Kiekko-Vantaa | Mestis

Taikuri palaa kotiin – Okko Kangasniemi lohipaitaan

05.05.2023

Taitavan ja juonikkaan Okko Kangasniemen taikatempuista saadaan nauttia ensi kaudella Vantaalla.

Kiekko-Vantaa saa kovan vahvistuksen hyökkäykseen, kun taiturimainen hyökkääjä Okko Kangasniemi palaa kasvattajaseuraansa. Sopimus kattaa kauden 2023–24.

– Todella hienoa, että saatiin Okko kotiin. Oltiin jo vuosi sitten hänen perässä. Okko tuo meidän hyökkäykseen taitoa, juonikkuutta, yllätyksellisyyttä ja kärkiosaamista. Okolla on alla erittäin hyvä kausi ja siitä on hyvä jatkaa. Saatiin yksi sarjan parhaista laitureista tänne ja kiistatta yksi sarjan taitavimmista pelaajista. Haluamme olla viemässä Okkoa kohti Liigaa, Kiekko-Vantaan pelaajakoordinaattori Mikko Mannonen kertoo.

– On mahtava asia, että saadaan seuran oma kasvatti kotiin. Okko on yksi Mestiksen taitavimmista hyökkääjistä ja hänen suurimmat vahvuudet tulevat esiin ennen kaikkea hyökkäyspäässä ja ylivoimalla. Okko on ovela peluri, joka löytää välit syötöille, mutta pystyy myös itse ratkomaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen sanoo.

Kangasniemi paukutti viime kaudella Kooveen paidassa 52 ottelussa tehot 13+32=45 ja yhdeksässä pudotuspeliottelussa syntyi tehot 3+7. Toissa kaudella taikuri oli U20 SM-sarjan pistepörssin nelonen 53 paunalla.

Kangasniemi on pelannut urallaan neljä Liiga-ottelua SaiPan riveissä. Mestiksessä mailataituri on pelannut 66 ottelua TUTO:n ja Kooveen riveissä tehoin 15+40=55.

Kangasniemi pelasi edellisen kerran Kiekko-Vantaassa kaudella 2017–18 seuran U18-joukkueessa. Okon isoveli Iikka muistetaan myös Kiekko-Vantaan riveistä.

– Vantaalta kun tuli yhteydenotto, niin se oli aika helppo päätös lopulta. Täällä on kasvanut, kaverit ja perhe on täällä. Haluan tuoda hyökkäyspäähän juonikkuutta ja tehoja, mutta puolustuspelaamista ja kokonaisvaltaista pelaamista pitää pystyä petraamaan, Okko Kangasniemi kertoo. 

Kangasniemi pelaa Kiekko-Vantaassa numerolla 26.

Kiekko-Vantaa kokoontuu maanantaina ensimmäistä kertaa sorvin ääreen ja aloittaa kuusiviikkoisen harjoittelujakson. Lisää sopimusuutisia luvassa huomenna. 

Sopimustilanne (5.5.2023):

PUOLUSTAJAT:

#17 Oliver Tuhkanen

#50 Nikke Kettukangas

HYÖKKÄÄJÄT:

#18 Jasper Matilainen

#20 Olli Maansaari

#26 Okko Kangasniemi

#81 Mikael Menna

Mestis