Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa hakemaan kauden avausvoittoa sarjakärjen vieraaksi – ”Meidän täytyy nostaa tasoa”

01.10.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona legendaarisessa Hakametsän jäähallissa sarjakärki Kooveen.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskevät yhteen keskiviikkona legendaarisessa Hakametsän jäähallissa. Lohipaidat lähtevät hakemaan kauden avausvoittoa sarjakärjen vieraaksi.

Kiekko-Vantaan kauden avausottelut eivät sujuneet halutulla tavalla. Perjantaina TUTO haki Tikkurilasta 0–3-voiton ja lauantaina TUTO rökitti lohipaidat 3–8-lukemin.

Selvää on, että tason täytyy nousta paljon. Kiekko-Vantaan täytyy parantaa jokaisella pelin osa-alueella.

– Hyvä, että uusi peli tulee nopeasti. Meidän pitää päästä kiinni omaan tekemiseen taas. On selvää, että meidän pitää parantaa paljon ja nostaa tasoa ylipäätään sellaiseksi, että tässä sarjassa voi voittaa. Kaiken pohjana on työnteon määrä ja sitoutuminen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoo.

Tälle kaudelle huomattavasti vahvistunut Koovee on sarjakärjessä puhtaalla pelillä. Sarja-avauksessa Koovee kukisti Hermeksen maalein 6–2 ja lauantaina perinteikäs tamperelaisseura löi SaPKon 7–3 kotikaukalossa.

Kooveella on kasassa nimekäs ja iskukykyinen joukkue. Niin Janne Seppäsen, Otto Mäkisen kuin Ilves-laina Samuli Vainionpään johtamat ketjut ovat saaneet heti tulosta aikaan. Tolppien välissä Kiekko-Vantaan kasvatti Eetu Mäkiniemi on ollut vakuuttava.

Kiekko-Vantaa ja Koovee kohtasivat harjoituskaudella Suomen Cupin puolivälierissä. Tuolloin Koovee voitti avausottelun, mutta Kiekko-Vantaa vei toisen kohtaamisen Tikkurilassa murskalukemin 6–1. Miikka Kuuselan luotsaama Koovee eteni kuitenkin välieriin rankkareiden jälkeen.

– Koovee oli jo harjoituskaudella hyvä ja siellä on napsu tapahtunut vielä ylöspäin. Hyvä asia meille, että meidät haastetaan oikeasti ja joudumme laittamaan kaiken likoon, Welling sanoo.

Koovee–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Hakametsän jäähallissa.

Seuraa heitä:

#67 Joel Sund, K-Vantaa

Viime kauden Mestiksen pistepörssin vitonen. Taitava, vahva ja nopea laituri, joka omaa loistavan laukauksen.

#24 Janne Seppänen, Koovee

LeKissä viime kaudella läpilyönyt sentteri on aloittanut kauden tehokkaasti. Juonikas pelintekijä, mutta myös laukaus lähtee napakasti.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Mikael Saha 1+1=2

2) Samuel Sikstus 1+1=2

3) Eetu Mäki 1+0=1

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Elias Elomaa 2+3=5

2) Samuli Vainionpää 3+1=4

3) Otto Mäkinen 0+4=4

Mestis