Kiekko-Vantaa | Mestis

Viimeinen vieraskiertue edessä

22.02.2024

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina sarjakärki IPK:n ja lauantaina Hermeksen runkosarjan viimeisellä vieraskiertueella. 

Kiekko-Vantaalla on edessä runkosarjan viimeinen vieraskiertue. Suora puolivälieräpaikka on edelleen tähtäimessä. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa seitsemäntenä ja saalistanut 43 ottelusta kasaan 64 paunaa. Matkaa suoraan puolivälieräpaikkaan oikeuttavaan kutospaikkaan on viisi pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä enää viisi ottelua. 

Kiekko-Vantaa varmisti eilen pudotuspelipaikkansa kaatamalla kotona sarjajumbo Forssan Palloseuran maalein 6–1. Lohipaitojen maaleista vastasivat Perttu Iso-Kuortti, Veeti Kuhta, Antti Virtanen, Niklas Nordgren, Matias Lentämäki ja Rasmus Lahnaviik.

On sanomattakin selvää, että Kiekko-Vantaa tarvitsee viikonlopun molemmissa peleissä ehjät 60-minuuttiset. Joukkueen täytyy puolustaa laadukkaasti ja käyttää paikkansa tehokkaasti. 

Ja varsinkin ylivoimapelin täytyy parantua. Tehoja täytyy saada irti. 

Lohipaidoilta kultaista kypärää kantaa taikuri Okko Kangasniemi, joka on saalistanut 43 ottelussa tehot 19+34=53. Kangasniemi on Mestiksen pistepörssissä toisena. Myös Niklas Nordgren ja Santeri Hartikainen löytyvät kympin joukosta. 

Vastustajat tutuksi

Iisalmen Peli-Karhut on sarjan piikkipaikalla. IPK on saalistanut 42 ottelusta kasaan 94 paunaa. 

IPK on kiistatta suurimpia mestarisuosikkeja. Se vahvisti joukkuettaan vielä siirtorajalla KeuPasta tulleella pistepörssin kärkinimellä Leo Ringillä. 

IPK on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. IPK on tällä hetkellä neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. 

Keskiviikkona Marko Tuomaisen luotsaama IPK hävisi rankkareilla kotonaan TUTO:lle maalein 4–5. 

IPK:n avainpelaajia ovat muun muassa puolustajat Juuso Arola, Valtteri Koskela ja Valtteri Kakkonen sekä hyökkäyksen Juuso Heikkilä, Ludwig Persson, Alex Berardinelli, Austin Alger ja Leo Ring. 

Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet kolmesti tällä kaudella. IPK voitti kaksi ensimmäistä, mutta kuukausi takaperin Lohi kaatoi Tikkurilan Areenalla sarjakärjen 4–1. 

Kokkolan Hermes on sarjassa kuudentena ja saalistanut 42 ottelusta 69 paunaa. Tuukka Poikosen luotsaama Hermes taistelee suorasta pudotuspelipaikasta Kiekko-Vantaan, RoKin ja Joensuun Kiekko-Poikien kanssa. 

Hermes on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Se kohtaa perjantaina Kiekko-Pojat. 

Hermes on niin ikään laatujoukkue Mestikseen. Sen avainpelaajia ovat muun muassa pakiston Aapo Ahola, Jerkko Rämö ja Ernests Osenieks sekä hyökkäyksen Kalle Matikainen, Topias Liljamo, Arttu Lausniemi ja Kärppä-laina Sisu Yliniemi. 

Kiekko-Vantaa ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Lohi voitti kaksi ensimmäistä, mutta edellisen kohtaamisen Hermes voitti kolme viikkoa takaperin 2–6. 

Seuraa häntä:

#62 Perttu Iso-Kuortti, K-Vantaa

– Kolmeen edelliseen otteluun kaksi maalia. Ollut viime aikoina pirteä. Oma piste-ennätys Mestiksessä tehtynä. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Okko Kangasniemi 19+34=53

2) Niklas Nordgren 21+25=46

3) Santeri Hartikainen 19+27=46

4) Olli Maansaari 10+29=39

5) Oliver Tuhkanen 8+13=21

Mestis