Tiukka taistelu kääntyi Jokereille – voittoputki katkesi Nordiksella

20.01.2024

Kiekko-Vantaan viiden ottelun mittainen voittoputki katkesi lauantaina Jokereiden vieraana Nordiksella.

Kiekko-Vantaa ja Jokerit keräsi taas mukavan yleisömäärän, kun yli 6000 silmäparia oli tullut seuraamaan Suomen viihdyttävintä lätkää.

Paikalliskamppailusta kehkeytyi tasainen taistelu sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa siirtyi avauserässä johtoon Niklas Nordgrenin osumalla läpiajosta. Taikuri Okko Kangasniemi vapautti Nordgrenin läpi ja viime viikon Mestiksen parhaaksi pelaajaksi valittu hyökkääjä seurasi oman laukauksensa sisään.

Jokerit tuli tasoihin erän loppupuolella, kun Hannes Häkkilä hiipi maalintekoon.

Toisessa erässä Jokerit meni johtoon ylivoimalla Oskari Kalajanniskan osumalla.

Kiekko-Vantaa tasoitti kamppailun komealla sommitelmalla, kun Mikael Menna ja Totte Moberg syöttelivät ja Jasper Matilainen viimeisteli takatolpalta 2–2.

Erän loppupuolella Jokerit siirtyi jälleen johtoon. Tuomareilta jäi selvä jäähy kotijoukkueelle viheltämättä ja peli kääntyi vantaalaisten päähän. Siellä yksi nukahdus, josta Leevi Lemberg rokotti maalin edestä.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa ajoi villisti takaa, mutta ei saanut palkintoa.

Jokerit meni 4–2-johtoon Jesse Liuksialan onnekkaalla alivoimaosumalla.

Kiekko-Vantaa tuli lopussa ilman maalivahtia maalin päähän kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, kun Oliver Tuhkanen latasi viivalta kiekon sisään.

Lohi ei saanut peliä paikoista tasoihin. Lopulta Jokereiden Teemu Henritius laukoi pari sekuntia ennen loppua kiekon tyhjään maaliin.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu torstaina kotiottelulla IPK:ta vastaan.