Kiekko-Vantaa | Mestis

Jani Manninen ottaa vetovastuun loppukaudeksi – Mika Niskanen Kiekko-Vantaan päävalmentajaksi kaudelle 2020–21

05.02.2020

Kari Haakana on vapautettu tehtävästään ja vetovastuun loppukaudeksi ottaa Jani Manninen. Kiekko-Vantaan päävalmentajana kaudella 2020–21 toimii Mika Niskanen. 

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa on vapauttanut Kari Haakanan tehtävästään. Vetovastuun loppukaudeksi ottaa Jani Manninen. Apuvalmentajan nimi julkaistaan myöhemmin. 

– Haluamme pitää pleijaritavoitteestamme kiinni ja päädyimme nyt tähän ratkaisuun. Pudotuspelit ovat meidän tavoite edelleen ja sen eteen teemme ihan kaikkemme, Kiekko-Vantaa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Kai Sointu kertoo. 

38-vuotias Manninen on työskennellyt muun muassa KalPan C -ja B-nuorten päävalmentajana, Bluesin C-nuorten päävalmentajana, KJT Haukkojen A-nuorten päävalmentajana ja Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentajana. Manninen nosti Kiekko-Vantaan A-nuoret niin viime kuin tälläkin kaudella Nuorten SM-liigaan kevätkaudeksi. Marraskuun lopulta lähtien Manninen toimi Mestis-joukkueen apuvalmentajana.

– Kunnia-asia, että tähän kysyttiin ja pystyssä päin otan vetovastuun, vaikka tällaiset tilanteet ikäviä ovatkin. Meillä on paljon hyvää tässä taustalla ja paljon hyviä pelaajia, joten mielenkiinnolla laitan itseni peliin ja omalla osaamisellani pyrin joukkuetta auttamaan, Jani Manninen kertoo. 

Kiekko-Vantaa on Mestiksessä yhdeksäntenä ja taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta, kun runkosarjaa on jäljellä 11 ottelua. Matkaa pleijaripelipaikkaan on nyt kaksi pistettä. 

Kiekko-Vantaa esiintyy ensimmäisen kerran Mannisen vetovastuussa tänään kotiottelussa TUTO:a vastaan. 

– Edelliset valmentajat ovat rakentaneet tähän hyvän pohjan. On asioita, joita on turha muuttaa. Haluan selkeyttä pelaamiseen, meidän vahvuuksia enemmän esille ja selkänojaa pelaajille. Näin lyhyessä ajassa ei dramaattisia muutoksia ole edes järkevää tehdä, Manninen sanoo. 

MIKA NISKANEN ENSI KAUDEN PÄÄVALMENTAJA

Kiekko-Vantaan päävalmentajana kaudella 2020–21 toimii Mika Niskanen. 46-vuotias valmentaja on toiminut kolme edellistä kautta Jokereiden B-nuorten päävalmentajana. Niskanen luotsasi Jokerit B-nuorten Suomen mestariksi keväällä 2019 ja tuolloin hänet valittiin myös sarjan parhaaksi valmentajaksi. 

– Hyvillä mielin tulen Vantaalle. Tämä on valmentajauralla mielenkiintoinen askel eteenpäin. Uskon, että saamme yhdessä luotua hyviä asioita, menestystä ja sitä kautta vielä lisää hypeä toimintaan, Mika Niskanen kertoo. 

Niskanen on toiminut aiemmin myös HIFK:n B-nuorten päävalmentajana ja apuvalmentajana. Valmennusuransa Niskanen aloitti 2008 Kiekko-Vantaan B-nuorten apuvalmentajana ja seuraavalla kaudella työskenteli seuran C-nuorten SM-sarjajoukkueen apuvalmentajana. 

– Mika on kokenut valmentaja jo ja tehnyt todella hyvää jälkeä junioreissa, josta osoituksena muun muassa viime kevään mestaruus. Hän on myös hyvä viemään nuoria pelaajia eteenpäin. Nyt on sopiva aika ottaa steppi eteenpäin ja olen todella tyytyväinen, että saatiin Mika meille, Kiekko-Vantaa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Kai Sointu kertoo. 

Niskasen sopimus Kiekko-Vantaan kanssa on 1+1-vuotinen. 

– Olen pelaajalähtöinen valmentaja. Valmentajan tehtävä on auttaa pelaajia ja siksi minä olen siellä. Yhdessä tehdään hommia ja tavoitellaan unelmia. Jokainen valmentaja vastaa varmasti samalla tavalla, mutta haluamme pelata taitavaa, pelinopeaa ja ennen kaikkea voittavaa lätkää, Niskanen sanoo.   

Pelaajaurallaan Niskanen tahkosi yli 300 liigaottelua puolustajana KalPan, Pelicansin, Bluesin, HIFK:n ja Ilveksen riveissä ja tahkosi myös upean uran Ruotsissa. Niskanen voitti Ruotsin mestaruuden keväällä 2004 HV71:n organisaatiossa. 

Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen apuvalmentajana ensi kaudella toimii Jani Manninen

Mestis