Neljäs peräkkäinen kotivoitto – Harjama upotti TUTO:n

01.03.2017

Maalivahti Jani Kauton kommentit pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaat kolme pistettä, kun se kaatoi hienon peliesityksen jälkeen sarjakakkosen TUTO Hockeyn kotikaukalossaan maalein 3–1 (0–0, 1–0, 2–1). Lohipaitojen sankariksi keskiviikkoillan kiekkonäytelmässä nousi kaksi maalia iskenyt Joona Harjama.

Trio Areenalle saapuneet 481 silmäparia saivat nauttia arkkivihollisten Kiekko-Vantaan ja TUTO Hockeyn vauhdikkaasta, viihdyttävästä, kiihkeästä ja pudotuspelityylisestä kiekkonäytelmästä.

Kiekko-Vantaa otti neljännen perättäisen kotivoittonsa mainion peliesityksen jälkeen. Lohipaidat pelasivat hienosti yhteen joukkueena: vantaalaiset puolustivat tiiviisti, käänsivät peliä nopeasti ja käyttivät maalipaikkansa riittävän tehokkaasti.

TUTO Hockey aloitti ottelun vahvasti ja hallitsi avauserää. Kiekko-Vantaan tolppien välissä 26 kiekkoa pysäyttänyt Jani Kautto piti torjunnoillaan vantaalaisia pystyssä vaikeilla hetkillä.

Kiekko-Vantaa pelasi nousujohteisen ottelun parantaen peliään ottelun edetessä. Lohipaidat avasivat maalihanat toisessa erässä, kun taikuri Frank Gymer juoni kiekon samettisilla käsillä suorasta hyökkäyksestä kolmanteen aaltoon maestro Joona Harjamalle, joka latasi laatan verkon perukoille. Kakkossyötön maaliin merkkautti hyökkäyksen käynnistänyt Nico Nurmikanta.

Loistavan ottelun pelanneen Gymerin pisteputki kasvoi jo kuuden ottelun mittaiseksi. Harjama puolestaan onnistui toisessa perättäisessä ottelussa maalinteossa.

Vantaalaiset pelasivat läpi illan uhrautuvaa alivoimaa ja tylsyttivät TUTO:n vaaralliset ylivoimakoostumukset. Maalipaikoilla kumpikaan joukkue ei illan aikana juurikaan juhlinut, vaan keskustaa puolustettiin tiiviisti.

Kolmas erä oli varsin tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat hallintahetkensä. Kiekko-Vantaa lisäsi johtoaan erän puolivälissä, kun upeaa kautta pelaava Teemu Mielonen ohjasi ilmasta voittomaalin b-pisteiden viiksien välistä. Syöttöpisteet merkkauttivat Paavo Ylipaino ja Joel Lehtinen

Sarjakakkonen TUTO Hockey kavensi ottelun kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Keskushyökkääjä Hannu Kuru puttasi lähietäisyydeltä irtokaran sisään vahvan painostuksen jälkeen.

Kiekko-Vantaa ei kavennuksesta häkeltynyt, vaan iski viimeisen naulan turkulaisten arkkuun 27 sekuntia myöhemmin. Energisesti pelannut Atte Mäkinen löysi syötöllään maalille luistelleen pelintekijä Joona Harjaman, joka sivalsi loppulukemat 3–1.

Sarjassa neljäntenä porkuttava Kiekko-Vantaa vei TUTO Hockeyta vastaan runkosarjassa pelatut ottelut nimiinsä voitoin 3–2.

Lohipaidat pelaavat seuraavan ottelunsa perjantaina kotipubissaan Trio Areenalla. Tuolloin vastaan asettuu sarjajumbo Rovaniemen Kiekko.