Kiekko-Vantaa | Mestis

Tikkurilan perjantai-illassa vieraana Kiekko-Pojat

14.12.2023

Kiekko-Vantaa saa perjantaina Tikkurilan Areenalle vieraaksi Kristjan Komben tähdittämän Joensuun Kiekko-Pojat. 

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Tikkurilan Areenalla Joensuun Kiekko-Pojat. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa sijalla 9 ja saalistanut 23 ottelusta kasaan 30 pistettä. Matkaa kuuden joukkoon on kuusi pistettä. 

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelusta yhden ja kerännyt kolmesta pisteitä. 

Viime viikolla Kiekko-Vantaa hävisi KeuPalle vieraissa jatkoajalla 2–3, kaatoi vieraissa Kooveen maalein 5–1 ja taipui kotona huippukamppailussa Ketterälle 2–3. 

Kiekko-Vantaan täytyy pystyä kääntämään tiukkoja maalin pelejä voitoiksi. Viikonlopun kahdessa kotipelissä joukkueen pitää yltää parhaimpaansa jokaisella pelin osa-alueella. 

Varsinkin ylivoimalla Kiekko-Vantaan täytyy saada tehoja aikaan. Lohi ei ole tehnyt kahdeksaan otteluun ylivoimamaalia. 

– Kova haaste edessä. JoKP on sarjan kärkinippuja ja heillä on tehokas ykkösketju. He ovat puolustaneet laadukkaasti myös, eikä se ole sattumaa suinkaan, että JoKP on sarjan kärkipäässä. Olemme tällä viikolla riipastu treeneissä vähän kaikkea tehokkuuden sekä raikkauden kautta, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo. 

– Kova haaste ja sarjan kärkinippuja. Tehokas ykkönen ja puolustanut hyvin. Ei sattumalta kärjessä. Ei vaan haaseta vaan pelataan ja pisteet Tikkurilaan. Riipastu hyökkäys- ja puolustus. Tehokkuuden ja raikkauden kautta 

Joensuun Kiekko-Pojat on ollut varmasti Mestis-yleisölle suurin yllättäjä alkukaudesta. JoKP on sarjassa kolmantena ja saalistanut 24 ottelusta kasaan 43 pistettä. 

Kiekko-Pojat saapuu Vantaalle kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. JoKP kaatoi keskiviikkona viikon ensimmäisessä ottelussaan kotona KeuPan maalein 5–2. 

Kiekko-Poikien syömähammas on ollut Kristjan Komben johtama ketju. Kiekko-Vantaastakin tuttu Kombe johtaa Mestiksen pistepörssiä. 

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Pojat ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aiemmin. Lokakuussa Outokummussa Kiekko-Pojat vei tasaisen väännön jatkoajalla maalein 4–3. 

Huomisessa ottelussa on legendat -teema. Paikalle on kutsuttu entisiä Kiekko-Vantaan pelaajia ja taustahenkilöitä. Heitä muistellaan ennen ottelun alkua jäällä. 

Kiekko-Vantaa–Kiekko-Pojat perjantaina klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Liput matsiin TÄSTÄ

Seuraa heitä:

#29 Santeri Hartikainen, K-Vantaa

– Kolmen ottelun pisteputkessa iltaan. Taitava ja maalinälkäinen sentteri. 

#63 Elias Koponen, JoKP

– KalPa-laina iski heti debyytissä tehot 1+2 keskiviikkona. Taitava peluri, joka on paukuttanut hyviä pistemääriä junioreissa. 

Kiekko-Vantaan pistepörssi:

1) Santeri Hartikainen 12+19=31

2) Okko Kangasniemi 6+16=22

3) Ville Sivonen 5+10=15

4) Niklas Nordgren 4+11=15

5) Totte Moberg 4+9=13

Kiekko-Poikien pistepörssi:

1) Kristjan Kombe 11+23=34

2) Niklas Meriläinen 9+14=23

3) Ivo Sedlacek 8+12=20

4) Jonas Peterek 7+11=18

5) Miska Hattunen 7+8=15

Mestis