11.10. LeKi - Kiekko-Vantaa: Raportti

11.10.2014

Otteluraportti:

Kiekko-Vantaa otti upean ja arvokkaan vierasvoiton LeKistä voittomaalilaukauskilpilun jälkeen maalein 3-2. Samalla lohipaidat katkaisivat kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa.

LeKi oli kamppailun avauserässä paremmalla jalalla liikenteessä ja se käytti maalipaikkansa tehokkaasti hyödykseen. Mäyräpaitojen vaarallinen ykköskentällinen onnistui värkkäämään ottelun avausosuman. Maaliahne hyökkääjä Sami Holappa vei kotijoukkueen 1-0-johtoon Ranskan maajoukkuehyökkääjän Valentin Claireauxin ja kultakypärä Miikka Männikön syötöistä.

Kiekko-Vantaan ongelmana on ollut alkukaudesta heikko alivoimapelaaminen ja sama jatkui avauserässä, sillä LeKin puolustaja Jimi Kuronen iski isännät 2-0-johtoon kokeneen pistelingon Antti Hildenin ja Henri Tuomisen esityöstä.

Lohipaidat tulivat toiseen erään paremmalla jalalla ja ottivat ottelun hallinnan haltuunsa. Varsinkin Micke-Max Åstenin johtama kakkoskentällinen ja Tomi Tuomiston ykkösnyrkki olivat jälleen vahvoja hyökkäyspäässä, mutta maalipaikkoja vantaalaiset eivät onnistuneet hyödyntämään. Vielä viime kaudella Kiekko-Vantaan maalilla upean kauden torjunut Aaro Peltonen oli hyvä LeKin maalilla ja piti joukkuettaan pystyssä. Vierasjoukkueen ylivoimapeli on yskähdellyt viime aikoina ja sama tendi jatkui lauantaina.

-Lemppälän pieni kaukalo on paha paikka. Meillä oli ylivoimapelimme kanssa ongelmia. Me siirtelimme kiekkoa liikaa ja laukaukset puuttuivat. Meidän täytyy suoraviivaistaa sitä jatkossa ja käydä sitä läpi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Vierasjoukkue onnistui tekemään tärkeän kavennusosuman ajassa 44.21, kun juonikas mailataituri Iikka Kangasniemi namutteli maalipaikan Micke-Max Åstenille, joka iski kauden kolmannen osumansa kreivin aikaan. Syöttöpisteen osumaan merkautti myös HIFK-laina Toni Leinonen, joka uurasti ottelussa lähes 24 minuuttia ja teki tärkeää työtä niin alivoimalla, tasakentällisin kuin ylivoimallakin.

Kiekko-Vantaa metsästi tasoitusosumaa aktiivisesti ja lopulta laitahyökkääjä Henri Tamminen nakutti vain kolme minuuttia ennen summeria kiekon ohi Peltosen. Maalin syöttöpisteet merkkauttivat Joel Lehtinen ja Suomen mestaruuden keväällä 2013 Ässissä voittanut kokenut puolustaja Jani Honkanen, joka sai päävalmentajalta kehut.

-Todella hieno kiri ja voitto. Meidän sitkeys ja usko toivat tämän voiton. Uskon luominen oli tärkeässä roolissa, kun jouduimme taka-ajoasemaan. Erätauolla muun muassa Jani Honkanen ja Leinonen rauhoittivat kopissa tilannetta. He ovat kullan arvoisia pelaajia meille. Meidän nuoret pelaajat tarvitsevat sellaista isällistä ohjausta tietyissä tilanteissa, Kauppi kiitteli.

Jatkoajalla ratkaisijan viittaa tarjottiin hyvän pelin pelanneelle energiselle 18-vuotiaalle laitahyökkääjälle Atte Mäkiselle, jolla oli loisto tontti pistää kiekko maaliviivalta tyhjään verkkoon, mutta tällä kertaa rouva Fortuna ei ollut Kiekko-Vantaan puolella.

Kolmannen kerran peräkkäin vantaalaisten vierasotteluissa ratkaisua haettiin voittomaalilaukauskilpailusta. Viime viikolla Kiekko-Vantaa poistui rankkarien jälkeen tappio kourassa kaukalosta, mutta tällä kertaa oli lohipaitojen vuoro juhlia. Kaikki kolme vierasjoukkueen ratkaisuyritystä olivat erinomaisia, mutta vain Joel Lehtisen maaginen harhautus ja rystynosto toivat onnistumisen. Vantaalaisten maalilla Kevin Lankinen pelasi erinomaisen ottelun ja rankkarien lisäksi hän torjui 28 kiekkoa.

-Onhan niitä rankkareita tässä nyt harjoiteltu. Kahden rankkaritappion jälkeen olemme nyt harjoitelleet niitä aktiivisesti ja kuluvalla viikolla olemme jokaisen harjoituksen jälkeen pitänyt rankkarikisoja, Kauppi kommentoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla sarjanousija KeuPa HT:ta vastaan.