Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikkujen kausi U20 Mestiksessä käyntiin – ”Lähdemme voittamaan jokaista ottelua”

01.09.2023

Kiekko-Vantaan U20-joukkue aloittaa sarjakauden ikäluokan Mestiksessä lauantaina. 

Kiekko-Vantaan U20-joukkue kaudelle 2023–24 on taitava ja luisteluvoimainen nippu. Joukkuetta on haluttu nuorentaa ja siinä on onnistuttu. Nyt rungon muodostavat 2004 ja 2005 -syntyneet pelaajat, mutta kokemustakin löytyy. 

– Meillä on hyvä miksaus tässä kasassa. Paljon hyviä nuoria pelaajia ja saatiin preseasonin aikana muutama helmi lisää tuonne. On myös kokeneempia laatupelaajia tälle tasolle. Meillä on potentiaalia paljon ja jätkät tekee hyvin hommia. Hallille on joka päivä mukava tulla, Kiekko-Vantaan U20-joukkueen päävalmentaja Nico Sirviö kertoo. 

Kiekko-Vantaan U20-joukkue pelasi harjoituskaudella seitsemän ottelua, joista se voitti neljä. Muikkujen paras pistemies oli paluun Vantaalle tehnyt Ville Rosenström ja paras maalintekijä Jokereista elokuussa saapunut Joel Kumén

– Saatiin paljon erilaisia kokemuksia ja erilaisia pelejä. Joissain peleissä päästiin hyökkäämään enemmän ja toisissa sitten taas saatiin puolustaa enemmän. Preseason antoi meille paljon hyvää dataa pelaajista ja pelistä, Sirviö sanoo. 

Muikuilla on kasassa kiistatta joukkue, jolla on saumat nousta SM-sarjaan. Mitään ei kuitenkaan saa ilmaiseksi. 

– Lähdemme voittamaan jokaista ottelua tässä sarjassa, Sirviö kertoo. 

U20 Mestiksessä pelaa 19 joukkuetta, jotka pelaavat kaksinkertaisen sarjan. Sarjan kaksi parasta joukkuetta nousee kevääksi alempaan SM-sarjaan. 

– Haluamme olla vauhdikasta ja viihdyttävää lätkää pelaava joukkue. Olemme aloitteellisia, aktiivisia, mutta pitää olla myös fiksuja, Sirviö valottaa. 

Kiekko-Vantaa aloittaa U20 Mestiksen tänään vierasottelulla Hermestä vastaan. 

Mestis