Kiekko-Vantaa | Mestis

Näitä Jokeri-pelaajia nähdään ensi kaudella Kiekko-Vantaassa

03.05.2021

Kiekko-Vantaa vahvistuu myös ensi kaudella yhteistyöseuramme Jokereiden kahden suunnan sopimuspelaajilla.

Kiekko-Vantaan pelipaidassa kaudella 2021–22 Jokereiden kahden suunnan sopimuspelaajista nähdään maalivahdit Samuli Tervo ja Sebastian Katajainen, puolustajat Niko Mikkola, Jaako Manninen ja Oliver Tuhkanen sekä hyökkääjät Kristjan Kombe ja Niclas Tenhovuori. Nämä pelaajat taistelevat peliajasta Jokereissa, mutta heitä nähtänee myös lohinutussa. 

– Joukkueen rakentaminen on aikataulussa ja aloitamme harjoittelun parin viikon päästä. Nämä pelaajat ovat tärkeitä palasia meille, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Samuli Tervo, 24, on ollut jo useamman kauden Mestiksen parhaita maalivahteja. Tervo on voittanut Mestiksessä mestaruuden 2018 ja hopeaa 2019 KeuPa HT:ssa. Kaudella 2019–20 raamikas 193-senttinen torjuja teki maalivahtina maalin Ketterälle ottelussa Hokkia vastaan. Tervo on pelannut Mestiksessä yhteensä 108 ottelua KeuPan ja Ketterän riveissä.

Viime kaudella Tervo torjui KeuPassa 25 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 89,5% ja hänen voittoprosenttinsa oli sarjan kolmanneksi kovin. Pudotuspeleissä Tervo torjui kolmessa ottelussa torjuntaprosentilla 93,20%.

Sebastian Katajainen, 19, on nuori ja lahjakas maalivahti. Helsinkiläistorjuja on edustanut Kiekko-Vantaata aiemminkin, sillä hän kiekkoili seurassa muun muassa U16 SM-sarjassa kaudella 2016–17. Pohjois-Amerikassakin piipahtanut Katajainen torjui Jokereiden U18 -joukkueen Suomen mestariksi keväällä 2019 ja hänet valittiin myös sarjan parhaaksi maalivahdiksi. Tämä maalivahtilupaus on pelannut kaksi edellistä kautta Jokereiden U20 -joukkueessa hyvällä tasolla.

Päättyneellä kaudella Katajainen torjui 13 ottelussa torjuntaprosentilla 92,35. Maalivahti nähtiin myös talvella Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen harjoitusvahvuudessa sarjan ollessa koronan vuoksi tauolla.

Niko Mikkola, 24, on taitava ja hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja. Oikealta laukova Mikkola on ollut kahdella edellisellä kaudella Mestiksen tehokkaimpia puolustajia. Kärppien kasvatti on pelannut Mestistä yhteensä 114 ottelua tehoilla 13+45=58 RoKin ja SaPKon riveissä. Junioreissa Mikkola on voittanut Kärpissä yhden U16 Suomen mestaruuden, kaksi U18 Suomen mestaruutta ja yhden U20-ikäluokan SM-hopean.

Päättyneellä kaudella Mikkola edusti ensin syksyn SaPKoa, jossa saalisti 18 ottelussa tehot 5+9=14. Loppukauden lupaava puolustaja vietti Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Visby/Roman -joukkueessa, jossa pelasi yhteensä 17 ottelua tehoilla 7+7=14.

Jaako Manninen, 19, on tulevaisuuden pakkinimiä ja äärimmäisen hyvä joukkuepelaaja. Manninen toimi päättyneellä kaudella Jokereiden U20 -joukkueen kapteenina ja nousi talvella Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen mukaan. Manninen osoitti keväällä taitonsa ja pelasi hyvällä tasolla Mestistä. Runkosarjassa luottopuolustaja ei kahdeksassa ottelussa tehopisteille päässyt, mutta pudotuspeleissä viiteen kamppailuun hän keräsi kaksi syöttöpistettä. Jokereiden U20-joukkueessa Manninen pelasi kauden aikana 19 ottelua tehoilla 1+11=12.

Manninen on voittanut urallaan Jokereissa U18 SM-kultaa keväällä 2019 ja valittiin tuolloin sarjan toiseen tähdistökentälliseen. Oman ruutunsa illasta toiseen takuuvarmasti hoitava puolustaja on pelannut neljä nuorten maaottelua.

Oliver Tuhkanen, 19, on Kiekko-Vantaan oma kasvatti ja kulkenut läpi seuran junioripolun. Erinomaisena luistelijana ja lahjakkaana kiekollisena puolustajana tunnettu Tuhkanen pelasi viime kaudella Jokereiden U20 -joukkueessa 17 ottelua tehoilla 1+5=6.

Oikealta laukova puolustaja teki debyyttinsä Kiekko-Vantaan edustusjoukkueessa syksyllä harjoitusottelussa Kooveeta vastaan Myyrmäessä, jossa latasi heti maalin. Kauden aikana Tuhkanen saapui lohipaitojen vahvuuteen talvella ja pääsi pelaamaan yhden Mestis-ottelun keväällä. Tuhkanen siirtyi Kiekko-Vantaan junioreista Jokereihin kaudeksi 2019–20.

Kristjan Kombe, 21, on taitava ja lupaava hyökkääjä, joka saapuu Jokereihin ja Kiekko-Vantaaseen kasvattajaseuransa HPK:n organisaatiosta. Virolaissyntyinen Kombe on pelannut urallaan 64 liigaottelua HPK:n riveissä. Junioreissa raamikas ja hyvin liikkuva hyökkääjä on takonut kovaa jälkeä.

Kombe pelasi päättyneellä kaudella HPK:n liigajoukkueessa 51 ottelua tehoilla 2+0. Uran ensimmäinen liigamaali syntyi 9. tammikuuta 2021 Sportia vastaan. Kombe on edustanut junioreissa sekä Suomen että Viron nuorisomaajoukkueita. Kombe pystyy pelaamaan niin sentterinä kuin laidassakin.

Niclas Tenhovuori, 18, on raamikas ja taitava hyökkääjälupaus. Oikealta vihaisesti laukova Tenhovuori on Katajaisen sekä Mannisen tavoin Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskaselle tuttu pelaaja Jokereiden U18 Suomen mestaruuden 2019 keväällä voittaneesta joukkueesta.

Hurjaa jälkeä junioreissa tehtaillut Tenhovuori takoi toissa kaudella 40 paunaa Jokereiden U18-joukkueessa. Päättyneellä kaudella 190-senttinen laitahyökkääjä iski Jokereiden U20-joukkueen ykköskentällisessä 19 ottelussa tehot 10+8=18. Tenhovuori on pelannut yhden poikien maaottelun.

Kiekko-Vantaalla on tehtynä kourallinen omia sopimuksia ja joukkueen rakentaminen jatkuu. Ensi kauden joukkueen runko tullaan julkaisemaan torstaina 27. toukokuuta Mobile TV:n kanssa yhteistyössä järjestettävässä virtuaalitapahtumassa. Tästä tiedotamme lisää vielä tällä viikolla.

Joukkueen on tarkoitus aloittaa harjoittelu maanantaina 17. toukokuuta.

Kiekko-Vantaa 2021–22 (tilanne 3.5.2021):

Maalivahdit:

30 Sebastian Katajainen

70 Samuli Tervo

Puolustajat:

2 Jaako Manninen

8 Niko Mikkola

17 Oliver Tuhkanen

Hyökkääjät:

13 Niclas Tenhovuori

86 Kristjan Kombe

Mestis