Kiekko-Vantaa | Mestis

Jolle Nikander ja Viljami Wacklin keskikaistalle

29.04.2020

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavat sopimukset keskushyökkääjinä viihtyvien Jolle Nikanderin ja Viljami Wacklinin kanssa.

Kiekko-Vantaan keskikaistaa vahvistavat ensi kaudella Jolle Nikander ja Viljami Wacklin. Nikander toimi viime kaudella Jokereiden A-nuorten kapteenina ja valittiin kauden päätteeksi Nuorten SM-liigan tähdistökentälliseen. Wacklin kiekkoili viime kaudella RoKissa ja tekee nyt paluun lohipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Nikander, 20, on toisen polven kiekkoilija, sillä isä Jarkko pelasi urallaan yli 500 liigaottelua HPK:n, Tapparan, Lukon ja Ilveksen riveissä. Jolle Nikanderilla on alla tykkikausi Jokereiden A-nuorten kapteenina. Taitava sentteri tehtaili 51 ottelussa tehot 15+43=58 ja oli koko sarjan pistepörssin kakkonen. Nikander valittiin kauden päätteeksi Nuorten SM-liigan tähdistökentälliseen. Kahteen suuntaan tunnollisesti pelaava ja hyökkäyspäässä mainiosti peliä tekevä keskushyökkääjä pelasi kauden aikana myös neljä Mestis-ottelua Kiekko-Vantaassa ilman tehomerkintöjä. Nikander on aiemmin käynyt läpi Rauman Lukon junioriputken, jonka aikana voitti muun muassa C-nuorten SM-pronssia 2015.

– Jolle teki hurjaa jälkeä viime kaudella Jokereiden A-nuorissa. Lähes 60 tehopistettä kertoo paljon ja hän oli johtava pelaaja läpi kauden. Seuraava steppi Jollelle on Mestis ja tulevaisuudessa Liiga. Jolle on taitosentteri, jolla on valtavasti potentiaalia. Hän näkee kentän hyvin, tarjoilee oivaltavia syöttöjä ja tekee kahteen suuntaan hommia, eikä hän jäädy kovassakaan paikassa, vaan viihtyy kentällä kun pelejä ratkotaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Wacklin, 25, tuo lohipaitojen miehistöön kokemusta, leveyttä ja monipuolisuutta. HIFK-kasvatti saalisti viime kaudella RoKin ykkössentterinä 50 ottelussa tehot 6+17=23 ja sai paljon vastuuta muun muassa alivoimalla. Edellisen kerran Wacklin nähtiin lohinutussa toissa kaudella, jolloin peliä tekevä sentteri siirtyi kesken kauden Ruotsiin. Wacklin on pelannut Mestiksessä 198 runkosarjaottelua SaPKon, Kiekko-Vantaan, Jokipoikien ja RoKin riveissä.

– Viljami on monella tapaa kokeneempi painos Jollesta. Viljami tuo kokemusta ja näkemystä ja esimerkkiä nuoremmille. Viljami pelasi viime kaudella isoja minuutteja ja on luotettava pelaaja tähän sarjaan. Hän on iso palanen ensi kauden joukkuetta, Niskanen sanoo.

Kiekko-Vantaa julkaisee lisää pelaajasopimuksia vapun jälkeen lauantaina.

Kiekko-Vantaan sopimustilanne (29.4):

Maalivahdit:

Waltteri Ignatjew

Puolustajat:

Miika Heiskari

Mico Luoto

Nuutti Viitasalo

Hyökkääjät:

Jolle Nikander

Viljami Wacklin

Oliver Kiljunen

Roope Niskanen

Samu Poutanen

Eetu Mäki

Konsta Hirvonen

Rasmus Lahnaviik

Mestis