Ylivoima sakkasi tärkeimmällä hetkellä – kausi päättyi pettymykseen

11.03.2024

Kiekko-Vantaan kausi päättyi suureen pettymykseen.

Kiekko-Vantaa löi hyvän taistelun pöytään maanantaina Lappi Areenalla. Sillä oli paikat voittaa ja se pääsi ylivoimaa kokeilemaan peräti viidesti ja yhteensä 13 minuuttia, mutta se sakkasi.

RoKi siirtyi alussa 0–1-johtoon, kun Aleksi Kenttämaa naulasi limpun reppuun vantaalaisten nukahduksesta.

Kiekko-Vantaa tasoitti pelin ja otti hallinnan, kun puolustaja Matias Lentämäki tinttasi yläputken alle komeasti Mikael Mennan ja Niklas Nordgrenin tarjoilusta.

Kiekko-Vantaa oli toisessakin erässä hyvä ja jatkoi kovaa taistelua. Kultakypärä Okko Kangasniemi pyssytti tarkalla kudilla hienon sommitelman päätteeksi 2–1-johtomaalin.

RoKi tasoitti kuitenkin kolme minuuttia myöhemmin Adam Wolinin viivakudilla.

Kolmas erä sai huonoimman mahdollisen alun, kun Joonas Alanne vei isännät johtoon onnekkaastikin.

Kiekko-Vantaa haki vimmatusti tasoitusta, mutta ei siinä onnistunut. Se sai pelata kolmannessa erässä yhdeksän minuuttia ylivoimalla, mutta ilman tehoja.

RoKi iski alivoimalla 2–4, kun Santeri Peltola karkasi läpiajoon. Adam Wolin iski tyhjään rysään loppulukemat 2–5.

RoKi eteni puolivälieriin IPK:ta vastaan. Kiekko-Vantaan kausi päättyi.