Upea esitys toi voiton RoKista

16.02.2024

Kiekko-Vantaa otti tärkeät kolme pistettä perjantaina Lappi Areenalla.

Kiekko-Vantaa pelasi hienon ottelun ja taisteli kolme pistettä RoKin vieraana 5–1-lukemin.

Avauserä oli kelpo tekemistä ja varsinkin otteluun lähtö oli hyvä. RoKi siirtyi johtoon illan ensimmäisestä ylivoimasta, kun Jonne Brygger punnersi kiekon sisään maalin edestä.

Kiekko-Vantaa tuli kuitenkin ansaitusti tasoihin, kun pirteästi esiintynyt Perttu Iso-Kuortti nasautti ranteella takanurkkaan.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa oli vahva tasakentällisin ja käytti paikkansa. Se myös puolusti paremmin kuin avauserässä. Niklas Nordgren herkutteli taikuri Okko Kangasniemen syötöstä 2–1-osuman, työmyyrä Niko Somppi viimeisteli 3–1 takatolpalta Joona Vainion loistavasta esityöstä.

Toisessa erässä nähtiin myös ikävä tilanne, jossa irti laidassa olevaa Miko Rautamaa taklataan selästä törkeästi. Rautama jätti kentän hurjan näkköisen tärskyn jälkeen, mutta palasi kolmannessa erässä kaukaloon.

Kolmannessa erässä RoKi tuli vimmatusti päälle. Maalissa Juuso Helomaa oli maaginen ja Lohi tisteli sitkeästi joukkueena. Robin Laukkanen pyssytti 4–1-osuman hyvän hyökkäyksen päätteeksi. Lohi sai muutenkin kolmannessa erässä luotua hyviä paikkoja ja pidettyä kiekkoa hyökkäysalueella.

Loppulukemat 5–1 tinttasi tyhjään rysään Antti Virtanen, jolle maali oli ensimmäinen Mestiksessä.

Taistelu jatkuu huomenna samojen joukkueiden välillä Lappi Areenalla.