Kiekko-Vantaa | Mestis

Joni Piipposesta Kiekko-Vantaan kapteeni

10.08.2021

Joni Piipponen toimii Kiekko-Vantaan kapteenina kaudella 2021–22. Varakapteeneina toimivat Roope Elimäki, Nikke Kettukangas ja Jaako Manninen.

Kokenut laitahyökkääjä Joni Piipponen toimii Kiekko-Vantaan kapteenina. 27-vuotias Piipponen on pelannut Mestiksessä yhteensä 208 ottelua ja voittanut mestaruuden kertaalleen ja saavuttanut lisäksi kaksi hopeaa.

– Tämä on hieno kunniatehtävä toimia kapteenina. En ole kopissa mikään möykkääjä tai suuri puhuja, vaan koitan johtaa olemalla esimerkkinä muille, Joni Piipponen kertoo.

Kapteenin tehtävät eivät ole taitavalle ja monipuoliselle Piipposelle vieraita, sillä hän Kiekko-Vantaan U16-nuorten kapteenina 2009–10, Jokereiden U20-joukkueen kapteenina 2014–15 ja kahdella edellisellä kaudella KeuPa HT:n kipparina.

– Joni on kokenut peluri, hyvä tyyppi ja loistava kapteeni meille. Hän näyttää esimerkkiä kaukalossa ja sen ulkopuolella. Joni on voittanut mestaruuden tässä sarjassa ja tietää mitä se vaatii, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Kapteeniston täydentävät keskushyökkääjä Roope Elimäki sekä puolustajat Nikke Kettukangas ja Jaako Manninen.

Elimäki on Kiekko-Vantaan johtavia pelaajia ja kokenut peluri. Taitava sekä juonikas sentteri on arvostettu joukkuepelaaja ja omaa myös hyvät johtajaominaisuudet. Elimäki on pelannut lähes 200 Liiga-ottelua ja osaa varmasti vaatia niin itseltään kuin muiltakin. Elimäki on toiminut urallaan Pellicansin U20-joukkueen kipparina kaudella 2012–13.

Toisen kautensa lohinutussa aloittava Kettukangas on loistava esimerkki nuorille pelaajille siitä miten omasta kropasta pidetään huolta ja mitä on olla huippu-urheilija. Kettukangas näyttää esimerkkiä niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin. Hän on arvostettu joukkuepelaaja ja toiminut urallaan muun muassa Bluesin U20-joukkueen kapteenina ja Kiekko-Espoon Suomi-sarjajengin kipparina.

Manninen tuli kesken viime kauden Kiekko-Vantaan pakistoon ja teki välittömästi vaikutuksen. Luotettava puolustaja on hänkin arvostettu joukkuepelaaja ja jotain kertoo se, että hän on urallaan toiminut kapteenina Mika Niskasen alaisuudessa Jokereiden U18 Suomen mestari -joukkueessa 2018–19 ja viime kaudella Jokereiden U20-joukkueessa.

– Kapteenistossa on sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Kaikki he ovat hyviä johtajia, persooia ja esimerkin näyttäjiä, Niskanen sanoo.

Kiekko-Vantaan kapteenisto 2021–22:

C Joni Piipponen

A Roope Elimäki

A Nikke Kettukangas

A Jaako Manninen

Mestis