Kiekko-Vantaa | Mestis

Puolustukseen kolme uutta nimeä

19.04.2019

Kiekko-Vantaa on tehnyt kauden 2019–20 kattavat sopimukset puolustajien Erno Hopposen, Samuel Sikstuksen ja Ville Rautialan kanssa. 

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavat sopimukset puolustajien Erno Hopposen, Samuel Sikstuksen ja Ville Rautialan kanssa.

Hopponen, 22, on alunperin Jokereiden kasvatti. Hyvin liikkuva puolustaja pelasi viime kaudella kahdeksan liigaottelua Ilveksessä ja teki myös uransa ensimmäisen liigamaalin. Mestiksessä Hopponen edusti Kooveeta, jossa saalisti 40 ottelussa tehot 2+6 ja kellotti isoja minuutteja illasta toiseen.

Hopponen on pelannut urallaan yhteensä 13 liigaottelua Bluesin ja Ilveksen riveissä. Puolustaja on tahkonnut Mestistä 78 ottelun verran Espoo Unitedin ja Kooveen riveissä. Hopponen oli voittamassa Mestis-pronssia Espoo Unitedille keväällä 2017.

Sikstus, 23, on Vantaalla syntynyt Espoon Jääklubin kasvatti. Raamikas puolustaja edusti junioreissa myös Bluesia, Kiekko-Vantaata, HIFK:ta ja Pelicansia. Kaudella 2010–11 Sikstus voitti Bluesin kanssa C-nuorten Suomen mestaruuden.

Kolme edellistä kautta Sikstus kiekkoili Kokkolan Hermeksen riveissä. Päättyneellä Mestis-kaudella puolustaja keräsi 41 ottelussa tehot 5+6=11. Sikstuksen plusmiinus-lukema +25 oli koko sarjan paras.

Rautiala, 19, on Espoon Palloseuran kasvatti. Raamikas puolustaja voitti päättyneellä kaudella Bluesin riveissä Nuorten SM-liigassa hopeaa. Raamikas, hyvin liikkuva, kamppailuvalmis ja hyvin kiekkoa liikuttava puolustaja saalisti 48 runkosarjaottelussa tehot 4+8=12 ja kevään pudotuspeleissä 11 ottelussa tehot 0+5.

Harjoitusvahvuuteen liittyvät 8.5 Kiekko-Vantaan A-nuorissa viime kaudella loistaneet puolustajat Ville Österman, Tomi Turunen sekä hyökkääjät Oliver Kiljunen, Samu Poutanen ja Niko Lottanen. Lisäksi try outille saapuu viime kaudella Porvoon Huntersissa Suomi-sarjaa tahkonnut hyökkääjä Miska Varjosaari.

Kiekko-Vantaan sopimustilanne (19.4.2019):

Maalivahdit:

Niku Halla-Aho

Puolustajat:

Miika Heiskari

Erno Hopponen

Samuel Sikstus

Ville Rautiala

Hyökkääjät:

Joel Sund

Ville-Valtteri Mustonen

Markus Lahtinen

Petteri Villanen

Joonas Niemelä

Mestis