä oli vauhdikkaampi ottelu kuin keskiviikon Peliitat-kamppailu. Meidän pelissämme oli paljon hyvää tänään, vaikka hävisimmekin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Lohipaidat hakivat perjantai-illan tunteikkaassa trillerissä tasoitusta hanakasti ja yritteliäästi. Myös JYP-Akatemialla oli omat paikkansa kolmannessa erässä ja varsinkin pelätty ykköstrio oli läpi kamppailun pirteä. Ottelun käännekohta ja ratkaisu tapahtui päätöserän puolessavälissä. Lohipaitojen Micke-Max Åsten taklasi JYP-Akatemian hyökkääjää keskialueella ja taklaus osui lopulta ikävästi päähän. Tilanteessa JYP-Akatemian hyökkääjän tasapaino oli heikko, joten tuomariston ratkaisu oli varsin kyseenalainen.

-Haluan nähdä sen tilanteen DVD:ltä. Vastustaja iski sitten tehokkaasti ratkaisun ylivoimalla, Kauppi totesi.

JYP-Akatemia sai pelata viisi minuuttia ylivoimaa ja taitava ykköstrio iskikin lopullisen naulan nuoren lohiryhmän arkkuun. Kapteeni Valtteri Hotakainen tälläsi alivoimaneliön keskeltä Joonas Sammalmaan upeasta esityöstä tilanteeksi 3-1.

Hetkeä myöhemmin 17-vuotias superlupaus Julius Nättinen tarjoili tuhannen taalan maalipaikan Mikko Salmiolle, joka viimeisteli tarkalla kudilla b-pisteiden välistä loppulukemat 4-1. Kiekko-Vantaa on pystynyt voittamaan 12 kotiottelusta ainoastaan viisi.

-Tästä on tulossa kohta tapa, että onnitellaan vastustajan päävalmentajaa voitosta, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaan urakka jatkuu lauantaina Turun Marli Areenalla TUTOa vastaan.

Teksti: Mikko Mannonen

Ottelun videokooste:

Ottelun lehdistötilaisuus: