Täysi pistepotti klassikosta – Kiekko-Vantaa kukisti TUTO:n

06.11.2019

Kiekko-Vantaa nappasi toisen perättäisen kotivoittonsa upean peliesityksen jälkeen kaatamalla TUTO:n maalein 3–2.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen keskiviikkona Trio Areenalla. Kamppailusta kehkeytyi odotetun kiihkeä ja vauhdikas. Lohipaidat laittoi kaiken likoon ja koko joukkue teki tolkuttoman määrän töitä kaukalossa voiton eteen.

Kiekko-Vantaa hallitsi kamppailua ja pelasi laadukasta kiekkoa kotiyleisön edessä. Ja se alkukaudesta puuttunut sydän oli mukana.

–  Jatkettiin siitä mihin SaPKo -pelissä jäätiin. Ilme ja taistelu oli koko jengiltä hyvää. Pelillisiä asioita ei olla ehditty käydä läpi. Toivotaan, että peli menee vielä eteenpäin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana kertoi taiston tauottua.

TUTO siirtyi avauserässä 0–1-johtoon keskushyökkääjä Aleksi Poikolan ohjattua limpun pussin pohjalle.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaalta erittäin vahva. Lohipaidat siirtyi kamppailussa kahdella nopealla maalilla johtoon. Ensin taitava hyökkääjä Joonas Niemelä iski hienon sommitelman päätteksi limpun sisään Petteri Villasen maagisesta syötöstä. Vain 11 sekuntia myöhemmin Eetu Mäki pyssytti kauden viidennen osumansa.

TUTO tasoitti kamppailun kuitenkin, kun pitkän pyörityksen päätteksi Niko Ahoniemi tinttasi kiekon vasemmalta pointilta tarkalla kudilla ylänurkkaan.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä ja molemmat joukkueet esittivät vauhdikasta kiekkoa. Lohipaidat iskivät erän alussa voittomaalin, kun puolustaja Samuel Sikstuksen syöttö takatolpalle meni TUTO:n puolustajasta verkon perukoille.

Kiekko-Vantaa pelasi johtoasemassa hyvin ja taisteli loppuun saakka. Tunteet kuumenivat vielä loppusummerin soitua, kun Niko Ahoniemi keihästi itsensä törkeyksillään suihkuun. Kiekko-Vantaan Ville-Valtteri Mustonen ja Mikke Levo ottivat jälkitilanteessa yhteen nyrkein.

Kiekko-Vantaan maalissa Aleksanteri Heiskanen oli jälleen erinomainen ja pysäytti 25 kiekkoa.

Lohipaidat lähtee maajoukkuetauolle sijalta kymmenen, mutta valmentajavaihdoksen jälkeen joukkue on napannut kaksi voittoa ja suunta on nyt oikea.

Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina 15. marraskuuta RoKin vieraana.

Kiekko-Vantaa–TUTO 3–2 (0–1, 2–1, 1–0)

9.41 0–1 Aleksi Poikola (Mikke Levo)

23.20 1–1 Joonas Niemelä (Petteri Villanen, Eetu Mäki)

23.31 2–1 Eetu Mäki (Ville Rautiala, Petteri Villanen)

26.19 2–2 Niko Ahoniemi (Juho Mäkelä, Mikke Levo)

41.40 3–2 Samuel Sikstus (Ville-Valtteri Mustonen, Joel Sund)