Kiekko-Vantaa | Mestis

Atso Lehtinen tuo kärkiosaamista pakistoon

16.05.2022

Liigakokemustakin kahdelta edelliseltä kaudelta omaava Atso Lehtinen vahvistaa Kiekko-Vantaan puolustusta.

Kiekko-Vantaa on tehyt kauden 2022–23 kattavan sopimuksen puolustaja Atso Lehtisen kanssa. HPK-kasvatti tuo vantaalaisten pakistoon kaivattua kärkiosaamista.

– Atso on erittäin laadukas ja ihan sarjan kärkipään yleispuolustaja, joka on menossa urallaan eteenpäin. Olemme tarkkailleet häntä jo pidempään ja hänet haluttiin tänne isoon ruutuun. Atso puolustaa jämäkästi, liikkuu hyvin ja on kiekolla hyvä. Atso on tärkeä palanen meidän pakistoon, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Lehtinen pelasi viime kaudella kolmessa eri sarjassa: tilille kertyi kuusi liigaottelua ilman tehopisteitä HPK:ssa, U20 SM-sarjan otteluita 17 kappaletta tehoilla 2+11=13 ja Mestistä välieräjoukkue Forssan Palloseurassa 32 kamppailua tehoilla 4+9=13.

Lehtinen on pelannut urallaan 22 liigaottelua ja yhden CHL-kamppailun HPK:ssa. Hän on pelannut kaksi nuorten ja 15 poikien maaottelua.

Lehtinen on erinomainen yleispuolustaja, joka pelaa fiksusti kiekolla, liikkuu hyvin ja kamppailee jämäkästi. Lehtinen pelaa Kiekko-Vantaassa pelinumerolla 44.

– Joukkueen rakennus on sujunut aikataulussa ja olen tyytyväinen miltä meidän ryhmä näyttää. Kolme hyökkääjää kärkiruutuihin on hakusessa ja pakkeja uupuu vielä neljä siitä suunnitelmasta mikä meillä on, Manninen sanoo.

Lisäksi Kiekko-Vantaa on tehnyt Mestis-sopimukset puolustaja Jimi Enckelin ja hyökkääjä Justus Juntusen kanssa. Molemmat pelaajat harjoittelevat kesällä edustusjoukkueen kanssa, mutta tulevat pelaamaan U20 -SM-sarjajoukkueessa.

Kiekko-Vantaan sopimustilanne (17.5.):

Maalivahdit:

Mikko Holopainen

Samuli Tervo

Puolustajat:

Nikke Kettukangas

Joonas Pohjasmäki

Oliver Tuhkanen

Atso Lehtinen

Jimi Enckell (U20)

Hyökkääjät:

Roope Elimäki

Olli Maansaari

Joonas Rinnetmäki

Tomi Purmola

Erkka Seppälä

Juuso Kekarainen

Samu Kaasinen

Mikael Menna

Jasper Matilainen

Matias Laaksonen

Juuso Fagerström

Justus Juntunen (U20)

Mestis