13.2. Peliitat - Kiekko-Vantaa: Ennakko

12.02.2015

KIEKKO-VANTAA METSÄSTÄÄ PISTEITÄ HEINOLASTA

Viimeistä pudotuspelipaikkaa jahtaava Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina Heinolaan Peliittojen vieraaksi. Joukkueiden viisi edellistä kohtaamista ovat olleet erittäin vauhdikkaita, viihdyttäviä ja tasaisia mittelöitä. Pienet asiat ratkaisevat ottelun voittajan ja arvokkaiden pisteiden osoitteen myös perjantaina.

Kiekko-Vantaan vuosi 2015 on ollut toistaiseksi erittäin vaikea, sillä lohipaidat ovat voittaneet vuodenvaihteen jälkeen ainoastaan kerran ja viimeinen pudotuspelipaikka on nyt jo viiden pisteen päässä. Viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa Heinolaan matkustava Kiekko-Vantaa taisteli ryhdikkäästi keskiviikkona KeuPan vieraana, mutta kaatui lopulta saappaat jalassa maalein 4-2. Lohipaitojen pitää kääntää kurssinsa nopeasti, mikäli se mielii pudotuspelijunan kyytiin vielä mukaan.

Kiekko-Vantaan materiaali on tällä hetkellä melko kapea, sillä muun muassa Iikka Kangasniemi, Aleksi Rutanen, Jere Laine, Severi Sillanpää, Niko Peltola, Juha Tarkkanen ja Toni Leinonen jättivät joukkueen kesken kauden. Tilannetta ei myöskään helpota lohinuttujen parhaan pistemiehen Tomi Tuomiston ikävät sairastelut ja kokeneen Jesse Juntheikin valitettava loukkaantuminen. Vantaalaisten on löydettävä uusia ratkisijoita äkkiä, sillä runkosarjaa on jäljellä enää kymmenen ottelun verran. Lohipaitojen tukipilareita ovat loppukautta ajatellen: maalivahti Jani Kautto, joukkueen paras maalintekijä Aleksi Järvinen, luottosentteri Samuli Valvisto, HIFK-laina Henri Tamminen ja Blues-puolustaja Victor Westermarck.

Heinolan Peliitat on sarjassa viimeisenä, mutta on edelleen silti pudotuspelitaistelussa mukana. Kiekko-Vantaan tapaan nuorella joukkuella kauteen lähteneen heinolalaisryhmän kausi on ollut erittäin vaikea ja varsinkin vieraskentällä peliesitykset ovat olleet tahmeita. Kotikaukalossa Peliitat on kuitenkin pystynyt kaatamaan sarjan kärkinippuja, joten lohipaidoilla on perjantaian edessään kova haaste. Mestiksen nuorimman päävalmentajan Lauri Merikiven luotsaama ryhmä on voittanut kymmenestä edellisestä ottelustaan ainoastaan kaksi, mutta siitä huolimatta Peliitat on taistellut erinomaisesti viime aikoina. Keskiviikkona heinolalaiset taipuivat kivikovan Jukurien käsittelyssä maalein 3-1.

Peliitoilta löytyy paljon nuoria ja lahjakkaita pelimiehiä. Tolppien välissä Antti Rautiola antaa jokaisena iltana joukkueellen mahdollisuuden taistella voitosta, puolustuksessa huippukautta henkilökohtaisella tasolla pelaava Christian Silfver sekä kokenut Ville-Veikko Väkeväinen ovat avainroolissa. Hyökkäyksestä löytyy tulivoimaa muun muassa slovakkitaituri Michal Kristofin, maaliruisku Miika Heikkilän, taitavan pelintekijän Joona Monton ja kapteeni Ville-Matti Koposen johdolla.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa viisi kertaa. Lohipaidat ovat poistuneet jäältä voittajana kolmesti ja Peliitat puolestaan kaksi kertaa. Perjantaina pelataan erittäin tärkeistä sarjapisteistä, joten odotettavissa on erittäin mielenkiintoinen kamppailu jumbojoukkueiden välillä.

Kiekko-Vantaa lähtee mittelöön todennäköisesti lähes samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi keskiviikkona Keuruulla. Lohipaitojen lopulliset ketjukoostumukset ja aloittava maalivahti julkaistaan pelipäivänä. Vantaalaisten kokoonpanosta ovat sivussa Tuomiston sekä Juntheikin lisäksi ainakin puolustaja Iiro Mäntylä ja hyökkääjä Julius Rantaeskola.

Heinolaan on lähdössä myös bussilastillinen Kiekko-Vantaan kannattajia, joten varmasti myös tunnelma on kohdillaan perjantai-iltana.

Tulikuuma kamppailu sarjapisteistä alkaa Heinolan Versowood Areenalla kello 18.30. Ottelun näet myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.

Seuraa häntä

#24 Oskari Hämäläinen

Turusta Vantaalle täksi kaudeksi saapunut Oskari Hämäläinen on pelannut varsin mukavasti lohipaitojen takalinjoilla. Juniorimaajoukkueissakin esiintynyt 21-vuotias TUTO-kasvatti on erittäin vahva omassa päässä kaksinkamppailuissa ja tukee hyökkäyksiä hyvällä liikkellään. Hämäläisen laukaus on myös melko vaarallinen viivasta, joten sitä kautta hän on käyttökelpoinen pelaaja ylivoimallakin. Hämäläinen on erittäin tärkeässä roolissa Kiekko-Vantaan puolustuksessa perjantaina Peliittoja vastaan.

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP 3

1) Tomi Tuomisto 9+18=27

2) Iikka Kangasniemi 3+23=26

3) Artem Iossafov 7+15=22

Peliittojen pistepörssi, TOP 3

1) Miika Heikkilä 16+13=29

2) Ville-Matti Koponen 4+24=28

3) Christian Silfver 9+17=26

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 13.2. klo 12:25)

16 Timi Lahtinen - 81 Micke Åsten - 27 Henri Tamminen
28 Teemu Mielonen - 23 Janne Juutinen - 21 Joel Lehtinen
18 Edgar Lukjanov - 25 Valtteri Heikkilä - 26 Moses Mustonen
44 Aleksi Järvinen - 52 Samuli Valvisto (c) - 29 Jonas Elola

4 Juuso Salmi - 22 Julius Nyqvist
11 Nico Nurmikanta - 24 Oskari Hämäläinen
9 Jere Sneck - 14 Jere Seppälä
5 Robin Saari

30 Noora Räty (AM)
3 Jani Kautto

Teksti: Mikko Mannonen