Kiekko-Vantaa | Mestis

Ensi kauden päävalmentaja Mika Niskanen valmis uusiin haasteisiin – ”Yhdessä tehdään hommia ja tavoitellaan unelmia”

05.02.2020

Kuva: Mikko Taipale

Kiekko-Vantaata kaudella 2020–21 luotsaa loistavaa työtä Jokereiden B-nuorten kanssa tehnyt Mika Niskanen. Entinen huippupuolustaja odottaa vesi kielellä tulevaa pestiään.

Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen päävalmentajana kaudella 2020–21 toimii Mika Niskanen. Valmennustiimin täydentää Jani Manninen.

– Olen pelaajalähtöinen valmentaja. Valmentajan tehtävä on auttaa pelaajia ja siksi minä olen siellä. Yhdessä tehdään hommia ja tavoitellaan unelmia. Jokainen valmentaja vastaa varmasti samalla tavalla, mutta haluamme pelata taitavaa, pelinopeaa ja ennen kaikkea voittavaa lätkää, Mika Niskanen kertoo.

Valmentajavelho on toiminut kolme edellistä kautta Jokereiden B-nuorten pääkäskijänä. Niskanen luotsasi Jokerit B-nuorten Suomen mestariksi viime keväänä ja hänet valittiin myös sarjan parhaaksi valmentajaksi. Jokerit taistelee myös tällä kaudella Niskasen opeilla tempun uusimisesta.

– Toistaiseksi se mestaruus onkovin saavutus sinänsä ja jengille kruunu, mutta kyllä enemmän lämmittää se kun pelaaja pääsee seuraavalle tasolle ja vielä pärjää siellä, Niskanen sanoo.

Niskanen odottaa jo innolla myös tulevaa pestiään Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen päävalmentajana.

– Hyvillä mielin tulen Vantaalle. Tämä on valmentajauralla mielenkiintoinen askel eteenpäin. Uskon, että saamme yhdessä luotua hyviä asioita, menestystä ja sitä kautta vielä lisää hypeä toimintaan, Niskanen sanoo.

Niskanen on käynyt tällä kaudella katsomassa Mestis-kiekkoa ja tietää sarjan vaatimustason.

– Aika raikulilätkää Mestiksessä pelataan. Paljon nuoria pelaajia ja vauhtia. Tämä on hyvä ja vaativa sarja ja myös hyvä ponnahduslauta nuorille pelaajille. Pidän siitä, ettei tässä sarjassa juurikaan peruutella, Niskanen tuumii.

Komean uran Suomessa ja Ruotsissa pelannut entinen huippupuolustaja aloitti valmentamisen nimenomaan Kiekko-Vantaan junioreissa.

– Tietyllä tapaa tämä on paluu rikospaikalle. Tuttu ympäristö ja tuttuja ihmisiä edelleen seurassa vaikuttamassa, Niskanen kertoo.

Kiekko-Vantaan ensi kauden joukkuetta aloitetaan rakentamaan hiljalleen.

– Hahmotelmia on vähän olemassa, mutta istutaan sitten valmennuksen ja johtoryhmän kanssa alas jossain vaiheessa kun sen aika sitten on, Niskanen päättää.

Mestis